Kerrankin suomalaisesta hiuslaadusta on hyötyä! ”Sileähiuksiset ovat onnekkaita”, sanoo kampaaja

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
– Perinteiset suomalaiset hiukset, eli lasimaisen tasaiset ja sileät, näyttävät karkeaa hiuslaatua hyväkuntoisemmilta eivätkä vaadi niin usein kampaajalla käyntiä, sanoo hiusammattilainen.
Kun hiukset on leikattu millintarkkaan muotoon, täytyy mallia käydä leikkauttamassa uudelleen jopa kuukauden välein. Niin ainakin silloin, jos on erityisen tarkka hiuksistaan.

Tiheähkö leikkausväli voi kuitenkin koskea myös pitkähiuksisia. Jos hiukset ovat karkeat ja kuivat, latvat usein kuluvat herkemmin. Tällöin hiuksista tulee helposti epäsiistin näköiset jo pari kuukautta leikkaamisen jälkeen.

Luonnollisesti pitkät hiukset ovat latvasta ”eläneet kauemmin” ja ovat altistuneet kulutukselle pidempään.

– Perinteiset suomalaiset hiukset, eli lasimaisen tasaiset ja sileät, näyttävät karkeaa ja kuivaa hiuslaatua hyväkuntoisemmilta. Siinä suomalaiset ovat onnekkaita, lahtelaisen Studio SAVON & Ekon taiteellinen johtaja Kati Kristiina Mouhu kertoo.

Kohtele hellävaraisesti ja hoida oikeilla tuotteilla

Karkeat ja kuivat hiukset ovat usein sileitä herkemmät ulkoisille ärsykkeille, kuten harjaamiselle, kuumakäsittelylle, pesulle ja myös esimerkiksi auringolle ja merivedelle.

Mikäli hiuksensa haluaa pitää mahdollisimman hyvässä kunnossa pitkään ja pidentää leikkausväliä, kannattaa hiuksia hoitaa erityisen hellävaraisesti.

Hiukset pitäisi harjata hellästi ja suojata ne oikeanlaisilla tuotteilla ennen kuumakäsittelyä ja auringossa oleilua. Mouhun mukaan hiustenhoitotuotteilla on valtava merkitys, jos hiukset halutaan pitää hyvässä kunnossa.

– Jo useamman vuoden markkinoilla olleet plex-päätteiset tuotteet ja kampaamossa tehtävät hoidot sopivat hyvin kaikille hiuslaaduille. Ne eivät vain silota hiuksen pintaa, vaan paikkaavat hiuksesta puuttuvaa rakennetta sisältäpäin. Nämä tuotteet toimivat perinteistä hoitoainetta paremmin, Mouhu vinkkaa.

Dusting-leikkaustekniikka apuun

Haaroittuvat hiukset voidaan myös saksia dusting-leikkaustekniikalla, joka poistaa kaksihaaraiset koko hiusten pituudelta, ei vain latvoista. Tekniikassa kammattu hiusosio pingoitetaan, pölläytetään käsin tai harjalla ja leijailemaan jääneet haaroittuneet latvat leikataan.
– Tekniikka estää hiusten haaroittumista koko hiusten pituudelta, ei vain latvoista. Sillä mitä enemmän hius haaroittuu, sitä enemmän se myös kuluu ja muuttuu rispaantuneen näköiseksi. Valitettavasti dusting-tekniikka vie hurjasti aikaa, minkä vuoksi sitä ei ehkä tehdä kovin paljon, Mouhu sanoo.

Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue myös:

Apua, kaduttaa! Jos hiukset leikkauttaa lyhyiksi, kasvavatko ne enää koskaan pitkiksi? Asiantuntija vastaa

Yksi hiustenpesusääntö pätee jokaiseen hiuslaadusta riippumatta, väittävät ammattilaiset – ilman sitä päänahka ei puhdistu kunnolla

4 yleistä tapaa pilata hiukset varmasti – kampaaja neuvoo välttämään, jos haluat hyväkuntoiset kutrit

Pitäisikö saunaan mennä kuivilla vai märillä hiuksilla? Asiantuntija vastaa ja kertoo syyn

Kampaaja kertoo, miten ohut suomitukka kannattaa leikata: ”Joku tulee aina kadulla kehumaan” – vinkit myös paksuille hiuksille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt