Kehon kohta, jonka ihonhoidon moni laiminlyö – tämän takia sinunkin kannattaa huomioida korvat

Julkaistu:

Me Naiset
Jos korvien ihoa ei hoida, on riskinä pahimmillaan ihosyöpä. Tärkeintä onkin suojata korvat auringolta.
Kun hoidamme ihoa, keskitymme usein enimmäkseen kasvoihin. Se on toki luonnollista, sillä ne ovat näkyvin osa meistä ja altistuvat eniten ulkoisille rasituksille, kuten auringolle ja ilmansaasteille. Yleensä hoidamme myös vartaloa ainakin kosteusvoiteilla ja tarpeen mukaan kuorinnoilla. Mutta oletko levittänyt voiteita tai seerumeita korvillesi?

Jos ihotautilääkäreiltä kysytään, niin ainakin niin pitäisi tehdä. New Beauty -lehden jutussa kolme dermatologia kertoo, miksi korvien ihoa olisi tärkeää hoitaa. Heidän mukaansa korvat ovat kaikkein useimmin unohduksiin jäävä kehonosa, mitä ihonhoitoon tulee. Moisen pienen ihoalueen hoitaminen saattaa tuntua humpuukilta, mutta siihen on syynsä.

1. Ihosyövän riski

Korvien iho on verrattavissa kasvojen ihoon. Niinpä niitä tulisi hoitaa siinä missä kasvojakin. Erityisen tärkeää on suojata korvien iho auringolta, koska ihosyöpä voi kehittyä usein myös korvien alueelle. New Beautyn haastattelemien lääkäreiden mukaan korvien alueella vähemmän aggressiiviset ihosyövätkin saattavat kehittyä aggressiivisemmiksi. Lisäksi korvissa ja huulissa olevalla ihosyövällä on tavallista korkeampi todennäköisyys kehittää etäpesäkkeitä.

2. Finnien ehkäiseminen

Korviin ja niiden ympäristöön voi tulla finnejä yhtä lailla kuin muuallekin. Erityisesti korvantaustoissa ja korvien sisällä näpyt voivat olla kivuliaita. Sen vuoksi korvat ja niiden taustat kannattaa pestä huolella, mutta hellävaraisesti.

Jos alueelle kuitenkin ilmestyy näppylöitä, hoito on sama kuin muualla kasvoissa oleville finneille. Akneiholle tarkoitettu puhdistusaine saattaa järkyttää ihon tasapainoa, joten hellävarainen tuote on parempi vaihtoehto.

Myös kosteutus on tärkeää rasvoittuvan ihon hoidossa. Ihotautilääkärit ehdottavat käyttöön antioksidantteja, kuten C-vitamiinia, sisältäviä tuotteita. Osa suosittelee lisäksi retinolia sisältäviä tuotteita, mutta joidenkin mielestä ne saattavat olla turhan voimakkaita korvien herkälle iholle.

Mikäli iho-ongelmat ovat pahoja tai mietityttävät, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

3. Kutinan ja kuivuuden helpottaminen

Erityisesti talvisin korvatkin voivat kuivua, kutista ja ärtyä. Tässäkin auttaa riittävä kosteutus. Turhan paljon vaivaa siitä ei pitäisi olla, sillä puuha sujuu helposti kasvojen rasvauksen yhteydessä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Nämä 6 yleistä tapaa saavat ihon vanhenemaan ennen aikojaan – ihotautilääkäri kertoo, miten hipiä pysyy ikinuorena

Miten kipeästä, ihon alle jumittuneesta finnistä pääsee eroon? Vaivaan vain yksi pikaratkaisu

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt