Kaksi tämän hetken ehdotonta hittikampausta ovat tässä

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Hmm, nuttura niskaan vai hiukset pinneillä korvan taakse?
Tämän hetken trendikkäimmät kampaukset edustavat kahta ääripäätä: todella luonnollista ja viimeisen päälle viimeisteltyä. Taitava hiustenlaittaja pystyy kopioimaan tyylit kotona peilin edessä. Ainakin toinen niistä onnistuu varmasti!

1. Luonnollinen ysärityyli

Luonnollinen kampaus näyttää siltä kuin hiuksia ei olisi laitettu juuri lainkaan. Hiukset voivat olla auki esimerkiksi rennoilla surffilaineilla tai näyttävillä kiharoilla.

Kampauksen jujuna voi olla vaikkapa nostalginen ”etuheitto” tai hiukset voi laittaa toiselta puolelta geelillä korvan taakse. Hiukset voivat myös olla toiselta puolelta kiinni röykkiöllä hiuskoruja.


– Tämä tyyli on saanut vaikutuksensa kasari- ja ysärimuodista. Tyyli on eleetön ja luonnollinen, ja sen voi hyvin yhdistää paljetein ja strassein koristeltuun iltapukuun tai rock-tyyliin. Tällainen kampaus on helppo tehdä myös itse, lahtelaisen Studio Savon & Ekon taiteellinen johtaja Kati Kristiina Mouhu vinkkaa.

– Jos vaatteet ovat täydellisesti sliipatut ja hiukset myös, on kokonaisuus ehkä liiankin täydellinen. Luonnollinen kampaus rikkoo tyyliä.

2. Siloiteltu poninhäntä tai pieni niskanuttura

Tämän hetken trendikkäimmissä kampauksissa toinen ääripää on viimeisen päälle siloteltu ja tasainen, catwalk-tyylinen kampaus, jonka kruunaa sileä ja espanjalaistyylisesti niskassa sijaitseva nuttura tai eleetön poninhäntä. Nutturassa yllättää sen pieni koko.


– Aiemmin hymähtelin, että pienen nutturan tai perusponnarin nyt osaa tehdä kuka vain, mutta iso ja näyttävä nuttura syntyy vain ammattilaisilta. Olin väärässä, Mouhu toteaa.

Kun Mouhu oli kaksi vuotta sitten hiusalan supergurujen koulutuksessa Lontoossa, oppilaat hioivat tasaisia ponnarikampauksia jopa kaksi tuntia.

– Se oli äärettömän haastavaa, todellinen tekniikkalaji. Siihen verrattuna rennot kiharapilvinutturat ovat lastenleikkiä, Mouhu kertoo.


Sileään kampaukseen voi hyvin yhdistää juuri nyt pinnalla olevia hiuskoruja ja luonnonkukkia.

– Jos mekossa on esimerkiksi pitsiä, hiuksissa kukkia ja vielä kiharaakin, tulee kokonaisuudesta vähän tårta på tårta, eli siinä on vähän liikaa kaikkea. Tällainen sileä, catwalkeilta tuttu kampaus sopii hyvin kokonaisuuteen, Mouhu näkee.


Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue myös:

Paula Vesalan hiustyyli on supermuodikas: ”Sopii erityisen hyvin suomalaiselle ohuelle hiuslaadulle”

Kampaaja vinkkaa, kuinka käytät hiussolkia ja donitseja supertrendikkäästi

Haaveiletko pitkistä hiuksista? Ammattilainen kertoo, miten hiusten kasvunopeuteen voi vaikuttaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt