Tiedätkö, mihin optikko kiinnittää huomiota asiakkaassa? Näin oikeat silmälasit valitaan

Julkaistu:

Silmälasit
Silmälasikehyksillä voi piilottaa ja korostaa haluttuja piirteitä.
Oletko ajatellut, että oikeankokoisilla ja -muotoisilla kehyksillä saa muun muassa häivytettyä silmäpusseja? Näin sanoo silmälasiketju Synsamin tyylin ja muodin asiantuntija, optikko-stylisti Tuulia Alanen-Brandt.

– Kun kehykset kulkevat juuri silmäpussin rajaa myöten, pussi jää kehysten alle piiloon.

Silmälasikehyksillä voi piilottaa ja korostaa haluttuja piirteitä.

 

Lasit ovat huikea juttu siitä, että niillä saa luotua kulmalinjan niillekin, joilla sitä ei luonnostaan ole.

Kehyksillä saa tuotua kasvoille esimerkiksi yleensä kulmakarvojen hoitamaa ryhtiä ja raameja. Jos omat kulmat ovat hennot, eikä niitä jaksa meikata, oikein valitut silmälasit voivat ajaa kulmakarvojen tehtävää ja tuoda kasvoille kirjaimellisesti kehystä.

– Lasit ovat huikea juttu siitä, että niillä saa luotua kulmalinjan niillekin, joilla sitä ei luonnostaan ole tai jotka eivät osaa tai halua meikata kulmia esiin. Kehysten ylälinja huijaa kulmalinjan, Alanen-Brandt sanoo.

Nämä asiat silmälasikaupoilla otetaan huomioon

Omien piirteiden peittämiseen ja esiin tuomiseen saa henkilökohtaiset neuvot ja apua ammattitaitoiselta optisen alan myyjältä.

Tuulia Alanen-Brandt paljastaa, millaisiin asioihin optikko tai silmälasimyyjä kiinnittää asiakkaassa huomiota.

 

Mittasuhteet ovat se juttu, miksi silmälasit näyttävät hyvältä jonkun kasvoilla.

– Ammattilainen tarkastelee tai kysyy asiakkaalta, ehostaako tämä ilmettään ja meikkaako päivittäin ja miten. Lisäksi katsotaan, onko senhetkinen tyyli se, mikä yleensäkin, ja mietitään vaikkapa, pysyykö hiusväri samana kuin ostohetkellä.

Meikki sekä hiusten ja ihon värisävy vaikuttavat siihen, millaiset kehykset korostavat kasvoja kauniisti. Alanen-Brandt kertoi jo aiemmin, että esimerkiksi musta kehys on kasvoilla haastava.

– Jos ei naisena käytä lainkaan meikkiä tai on hyvin vaaleaihoinen, musta syö kasvoilta helposti värit ja tekee kalpeaksi.
Oikeaan kehysvalintaan liittyvät myös mittasuhteet. Lasien täytyy asettua kasvoille kauniisti. Ammattilainen katsoo esimerkiksi asiakkaan nenänvarren pituutta ja silmien etäisyyttä.

– Mittasuhteet ovat se juttu, miksi silmälasit näyttävät hyvältä jonkun kasvoilla. Jos katse ei ole harjaantunut, lasien joukosta on mahdoton poimia oikeita kokoja. Ammattilaisetkin harjoittelevat pitkään, ennen kuin osaavat valita juuri oikean koon, Alanen-Brandt on sanonut aiemmassa jutussamme.
Lisäksi ammattilainen selvittää, mihin käyttötarkoitukseen ja ympäristöön lasit tulevat. Usein selvitetään myös, onko asiakkaalla vain yhdet lasit vai useammat eri tarkoituksiin ja tyyleihin.

– Tässä ajatusmallissa on menty Suomessakin ilahduttavasti eteenpäin. Tällä hetkellä ymmärretään jo hyvin, kuinka suuri merkitys laseilla on tyylin ja persoonan ilmentämisessä, Alanen-Brandt sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt