Miten polkkatukan stailaisi juhliin? Julkkisten kampaaja neuvoo 4 trendikästä tapaa

Julkaistu:

Me Naiset
Polkkatukka ei ehkä riitä monimutkaisiin nutturoihin, mutta moneen muuhun kyllä.
Polkkatukka on kiistatta yksi tämän hetken isoimmista hiustrendeistä. Lukuisten maailmantähtien vanavedessä moni muukin on intoutunut pätkäisemään hiuksensa skarppiin mittaan.

Kun pikkujoulukausi kolkuttelee ovella, saattaa monen mieleen nousta kysymys: miten tukan laittaisi juhliin? Varsinkin, jos kutrit ovat aiemmin olleet reilusti pidemmät, saattaa juhlakampauksen miettiminen tuntua hankalalta. Muhkeaa nutturakampausta polkkatukasta ei saakaan, mutta vähintään yhtä tyrmäävän ilmestyksen kyllä.

Julkkisten kampaaja Renato Campora vinkkaa In Style -lehden jutussa neljä erilaista tapaa stailata polkkapituiset hiukset. Näistä neuvoista kelpaa ottaa mallia, sillä Camporan asiakkaisiin lukeutuu muun muassa sellaisia polkkatukassa ihastuttaneita punaisten mattojen konkareita kuin Mila Kunis, Charlize Theron ja Naomi Watts.

Sileä ja suoralinjainen


Skarppi, tasalinjainen polkkatukka on kerta kaikkiaan upea jo sellaisenaan! Se on todellinen modernin naisen asennetyyli. Halutessaan polkkatukkainen pääsee siis todella helpolla: riittää, että hiukset pesun jälkeen kuivaa ja suoristaa.

Varmista viimeistellyn sileä lopputulos suojaamalla hiukset lämpölaitteiden aiheuttamilta vaurioilta. Campora suosii tässä kuumasuojan sisältävää, tuuheuttavaa muotovaahtoa. Föönaukseen hän suosittelee pyöreää harjaa.

Wet look -tukkaJos tukkaan haluaa juhlan kunniaksi vaihtelua, on kostealta näyttävä wet look -tyyli mainio vaihtoehto. Ajankohtaisimmillaan se on huolettomasti taipulevan tukan kanssa.

Latteuden ja tahmaisuuden välttää levittämällä hieman geeliä hiusten tyveen, kun tukka on vielä suihkun jäljiltä kostea. Etuosaan voi tehdä muutaman sormikiharan, kuten Campora yllä olevassa kuvassa poseeraavalle January Jonesille. Muualle voi lisätä maun mukaan laineita kiharrusraudalla.

Kun sopiva kiharaisuus on saavutettu, hiukset kuivataan. Campora käyttää tällaista tyyliä luodessaan föönissään diffuuseria eli suutinta, joka hajottaa voimakkaan ilmavirran laajemmalle alueelle. Lopuksi tukkaan lisätään hieman lisää geeliä. Lakka sen sijaan kannattaa skipata.

Rento sotkupolkka otsahiuksillaTämä rouhea tyyli on loistava valinta niin arkeen kuin juhlaan, varsinkin jos sinulla on otsatukka. Hiukset saavat näyttää siltä kuin niille ei olisi sängystä nousemisen jälkeen mitään tehtykään.

Jos tukka ei luonnostaan tai huolettoman föönauksen jäljiltä näytä sopivasti pöyheän sotkuiselta, siihen saa lisää potkua taivuttelemalla hiuksia kiharrusrautaa apuna käyttäen. Hiukset pysyvät paremmin kuosissaan, kun niihin levittää ennen taivuttelua muotovaahtoa.

Glamour-kiharat


Kun kiharrat hiuksesi entisajan Hollywood-tähtien tyyliin, saat kaksi hiustrendiä yhdellä iskulla. Polkkamitan lisäksi myös klassiset glamour-laineet ovat parhaillaan todella muodikkaat.

Camporan mukaan tyylikäs kampaus on helpompi toteuttaa kuin miltä se näyttää. Jakauksen paikan voi valita vapaasti, eikä kiharien tarvitse olla täydelliset.

Käyttöön kannattaa valita kiharrusrauta, koska sillä saa monimuotoisemmat kiharat kuin muotoiluraudalla. Katso peilistä, mihin osiin hiuksia kaipaat kiharaa – koko tukkaa ei välttämättä tarvitse kihartaa. Kampaus syntyy kieputtelemalla halutuista kohdista hiusosioita puikon ympärille.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Pitkät vai pätkäistyt? 6 kuvaesimerkkiä osoittaa, miten polkkatukka vaikuttaa ulkonäköön

Ihana lettikampaus onnistuu lyhyempäänkin tukkaan! Katso kuvat 10 tyylistä, jotka toimivat kaikille pituuksille

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Katso ja inspiroidu! 18 polkkatukkakuvaa, jotka saavat haaveilemaan seuraavasta kampaajakäynnistä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt