Tiesitkö, että hopeashampoota ei kannata käyttää liikaa? Hiusstylisti kertoo vinkin, jonka vain harva tietää

Julkaistu:

Me Naiset
Moni käyttää hopeashampoota, jotta saisi kellertävyyden pois vaaleista hiuksista. Sitä ei kuitenkaan kannata läträtä hiuksiin liikaa.
Sosiaalisen median TikTok-palvelussa on hiljattain levinnyt erikoinen haaste, jossa ihmiset valuttavat hiuksiinsa valtavia määriä violettia, hiusväriltä näyttävää ainetta.

Humoristisen haasteen nimi paljastaa, mistä on kyse: hiusvärin sijaan tökötti onkin hopeashampoota. #PurpleShampooChallenge-tägiä on katsottu jo yli 70 miljoonaa kertaa. Osa osallistujista kertoo jättäneensä hopeashampoon hiuksiinsa 24 tunnin ajaksi nähdäkseen, mitä hiuksille tapahtuu.

Hiusten värjäyksestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä hopeashampoolla ei voi värjätä hiuksia. Hopeashampoon tarkoitus on taittaa keltaisuutta pois vaalennetuista hiuksista. Se on mitä loistavin apu, kun haaveissa on tuhkan sävyinen, viileän vaalea kuontalo. Shampoissa on seassa violettia pigmenttiä, joka toimii keltaisen vastavärinä.

Shampoota parempi vaihtoehto

Jos olet tottunut käyttämään hopeashampoota vaalennettuihin hiuksiisi, seuraava fakta saattaa yllättää: jos haluat lisätä hiuksiin viileitä sävyjä, hopeahoitoaine on hopeashampoota parempi vaihtoehto.

Popsugar-sivusto haastatteli hiusstylisti Devin Tothia ja tiedusteli, millaisia vaikutuksia hopeashampoolla on. Toth kertoo, että vaikka hopeashampoo ei värjää hiuksia violeteiksi, voi sen liian runsas käyttö tehdä vaalennetuista hiuksista toivottua harmaammat – tai kyllä, jopa hieman violetit.

– Lisäksi on hyvä tietää, että hopeashampoon tarkoitus ei ole lisätä hiuksiin sävyjä, vaan poistaa keltaisuutta. Siksi sen mahdollisuudet ovat rajalliset. Jos päätavoitteesi on lisätä hiuksiin lisää viileitä sävyjä, hopeahoitoaine antaa huomattavasti paremmat tulokset.

Toisin sanoen: jos olet lätrännyt hopeashampoota hiuksiisi jokaisen pesun yhteydessä platinaisemman tukan toiveessa, hanki shampoon rinnalle violettipigmenttinen hoitoaine. Shampoo siis ennemmin pesee pois, ja hoitoaine pyrkii tuomaan hiuksiin jotain lisää.

Hopeashampoota ei myöskään tulisi käyttää jokaiseen pesuun, sillä se on useimmiten melko kuivattavaa – eikä sitä varsinkaan kannata jättää hiuksiin 24 tunnin ajaksi, kuten osa TikTok-kansasta on tehnyt.

Lue myös

Eroon keltaisista sävyistä vaaleassa tukassa? 7 tuotetta, jotka tehoavat testatusti

Käytätkö väärää shampoota? Hiustutkija kertoo sopivimmat pesutuotteet eri hiustyypeille

Tuliko hiusväristä jotain ihan muuta kuin mitä piti? 8 yleisintä värikatastrofia – ja miten ne korjataan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt