Näin hiukset kannattaa harjata, jos haluat pitää ne kunnossa

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Märkien hiusten harjaaminen venyttää ja katkoo hiuksia, jos ei osaa oikeaa tekniikkaa.
Olet varmaan kuullut varoituksen, jonka mukaan kosteita hiuksia ei saisi harjata, koska ne venyvät ja katkeavat. Sääntöhän ei päde ainakaan parturi-kampaamossa, jossa asiakkaiden hiukset kammataan aina märkinä. Onko ohjeistuksessa siis mitään järkeä?

– Kyllä siinä on perää. Kostea hius on kuivaa venyvämpi ja vastaanottavaisempi, jolloin harjaus joustamattomalla harjalla rajuin eli suoraan hiuspohjasta latvaan suuntautuvin ottein venyttää ja katkoo hiuksia varmasti, lahtelaisen Studio SAVON & Ekon taiteellinen johtaja Kati Kristiina Mouhu kertoo.

Hän ei kuitenkaan suosittele harjaamisen jättämistä kuivuneille hiuksille, sillä silloin ne yleensä ovat takussa – kuivien ja takkuisten hiusten oikominen vasta kuluttaakin hiusta.

Ota mallia lasten hiusten harjaustavasta

Märkiä ja kosteita hiuksia voi siis harjata, mutta tekniikan on oltava oikea. Mouhun mukaan harjaaminen on täysin tekniikkalaji.

– Lapsen pitkiä hiuksia ei harjata suoraan ylhäältä alas, vaan ensin selvitellään latvojen takut. Sen jälkeen hiuksia aletaan harjata vähitellen ylempää. Sama tyyli tulisi muistaa myös aikuisten hiuksia harjattaessa, Mouhu opastaa.

Valitse oikeanlainen harja ja hoitava tuote

Tekniikan lisäksi myös harjalla on väliä; harjan piikkien pitäisi hieman joustaa, kun harjaosaa painetaan kämmenellä.

Hiusalan ammattilaisilla on erityisiä aukikampausharjoja, joissa on pidempiä ja lyhyempiä piikkejä. Harjat on tarkoitettu tupeerattujen hiusten avaamiseen, mutta Mouhun mielestä ne sopivat mainiosti kaikenlaisten hiusten selvittämiseen.
Supervaaleaksi värjätyille hiuksille Mouhu suosittelee harjaa, jossa on luonnonharjasta. Curly girl -kiharametodia noudattavien kannattaa tiheällä harjalla harjaamisen sijaan oikaista märät kiehkuransa hellävaraisemmin viisipiikkisellä kammalla.

Hiusten harjaamista helpottavat myös hiuslaadulle sopiva hoitoaine sekä hiuksiin jätettävät hoitosuihkeet, jotka myös poistavat sähköisyyttä.
– Unohda siis kovakourainen harjaaminen ja ota avuksi tuotteet sekä laadukkaat välineet – ne pitävät hiuksesi paremmassa kunnossa, Mouhu vinkkaa.

Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue lisää:

Älä lotraa aineilla! Hiusten pesu on tekniikkalaji, jossa voi säästää rahaa ja tukkaa

Annatko hiusten kuivua itsekseen suihkun jälkeen? Se voi olla kohtalokas virhe

Pitäisikö saunaan mennä kuivilla vai märillä hiuksilla? Asiantuntija vastaa ja kertoo syyn

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt