Victoria Beckhamin ihonhoitoguru kertoo, mistä monen ensimmäiset silmärypyt oikeasti johtuvat – helppo kikka voi vähentää juonteita - MyStyle - Ilta-Sanomat

Victoria Beckhamin ihonhoitoguru kertoo, mistä monen ensimmäiset silmärypyt oikeasti johtuvat – helppo kikka voi vähentää juonteita

Monella ensimmäiset juonteet ovat silmäkulmien crow’s feet -juonteet eli naururypyt. Victoria Beckham.

Julkaistu: 30.9.2019 18:06

Onko silmänympärysiholle ilmestynyt pieniä juonteita? Ne eivät välttämättä kerro ikääntymisestä, muistuttaa australialainen ihonhoitoguru.

Ihonhoitoekspertti Melanie Grant tunnetaan kuuluisien kasvojen ihonhoitajana. Hänen asiakkaisiinsa kuuluvat muun muassa entinen spaissari, nykyinen muotisuunnittelija Victoria Beckham, 45, sekä näyttelijä Rose Byrne, 40. Australialainen Grant työskentelee Chanelin ihonhoidon asiantuntijana.

Melanie Grant ja Victoria Beckham.

Kuiva iho näyttää vanhemmalta

Melanie Grant jakaa ihonhoitovinkkejään Ellelle ja paljastaa samalla tiedon, jonka myötä kannattaa viimeistään tarttua silmänympärysvoiteeseen. Grantin mukaan usealla silmäkulman naururypyt eli ”harakanvarvasrypyt” johtuvat nimittäin ihon kuivuudesta eivätkä suinkaan ikävuosista.

– Ihmiset eivät tiedä, että suuri osa silmänympärysjuonteista johtuu yleensä kosteutuksen puutteesta. Laitan kasvohoidoissani asiakkaan silmänalusille kuorintaliuoksen ja kosteuttavan uutteen, ja rypyt ovat poissa, Grant kertoo Ellessä.

Samankaltaisia tuloksia havaittiin myös silmänympärysvoidetestissämme viime talvena.

– Kuivuuden ja kylmyyden esiin piirtämät juonteet säikäyttivät. Vanhenin silmissä. En olisi koskaan uskonut, että testissäni ollut voide olisi toiminut niin nopeasti. Sain avun muutamassa päivässä. Voide kosteutti ja juonteet hälvenivät. Eivät tietenkään kokonaan, mutta noin 30-prosenttisesti, eräs testaajista kirjoitti tuolloin.

Seerumia aamulla, voidetta illalla

Melanie Grant käyttää itse kevyttä silmänympärysgeeliä tai -seerumia aamuisin ennen meikkiä ja tuhdimpaa voidetta iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Hän neuvoo taputtamaan tuotteet kevyesti nimettömillä silmänaluselle ja pitkin silmäkuopan reunaa ylöspäin kohti kulmaluuta.

Suomalainen meikkitaiteilija Outi Broux on kehottanut levittämään silmänympärysvoidetta huoletta koko silmänympärykselle sekä ylä- että alaluomelle.

– Näin saadaan turvotus pois luomilta ja kosteutta koko silmänympärysiholle, hän sanoi aiemmassa jutussamme.

  • Katso silmänympärysvoidesuosituksemme täältä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?