Valitsetko ”helpot ja varmat” mustat silmälasikehykset? Ammattilainen kertoo, miksi ne eivät aina ole paras vaihtoehto

Julkaistu:

Silmälasit
Musta on tuttu ja turvallinen väri, joka saattaa tuntua parhaalta ratkaisulta myös silmälasiostoksilla. Mitä sanoo ammattilainen?
Mustat kehykset ovat ikiklassikko, sanoo silmälasiketju Synsamin tyylin ja muodin asiantuntija, optikko-stylisti Tuulia Alanen-Brandt.

Mustiin kehyksiin on kuitenkin omat vinkkinsä ja pari ehtoa, joita kannattaa ajatella ennen valintaa.

Mitä haluat viestiä?

Musta on vahva ja auktoriteettinen väri. Usein mustilla silmälaseilla saa kovuutta ja uskottavuutta, mutta myös kehysten muu tyyli vaikuttaa mustan värin viestiin.

– Jos kehykset ovat muoviset ja paksut, viesti itsestä on voimakas. Jos taas esimerkiksi ohuet ja metalliset, olemus muuttuu aivan erilaiseksi, eikä ole enää yhtään niin vahva.

Mustat kehykset voivat olla oiva valinta tietyille luonteenpiirteille – joko ilmentämään tai huijaamaan niitä.

– Jos olet persoonana esimerkiksi dramaattinen tai tarvitset auktoriteettia, mustilla laseilla voi saada aikaan halutunkin lopputuloksen.


Meikkaatko?

Lähtökohtaisesti musta väri on ammattilaisen mukaan kasvoilla kuitenkin haastava, eikä välttämättä ollenkaan paras tai helpoin vaihtoehto.

– Jos ei naisena käytä lainkaan meikkiä tai on hyvin vaaleaihoinen, musta syö kasvoilta helposti värit ja tekee kalpeaksi, Alanen-Brandt sanoo.

Nämä asiat ja esimerkiksi hiukset vaikuttavat siihen, kuinka voimakkaita sävyjä kehyksiin valitaan.


Näin värejä valitaan

Juuri ihon ja hiusten sävystä voi poimia sopivia värejä silmälasikehyksiin. Esimerkiksi lämpimästä tai kylmästä ihonsävystä ja silmienväristä voi napata vinkkejä silmälasiväreihin.

– Hyvä ammattilainen myös kertoo tästä asiakkaalle. Silmälasien sovittajan on paljon helpompi ymmärtää imartelevat ja hänelle sopivat pointit, kun ne selostetaan ja perustellaan kunnolla ääneen silmälaseja sovitettaessa, Alanen-Brandt sanoo.

Usein kehyksissä tuodaan esiin vastakkaisuutta. Oranssihiuksiselle voidaan valita kirkasta sinistä, vihreäsilmäiselle violettia tai punertavaa ja lämpimälle ihonsävylle viileää kehystä.

– Tämän takia itse kehyksessäkin on usein vastakkaisia sävyjä. Kehysten etuosa voi olla pehmeä ja lämmin, ja takaosa kylmä ja raikas, Alanen-Brandt kertoo.

– Moni säikähtää sitä, miksi kehyksessä on takapuolella kummallinen värisävy. Sen tehtävä on toimia vastavärinä ja näin raikastaa ja korostaa ilmettä.

Kehysten ”oikeissa” väreissä ei kuitenkaan ole tarkkoja sääntöjä.

– Sopivuus riippuu kantajasta. Silmälasien käyttäjällä saattaa olla vaikka lämpimän punertava tukka ja kellertävä iho, ja niihin sopiikin myös lämminsävyinen kehys. Toisaalta samaan lookiin saattaa mennä aivan yhtä hyvin kylmä pinkki kehys, Alanen-Brandt vinkkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt