Onko tässä syksyn suosituin mekkomalli? Herttuatar Meghanin rento tulkinta osoittaa, että kuninkaallisten suosima tyyli sopii kaikille

Julkaistu:

Me Naiset
Takkimekko vaikuttaa olevan herttuatar Meghanin tämänhetkinen suosikkityyli.
Sussexin herttuatar Meghan on tunnetusti yksi maailman merkittävimmistä muotivaikuttajista. Hänen asu-, meikki- ja kampausvalintojaan seurataan silmä kovana ja jäljitellään ahkerasti. Niin kutsuttu Meghan-efekti onkin nostanut pinnalle jo lukuisia muotivirtauksia, kuten housupuvun ja niskanutturan.

Jos tuttuun kaavaan on luottaminen, tämän syksyn suosituin mekkotyyli on epäilemättä löytynyt. Meghanin yllä on nimittäin nähty Archie-pojan syntymän jälkeen erityisen usein takkimekkoja. Kyseinen mekkomalli on perinteisestikin ollut kuninkaallisten suosiossa. Se kuuluu esimerkiksi Meghanin kälyn herttuatar Catherinen luottotyyleihin.


Muutkin silmää tekevät luottavat monesti takkimekkoon varsinkin virallisissa tilaisuuksissa. Moni suomalainen muistaa ainakin Yhdysvaltain ensimmäisen naisen Melania Trumpin keltaisen asun toissakesäisellä Suomen-vierailulla.


Siinä missä takkimekko on perinteisesti materiaaleiltaan ja ulkomuodoltaan ryhdikäs – jopa jäykkä – Meghan kulkee tässäkin asiassa omaa polkuaan. Hänen käyttämänsä takkimekot ovat nimittäin poikkeuksetta olleet olemukseltaan huomattavasti totuttua rennompia. Ne ovat kyllä takkimaisen olemuksensa ansiosta linjakkaita, mutta keveämmät materiaalit ja hihattomuus tekevät niistä sellaisia, joita voisi kuvitella itsekin käyttävänsä.

Meghan valitsi ylleen valkoisen smokkihenkisen mekon astuessaan kameroiden eteen ensimmäistä kertaa Archien syntymän jälkeen.


Meghan käytti vaaleita, kaksirivisiä takkimekkoja myös Afrikan-kiertueella prinssi Harryn kanssa syys- ja lokakuun vaihteessa.

Banana Republicin mekko oli useiden muiden matkan asujen tapaan kuninkaallisella mittapuulla katsottuna varsin edullinen. Fashionista-sivuston mukaan mekko maksoi noin 130 euroa.


Trenssitakkityylinen mekko noudatti samaa linjaa. Samainen mekko oli Meghanin käytössä myös kesällä 2018.


Takkimekkojen lisäksi Meghanin yllä on nähty vielä astetta rennompia paitamekkoja, jotka nekin ovat edestä napitettavia.

Muotiasiantuntija Caroline Wolf arvioi Express-sivustolla, että mieltymyksen taustalla voi hyvinkin olla ilmeisten syiden, siis helppouden ja mukavuuden, lisäksi imettäminen. Viiden kuukauden ikäinen Archie-poika oli mukana Afrikan-reissulla, ja nopeasti edestä avattavat mekot ovat Wolfin mukaan täydellisiä imetykseen.

Tyyli on siis paitsi juuri sopiva sekoitus rentoa ja virallista myös käytännöllinen.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Huomaamaton meikkikikka, johon herttuatar Meghan luottaa usein – ja joka kannattaa kopioida

Tiesitkö? Simppeli syy, jonka vuoksi herttuatar Meghan ei käytä ystävänsä Victoria Beckhamin suunnittelemia mekkoja

Meghan vai Catherine? Kokeile Me Naisten tyylivisassa, tunnistatko herttuattaren vaatteiden perusteella!

Kuinka perusponnari viedään Meghan Markle -tasolle? 5 keinoa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt