Ethän vain aiheuta itse kivuliasta vaivaa varpaillesi? Näin vältät ikävän ja hoitoa vaativan ongelman

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Kynsien sisäänkasvu voi aiheuttaa kivuliaan ja näkyvänkin ongelman, johon moni on syönyt turhaan antibioottikuureja.
Jalkaterapeutti Lea Mäkelän mukaan varpaankynsien leikkaaminen väärin voi johtaa isoimpaan ongelmaan, jonka itse kukin voi jaloilleen aiheuttaa. Kynsiä ei saisi leikata liian lyhyiksi ja pyöreiksi, vaan ne pitäisi ehdottomasti leikata varpaan kärjen muotoisesti kulmia kadottamatta.
Mikäli kynnet leikataan liian lyhyiksi ja kulmista pyöreiksi, saattavat ne alkaa kasvaa ja kääntyä sisäänpäin. Kääntymistä voivat aiheuttaa myös liian kapeat kengät.

– Olen kuullut ihmisten syövän antibioottikuureja tämän vaivan vuoksi uudelleen ja uudelleen. Valitettavasti vaivaan annetaan terveysasemilla antibioottikuuri, eikä kiinnitetä huomiota itse ongelmaan. Kun kynsi kasvaa sisäänpäin, tulisi vaivan kanssa kääntyä ehdottomasti jalkaterapeutin puoleen, Mäkelä painottaa.

Tässä ovat hoitokeinot

Kynnen sisäänkasvua voidaan hoitaa monin eri keinoin. Kynnen reunan alle voidaan laittaa esimerkiksi kuitukangas, joka estää kynttä painumasta ihoon.

– Tämän keinon jalkaterapeutti voi opettaa helposti myös asiakkaalle, jolloin tämä voi tehdä sen seuraavalla kerralla itse, Mäkelä vinkkaa.

Jalkaterapeutti voi hoitaa sisäänkasvanutta kynttä jousihoidolla. Hoidon tarkoituksena on suoristaa kynnen kasvulinjaa ja siten ehkäistä kipua kynsivalleissa.

Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue lisää:

Eroon vaivaisenluusta! Jalkaterapeutti neuvoo kotikonstit, joilla voi välttää leikkauksen

Älä pidä samoja sukkia kahta päivää peräkkäin – arvaatko syyn?

Neljä yleistä virhettä, jotka voit tehdä jaloillesi – jalkaterapeutti kertoo oikeat kotihoito-ohjeet

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt