Huippukampaaja kertoo, mitä hiustrendeissä on odotettavissa – ja mihin kahteen tuotteeseen todella kannattaa panostaa

Julkaistu:

Me Naiset
Hiustrendeistä löytyy nyt jotain kaikille. Luonnollisen lisäksi tullaan näkemään rohkeampia tyylejä, uskoo tanskalainen huippukampaaja.
Monimuotoisuus. Siinä on yksi iso trendi, joka ilahduttaa kansainvälisesti menestynyttä tanskalaiskampaajaa Sidsel Marie Bøgiä.

– On mahtavaa, että kaikki on sallittua, meikkaajana ja hiusstylistinä pitkän uran tehnyt Sidsel sanoo.

Hänen mukaansa tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa hiustrendeissä eletään varsin leikkisää kautta.

– Emme ole menossa vain yhteen suuntaan. Uskon, että tulevaisuudessa olemme hieman aiempaa rohkeampia, emme halua vain luonnollisuutta.

Sidsel itse on kampaajana innoissaan siitä, että hiuksissa tulee näkymään taas väriä, leikkisyyttä ja kiehtovia muotoja. Me Naiset tapasi hänet Tanskassa Kérastasen Fusio Scrub -tuotesarjan lanseerauksessa. Hänen omat hiuksensa olivat haastatteluhetkellä platinanvaaleat, graafiseen tyyliin erittäin skarpisti leikatut ja lyhyet.Polkka pysyy muodissa

Jos ei ole valmis kovin villiin kikkailuun hiuksilla, turvallisempia vaihtoehtojakin löytyy. Yhden jo pitkään pinnalla olleen hiustyylin Sidsel uskoo pitävän pintansa: polkkatukan.

Siinäkin tyylejä on useita leukamittaisesta olkapäitä hipovaan pitkään polkkaan. Polkkatukassa voi olla tekstuuria, rokkifiilistä tai se voi olla pitkä ja tarkasti muotoon leikattu. Sidselin mukaan pitkän polkkatukan vahvuus on siinä, että sen voi leikata korostamaan kasvojen muotoja.

Panosta shampooseen ja hoitoaineeseen

Hyvä leikkaus tekee jo paljon, mutta entäs, kun hiuksia pitäisi joskus myös vähän laittaa, jotta ne näyttävät viimeistellyiltä?

Sidsel Marie Bøg uskoo, että rohkeus näkyy myös siinä, että hiuksia aletaan taas laittaa vähän enemmän. Hänen lähtökohtansa hiusten muotoilussa on katsoa, mihin käsiteltävänä olevasta kuontalosta on ja hyödyntää hiusten parhaita ominaisuuksia.

– En välttämättä käytä kovinkaan paljon tuotteita.Sidsel kertookin luottavansa hyvään hoitoon, ennen kaikkea shampooseen ja hoitoaineeseen. Kun hiukset ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa, niistä saa muotoillessa enemmän irti. Vasta sen jälkeen hän katsoo, mitä muotoilutuotteita hiuksiin oikeasti tarvitaan, jotta haluttu lopputulos on mahdollista saavuttaa.
– Jokainen saa hiukset näyttämään hyvältä kunnon föönauksella, mutta jotta pystyy sanomaan, mitä hiuksille pitäisi tehdä juuri nyt, jotta ne näyttäisivät paremmilta, tarvitsee omanlaisensa parin silmälaseja.Sidselin mielestä vähemmän on usein enemmän. Koko kaavaa pesusta föönauksen kautta kiharrukseen ja viimeistelyyn ei aina tarvita.

– Tykkään työskennellä orgaanisesti enkä vain luottaa johonkin valmiiseen reseptiin. Ehkä kaikkea ei tarvitsekaan tehdä, vaan pelkkä kiharruspuikko tai vähän föönausta riittää halutun lopputuloksen saavuttamiseen.
Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Pätkäisitkö polkkatukan? Huippukampaaja neuvoo 4 trendikkäintä tapaa sen stailaamiseen

Paula Vesalan hiustyyli on supermuodikas: ”Sopii erityisen hyvin suomalaiselle ohuelle hiuslaadulle”, kampaaja hehkuttaa

Vaaleaa vai tummaa? Trendikäs ”sieniblondi” on täydellinen hiusväri sinulle, joka et osaa päättää!

Kuinka usein hiukset oikeasti kannattaa leikata? Kampaajat antavat tyhjentävät ohjeet lyhyille ja pitkille hiuksille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt