Avasimme 12 kosmetiikka­joulu­kalenteria ennakkoon! Nämä ovat rahan arvoisia – kaksi aivan 5/5

Julkaistu:

Kauneusjoulukalenterit
MyStylen nelihenkinen raati avasi joulun kauneuskalenterit ja arvioi niiden hinta-laatusuhteen. Lue, mitkä totesimme suosikeiksi ja ostamisen arvoisiksi. (Ei hätää, emme paljasta kalentereiden tarkkaa sisältöä!)
Kauneus- tai kosmetiikkajoulukalentereiden nouseminen joulun hittituotteeksi alkoi muutamia vuosia sitten.

Ensin niitä ilmestyi muutamalta merkiltä, mutta vuosi vuodelta yhä useampi valmistaja on lähtenyt villitykseen mukaan. Nyt kalentereita löytyy niin kotimaiselta suosikkibrändiltä, kauneuden jättiverkkokaupoilta kuin kuratoituna, käsin poimittuna palveluna.

Otimme 12 kiinnostavaa kalenteria eri hintaluokista ja tuoteryhmistä kokeiluun. Avasimme kalenterit ja arvioimme sisällön.

Näin ne pärjäsivät.

The Body Shop Dream Big This Christmas Deluxe Advent Calendar, 99 €Yksittäisen luukun hinta: 3,96 €

Arvio: Kalenterin jokaisen luukun kyljessä on lyhyt teksti jollain tavalla inspiroivasta naisesta – ihana idea tuoda esiin omalla alallaan menestyneitä tai vaikuttaneita naisia ja heidän tarinoitaan.

Monen luukun sisältö on huomattavasti arvokkaampi kuin vajaat neljä euroa. Koko kalenterista paljastuu vain yksi meikkituote ja kolme tarviketta, muuten sisältö on noin 50/50-suhteessa ihonhoitoa ja pesutuotteita.

Pieni miinus tulee brändille merkittävästä tuoteryhmästä, kylpytuotteista, jotka sopivat luonnollisesti vain kylpyammeen käyttäjille. Muuten sisältö tuntuu kohtalaisen laadukkaalta ja monipuoliselta. Jos on brändin tuotteiden ystävä, kalenteri on ehdottomasti hintansa arvoinen. Bonusluukku numero 25 on positiivinen yllätys sekä olemassaolollaan että sisällöllään.

Arvosana: 3 / 5

Lush Joulukalenteri, 100 €


Yksittäisen luukun hinta: 4,12 €

Arvio: Lushin kalenteri saapuu pahvilaatikossa ja paperipusseissa, jotka on pakattu täyteen merkin tuotteita saajan toiveiden mukaisesti. Kalenteria tilatessa asiakas vastaa muutamaan kysymykseen, joiden perusteella tuotteet valitaan. Avatessa on ilahduttavaa huomata, kuinka hyvin toiveet on otettu huomioon! Personointi on onnistunut, ja kalenterin avulla pääsee tutustumaan laajasti brändin valikoimaan. Kalenterista tulee henkilökohtainen fiilis, ja käsityömäisyys näkyy. Plussaa myös ekologisuudesta: muovittomuudesta ja helposta kierrätettävyydestä.

Seitsemän luukuista on selvästi muita pienempiä ja lähinnä testereitä. Niinä päivinä avaajan fiilis ei ole kovin ihmeellinen, mutta toisaalta testeripurkit tasapainottavat muita isompia ja arvokkaampia luukkuja.

Lushin kalenteri vaatii joko merkin fanitusta tai intoa perehtyä ”peruskosmetiikasta poikkeaviin” tuotteisiin. Onneksi mukana tulee hyvät ohjeet kunkin luukun tuotteeseen. Hyvä kokonaisuus – tiedostavan ihmisen ekompi kalenteri!

Arvosana: 3½ / 5

Kicks Beauty Christmas Calendar 2019, 44,90 €Yksittäisen luukun hinta: 1,87 €

Arvio: Ensimeikkaajan kalenteri. Luukuista paljastuu paljon tarvikkeita, joita moni ei välttämättä tarvitse, sillä niitä löytyy jo kotoa. Puolet luukuista sisältää kosmetiikkaa, puolet oheistavaraa. Kokeneemmalle meikkaajalle sisältö on tylsä.

Kalenteri myös repeilee ja menee avatessa ruman näköiseksi. Tämä voisi olla sopiva todella nuorelle ihmiselle tai muuten kosmetiikan ja meikkien parissa aloittelevalle ihmiselle.

Arvosana: 1 / 5

Kicks 24 Days of Beauty, 69,90 €


Yksittäisen luukun hinta: 2,91 €

Arvio: Saman ketjun toisessa kalenterissa on puolestaan todella hyvä hinta-laatusuhde! Luukkujen sisältö ylittää odotukset. Tuotteet ovat isokokoisia. Jokainen tuote on helposti vähintään luukkunsa arvoinen, moni reippaasti enemmänkin.

Kalenterista tulee jännittäviä tuotteita, joten tämän kanssa pääsee oikeasti testaamaan uutta. Tällaisia tuotteita ei välttämättä tulisi ostettua itse. Kalenterissa on kuitenkin vain neljän brändin tuotteita – ei siis laajaa kattausta Kicksin valikoimasta, vaan lähinnä ketjun omia brändejä.

Raati hylkäisi halvemman Kicksin ja ostaisi tämän. Ensimmäinen oli aikuiselle avaajalle pettymys, tämä positiivinen yllätys.

Arvosana: 3½ / 5

Essie Advent Calendar, 84,90 €


Yksittäisen luukun hinta: 3,54 € / luukku

Arvio: Söpön näköinen kalenteri!

8 pientä, 6 normia, 2 geeliä lakkaa. Vuoden kynsilakat on tässä, mutta miksi ihmeessä pelkkää punaista ja pinkkiä lakkaa? Vain yksi mintunvihreä ja pari nudea. Lisäksi 6 ”turhaa” luukkua, joista paljastui rannekorua, rumaa ponnaria ja sydänlappuja.

Laadukkaita lakkoja! Mutta jos iso osa jää käyttämättä, onko hintansa arvoinen?

Arvosana: 2 / 5

Armani Beauty Advent Calendar, 284 €Yksittäisen luukun hinta: 11,83 €

Arvio: Tässä on ”bisnesnaisen” kalenteri. Täytyy rakastaa hurjasti punaista huulipunaa, jotta tästä tykkää. Täytyy myös olla niin paljon rahaa, ettei 300 euroa tunnu missään, muuten voi harmittaa.

Viidestä luukusta paljastuu nimittäin erilaisia pinssejä ja avaimenperä. Tällä hinnalla ei toivoisi yhtäkään niin sanottua täyteluukkua, vaikka voihan Armanin pinsseistäkin joku innostua. Kun viisi tavaraluukkua poistaa laskuista, 19 kosmetiikkaluukun hinnaksi tulee kullekin 14,95 euroa.

Kalenteri sisältää minituoksuja, ihonhoitoa ja meikkejä. Täysikokoisia tuotteita on kaksi, ja nekin ovat meikkituotteita. Luomiväri on yksi kalenterin parhaista löydöistä, mutta siinäkin sinänsä erittäin kauniin sävyn osuminen (rusehtava) kohdalleen on kiinni avaajasta.

Arvosana: 2½ / 5

Lumene Pohjoinen kauneusjoulukalenteri, 89,90 €


Yksittäisen luukun hinta: 3,75 €

Arvio: Kauniita tuotteita, aivan ihania purkkeja ja tuotteita, jotka on valittu Lumenen hintaluokan yläpäästä. Kalenterissa ei ole yhtään turhaa luukkua, vaan jokainen tuote lunastaa paikkansa. Purkit ovat näppärän kokoisia, eivät minitestereitä vaan matkakokoisia tai jopa täyttä kokoa.

Vaikka sisältö koostuukin kiinnostavista tuotteista, ne on valittu niin, että lähes kaikki tulevat varmasti käyttöön. Kolmesta luukusta paljastuu ihonsävyyn perustuva tuote – kaikki sävyä medium.

Kokonaisuudessaan kuitenkin loistava kalenteri, paljon hintaansa paremman tuntuinen. Turvallinen ostos melkein kenelle tahansa suomalaista suosivalle ihonhoitajalle.

Arvosana: 4½ / 5

L’Occitane Eksklusiivinen joulukalenteri, 139 €Yksittäisen luukun hinta: 5,79 €

Arvio: Jos kaipaat ihon ja mielen hemmottelua joulukuuhun ja pimeään talveen, harkitse tätä. Kalenterissa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Luksusmaista ja hellittelevää vartalonhoitoa toivova raati valitsisi tämän kilpailevan Body Shopin ohi.

Kokonaisuus on monipuolinen ja käyttökelpoinen, eikä kalenterissa ole yhtäkään turhaa luukkua. Tuotteet ovat todella hyvän kokoisia ja varmasti hintansa arvoisia. Valikoima painottuu erilaisiin öljyihin ja voiteisiin. Joukosta löytyy myös muutama erikoisempi ja kiinnostava tuote. Plussaa hyvästä 24. luukusta.

Arvosana: 4½ / 5

Maybelline New York Advent Calendar 2019, 79 €


Yksittäisen luukun hinta: 3,29 €

Arvio: Hinta per luukku on erittäin ok. Kalenteri on täynnä täysikokoisia meikkituotteita ja kynsilakkaa, jotka eivät ole ihonsävystä riippuvaisia. Vain kaksi tuotteista on minikokoisia, muut normaaleja kauppakokoja.

Tämän kalenterin voisi hyvin ostaa vaikka kaverin kanssa puoliksi, sillä molemmille riittää omat kappaleensa samoista tuoteryhmistä. Iso joukko ripsivärejä ihmetyttää hieman – toisaalta onpa koko vuodeksi maskaraa.

Miinusta ärsyttävästä pakkauksesta, tuotteita joutuu repimään voimalla irti kalenterista.

Arvosana: 3½ / 5

Skincity The Skincare Calendar 2019, 139 €


Yksittäisen luukun hinta: 5,56 €

Arvio: Kansainvälisen kauneusverkkokaupan kalenteri voitti viime vuonna testimme, ja avausten lomassa kuuluvat riemunkiljahdukset lupaavat samaa tänäkin vuonna. Toimituksen kauneushifistelijät ovat ihastuksissaan.

25 pussukan kalenterissa ei ole yhtäkään pettymysluukkua, kaikki tuotteet ovat kiinnostavia ja kiinnostavilta merkeiltä. Tämän kalenterin voi ostaa tai antaa vaativammallekin, sillä näitä tuotteita harvalla on kaapissa. Uusia tuttavuuksia tulee vastaan lähes joka luukusta.

Pakkaukset ovat kiitettävän kokoisia. Jokaiseen tuotteeseen perehdyttävistä ohjekorteista plussaa, sillä nettiin ei tarvitse heti lähteä selvittämään tuoteohjeita. Suuri plussa myös pakkaamisesta: kalenteri on itsessään suuri musta kosmetiikkalaukku, jonka voi ottaa tyhjentämisen jälkeen säilytys- ja matkustuskäyttöön. Myös kankaiset joulupussit voi säilyttää ja käyttää uudelleen omatekoisena joulukalenterina seuraavina vuosina.

Tähän kalenteriin on mahdoton pettyä!

Arvosana: 5 / 5

Glossybox It’s The Season To Be Glossy, 139 €

Yksittäisen luukun hinta: 5,79 €

Arvio: Todella kaunis pakkaus ja kalenteri. Miinusta kuitenkin tarpeettoman suuriksi paljastuvien luukkujen täyttämisestä pienestä paperisilpusta, jota on ärsyttävää heittää roskiin ja keräillä ympäriinsä. Luukuista paljastuvat tuotteet olisivat mahtuneet huomattavasti pienempäänkin tilaan.

Odotukset olivat hieman lopputulosta korkeammalla. Vaikka moni kalenterin brändi on kiinnostava tai jopa kulttimerkki, sisällöstä puuttuu jostain syystä luksusfiilis. Toisaalta vain kolme luukkua herättää blaah-fiiliksen, joten iso osa kalenterista myös miellyttää. Meikkien värimaailma on hieman haastava. Suurin osa tuotteista on kiinnostavia ja herättävät kokeilunhalun.

Arvosana: 4- / 5

Lyko Merry Christmas! kosmetiikkakalenteri, 99,90 €


Yksittäisen luukun hinta: 4,16 €

Arvio: Testin suurin yllättäjä! Tämä vetää jo vertoja Skincitylle. Kauneusverkkokaupan brändivalikoimastaan kokoama kalenteri on lähes kolmanneksen edullisempi, mutta sisältö on silti verrattavissa toiseen testivoittajaan.

Luukuista löytyy ihania tärppejä ja kiinnostavaa kokeiltavaa. Sisältö on kenties kaikkien kalentereiden monipuolisin ja vaikuttaa laadukkaalta. Plussaa hyvän kokoisista pakkauksista.

Kaksilaatikkoinen ”lipasmainen” paketti on myös kiva, siinä voi säilyttää esimerkiksi joulukoristeita jatkossa. Ainut miinus turhasta paperisilpusta, jota on ärsyttävä siivota.

Tässä kalenterissa on koko testin paras 24. luukku. Kalenteri sopii kaiken ikäisille, eikä tarvitse olla kosmetiikkahifistelijä, jotta tästä tykkää. Raadin toinen lemppari!

Arvosana: 5 / 5

Juttua muokattu 15.10. klo 13.01. Korjattu Lykon kalenterin arvo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt