21 ihanaa neuletta juuri nyt – missään näistä ei ole neulemateriaalien pahista, jota ei kannata ostaa koskaan

Julkaistu:

Pukeutuminen
Kävimme läpi vaatekauppojen neuletarjonnan ja löysimme monta kaunista suosikkia.
Syksy ja viileät säät saavat kaivamaan tulevien kuukausien luottovaatekappaleen esiin. Neuleisiin voi verhoutua seuraavat puoli vuotta melkeinpä päivittäin.

Jos pesulapussa lukee akryyli, jätä neule kauppaan

Neuleostoksilla kannattaa painaa mieleen ennen kaikkea materiaalivalinnat: jos haluat kestävän vaatekaapin, materiaalien pahis akryyli kannattaa hylätä kokonaan.

Akryyli on villan rinnalle kehitetty tekokuitu, jonka lähes ainoa etu on se, että se muistuttaa villaa mutta on halvempaa. Akryyli on muovia, eikä siksi hengitä.
Vihreät vaatteet -sivusto kertoo, että akryyli valmistetaan maaöljystä, sen tuottamiseen menee tekokuiduista eniten energiaa ja vettä, se ei maadu, ja siitä irtoaa käytön aikana pestessä mikromuovia. Akryylivaate pysyy hyvännäköisenä vain hetken.

Akryyli on usein syynä vaatteen nyppyyntymiseen. Lisäksi se on sähköistyvä kuitu, joka imaisee pölyä itseensä.

Erityisen hankalia ovat akryylin ja luonnonkuidun yhdistelmät, kuten akryylin ja villan tai akryylin ja puuvillan sekoitukset. Koska akryyli on vahva kuitu, se sahaa poikki villan kuitua, jolloin kangas nyppyyntyy enemmän. Nypyt myös pysyvät tiukasti kiinni.

21 valintaa

Poimimme tämän hetken tarjonnasta takuuvarmat neulevalinnat naisille ja miehille – tai oman tyylisi mukaan miksaten. Näissä ei ole akryylia, eikä sen puoleen mitään muutakaan tekokuitua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt