Tunnistatko suomalaismiesten muoti-ilmiön? Antti Holman somessa ruoditaan ”pippelihousuja”

Julkaistu:

Miesten pukeutuminen
Nuorten suomalaismiesten suosimaa piukkaa housumallia käytetään loafereiden kanssa – väitetysti etenkin kauppakorkeakoulujen käytävillä.
Näyttelijä, kirjoittaja sekä Suomen suosituimpiin kuuluva podcastaaja ja somesisällöntuottaja Antti Holma nosti eilen keskiviikkona Instagram-tilinsä stories-osiossa esiin pukeutumisilmiön, joka herätti tähden seuraajissa runsaasti keskustelua.

Holma jakoi erään seuraajansa viestin miesten housutyylistä, jota seuraaja nimitti ”pippelihousuiksi”. Vaatekappaletta kuvailtiin reisistä ja housuosasta kireäksi, lahkeista vajaamittaiseksi housuksi, jota käytetään nyt oikeaoppisesti loafer-kenkien kanssa. Holma tunnisti tyylin heti.

– Aina Suomeen tullessa mietin että jos naisilla on tunika ja leggarit niin miehillä on kyllä ne, New Yorkissa asuva Holma kirjoittaa julkaisussaan.


Myös seuraajat tarttuivat tyyliin nopeasti ja vahvistivat ilmiön. Ruotsinkielisen kauppakorkeakoulu Hankenin luottohousuiksi nimitetyt pöksyt saivat puolustusta, ja ne tunnistettiin myös suomenkielisen kauppakorkean univormuksi.

Holman seuraajat innostuivat puimaan selvästi hilpeyttä aiheuttavaa muoti-ilmiötä useiden viestien muodossa, ja lopulta housuista jaettiin myös kuvia. Kaikki Instagram-tarinat näkee Antti Holman tililtä kohokohdista.


Tässä housut ovat

Tiedätkö sinä, millaisesta housutyylistä puhutaan?

Myös Ilta-Sanomien muotitoimitus vahvistaa ilmiön olemassaolon ja housujen pukemistavan. Sen lisäksi, että niitä nähdään suomalaismiesten jalassa, tyyli on tuttu esimerkiksi kansainvälisten tosi-tv-tähtien yltä.

Kokosimme tyyliesimerkit.

Ota kantaa

Ovatko housut

...hitti? 28% ...huti? 72%
Ääniä yhteensä 19891

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt