Helsinkiin avautuu tänään kymmenien liikkeiden outlet-kylä, jossa kaikki on aina alennuksessa – tältä siellä näyttää

Julkaistu:

Shoppailu
Helsingin ja Vantaan rajalle aukeaa tänään perjantaina uusi ostoskylä Helsinki Outlet.
Viisi vuotta kestänyt outlet-kyläprojekti huipentuu tänään perjantaina: Helsinki Outlet aukeaa kello 17.


Helsingin ja Vantaan rajalla sijaitsevaan, pääkaupunkiseudun ensimmäiseen ostoskylään odotetaan avajaisviikonlopun aikana 35 000 kävijää. Tavoitteena on olla kävijämäärältään Pohjoismaiden suurin outlet-kylä 2 miljoonalla vuotuisella kävijällä.

– Outlet-liiketoiminta on online-myynnin ohella yksi menestyneimmistä vähittäiskaupan konsepteista maailmanlaajuisesti, sanoo hankkeen takana olevan Fortus AS:n hankejohtaja Ådne Søndrål tiedotteessa.

Vaatteita, sisustusta ja kosmetiikkaa aleprosentein

Outletiin aukeaa 40 muoti-, ulkoiluvaruste-, kodintuote- ja kosmetiikkaliikettä – avajaispäivänä 36, loput neljä liikettä marraskuun aikana.

Brändien joukossa ovat esimerkiksi Hugo Boss, Halti, Guess, Gugguu, Gant, Sand, Tiger of Sweden, Marimekko, Timberland, Samsonite, Lexington, Ecco, Rukka, Vallila, Calvin Klein, Luhta, Peak Performance, Björn Borg, Tommy Hilfiger, Pomar, Turo ja Jack & Jones.


Lisäksi outletissa on ravintoloita, kahvila ja joulukuussa avattava lasten liikunnallinen HopLop-seikkailupuisto.


Outlet lupaa tarjota tuotteet vähintään 30 prosentin alennuksella verrattuna normaalihintoihin, mutta alet voivat yltää jopa 70 prosenttiin, Søndrål kertoi Iltalehdelle.


Outlet-kylän koko on arviolta 15 000 neliömetriä. Ostoskylässä on noin 700 parkkipaikkaa. Norjalaisen Fortus AS:n luotsaama outlet-hanke maksaa kokonaisuudessaan noin 50 miljoonaa euroa. Tähän mennessä hanke on työllistänyt 200 henkilöä. Liiketilojen vuokrausaste Outletin avaushetkellä on 94 prosenttia.

Avajaiset, Black Friday ja joulu shoppailun kulta-aikaa

Helsinki Outletiin on järjestetty veloituksettomia bussikuljetuksia Helsingin keskustasta Kiasman edestä koko avajaisviikonlopun ajan.

– Olemme varautuneet vilkkaaseen avajaisviikonloppuun ja loppuvuoteen, jota vilkastuttavat joulun aika ja Black Friday, Helsinki Outletin johtaja Johanna Haltia sanoo tiedotteessa.


Black Friday on suosittu globaali shoppailupäivä, jolloin moni valmistaja ja jälleenmyyjä tarjoaa tuotteitaan tuntuvin alennuksin. Viime vuonna marraskuinen ostospäivä villitsi suomalaiset vinguttamaan luottokorttejaan ennätystahtiin.
Jos parin viikon takaiset merkit pitävät paikkansa, suomalaisten ostointo on voimissaan. Vain kaksi viikkoa sitten Helsinkiin avattu kauppakeskus Tripla keräsi vain avajaispäivänään 142 tuhatta kävijää, ja keskukseen avatut viisi puolalaista halpamuotikauppaa rikkoivat kansainväliset avajaisennätyksensä.
Outlet aukeaa tänään perjantaina klo 17, mutta ohjelmaa järjestetään asiakkaille jo klo 15 alkaen. Tältä siellä näyttää:

Ota kantaa

Kiinnostaako vierailu Outletissa?

Kyllä 80% Ei 20%
Ääniä yhteensä 15590

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt