Lomalla reissuun? Listasimme 9 loistavaa kosmetiikkatuotetta matkaajalle

Julkaistu:

Me Naiset
Lähdit sitten mökille tai Madeiralle, toimiva matkakosmetiikka tekee reissaamisesta mukavampaa. Tässä 9 toimittajan suosikkia.
Olen mielestäni kehittynyt viime vuosina varsin hyväksi pakkaajaksi. Mietin huolella, mitä otan mukaan, ja yleensä myös onnistun täyttämään laukkuni kaiken kattavalla mutta silti kompaktilla valikoimalla jos jonkinlaista tarpeellista.

Kosmetiikan suhteen pärjään reissussa usein vähemmällä kuin arkena, mutten suinkaan ole mikään minimalisti. Erilaisiin tilanteisiin on löydyttävä tuotteet omasta takaa – en mielelläni käytä enää kohteessa aikaa niiden etsimiseen kaupoista.

Rakastan matkakokoja, mutta olen myös valmis purkittamaan voiteita sun muita uudelleen pienempiin pakkauksiin, jotta ne vievät vähemmän tilaa matkalaukussa.

Syyslomakauden innoittamana listasin yhdeksän viime kuukausien loma- ja mökkireissuilla hyväksi havaittua tuotetta.

Riittoisa shampoo

Olaplex-shampoo on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, ja hehkutus on mielestäni ansaittua.

Erityisen hyvän reissushampoon siitä tekee riittoisuus – hiusten pesemiseen riittää herneen kokoinen määrä shampoota, joten pieneenkin purkkiin pakattuna tuotteesta riittää viikoksi vaikka koko poppoolle. Vaikka tuote pesee erittäin tehokkaasti, hiukset eivät jää kuivan tai hauraan tuntuisiksi.


Pätevä tehoputsari

Kiehl’sin kehäkukkaputsari on vähän kuin Olaplex-shampoo naamalle. Se muodostaa veden kanssa tiiviin kermaisen vaahdon, joka pesee hyvin mutta kuitenkin sopivan hellävaraisesti. Tätäkin on helppo pakata mukaan pienempään pulloon.

Puhdistusgeeli on tarkoitettu normaalille ja rasvoittuvalle iholle, joten herkkäihoiselle se saattaa olla liian tujua kamaa. Toisaalta etenkin rantalomalla tarvitaan kunnon putsari, sillä muuten aurinkorasvakelmu ei irtoa iholta. Tällä lähtee myös kevyt vedenkestävä meikki, mutta tuhti iltameikki kannattaa ensin poistaa meikinpuhdistusaineella.


Deodorantti käsimatkatavaroihin

Lentomatkustaessa deodorantti vie ärsyttävän paljon tilaa käsimatkatavaroiden nestepussissa, ellei suosi puikkodödöjä.

We Love The Planetin valikoimista löytyy sekä ruokasoodaa sisältäviä että soodattomia deodorantteja, ja tämä puikko kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan. Sen tuoksu on mieto ja miellyttävä. Hellävaraiseen koostumukseensa nähden se toimii hämmentävän hyvin ja pitää hien hajun poissa melko pitkään. Kainaloista tulee myös ihanan hoidetun tuntuiset.


Yleispuuteri pienessä pakkauksessa

Benecosin väritön puuteri on pakattu todella kompaktiin rasiaan, mutta silti se on kestänyt minulla jo pitkään. Puuteri on myös melko tiivistä, joten sen murenemista heti ensimmäisestä kolahduksesta ei tarvitse pelätä. Suosinkin mielelläni edullisia puutereita, kun kuljetan niitä mukana matkassani, jotta mahdollinen hajoaminen ei harmittaisi.

Puuteri vie kiillon pois ja kiinnittää meikin hyvin ainakin vaalealla iholla. Tummempihipiäisellä tuotteen valkoisuus saattaa tulla esiin harmahtavuutena iholla.


Naamiosta heleyttä

Luonnonkosmetiikkamerkki Mossan sopivan pieneen puteliin pakattu naamio kirkastaa hedelmähappojen avulla, mutta lisäksi se sisältää vitamiineja ja kosteuttavaa glyserolia.

Naamio on sopivan hellävarainen herkemmällekin iholla ja saa naaman näyttämään ja tuntumaan raikkaammalta – reissussa ja lomalla kun on välillä tapana vähän rähjääntyä.


Oikeasti kosteuttava hoitovesi

Ei ole ensimmäinen kerta, kun korealaismerkki Whamisa saa osakseen hehkutusta. Sen kosteuttava hoitovesi oikeasti kosteuttaa, mistä on hyötyä etenkin lentokoneen kuivassa ilmassa, mutta reissussa sillä voi väliaikaisesti myös korvata seerumin. Ja taas säästyy tilaa laukussa.

Tästä on saatavilla myös näppärä matkakoko, jonka pullon pystyy myös täyttämään myöhemmin uudelleen.


Peitevoide, joka todella peittää

En aina viitsi käyttää meikkivoidetta, vaan turvaudun usein peitevoiteeseen niissä kohdissa, missä sille on tarvetta. IT Cosmeticsin klassikkotuote on todella peittävää ja tykkiä tavaraa, joten sillä piilottaa tummemmatkin silmänaluset tai kaikkien aikojen finnin.

Kun voiteen lämmittää ensin sormien avulla, sen onnistuu levittämään iholle myös ohuempana kerroksen, joten yksi purkki taipuu moneen.


Monikäyttöinen paletti

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, että meikkipaletit ovat aavistuksen yliarvostettuja – esimerkiksi yksittäiset luomivärit ansaisisivat enemmän arvostusta. Reissatessa etenkin monikäyttöiset kasvopaletit ovat kuitenkin näppäriä.

Tässä Essencen paletissa on aurinkopuuteri, pari poskipunaa ja korostussävyt, joissa kaikissa on vieläpä mukavasti pigmenttiä. Pitkulainen paletti saisi olla ohuempikin, mutta toisaalta onhan pakkaukseen saatu ahdettua kuusi sävyä eikä kokonaisuutta ole hinnalla pilattu.


Kompaktit silmämeikkisiveltimet

Myös välineosastolta on helppo karsia, jos laukku uhkaa täyttyä liikaa. Näillä Ecotoolsin siveltimillä syntyy silmämeikki kuin silmämeikki, sillä kahdesta siveltimestä löytyy yhteensä neljä erilaista päätä.


Kuvat: Valmistajat

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Lisää luettavaa löydät täältä.

Lue myös:

7 kauneustuotetta, joita ilman pärjäät aivan hyvin

Katariina testasi, toimiiko itse tehty dödö oikeasti – viidentenä päivänä kokeilulle tuli kivulias loppu

Pitäisikö saunaan mennä kuivilla vai märillä hiuksilla? Asiantuntija vastaa ja kertoo syyn

Miten vaatteet kannattaa viikata matkalaukkuun? Vertailussa kolme tapaa pakata

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt