Haluaisitko pehmeämmän ihon? Hehkutettu raaka-aine on hellävarainen vaihtoehto

Julkaistu:

Me Naiset
Entsyymit voivat sopia herkkäihoiselle paremmin kuin järeät hapot.
Viime aikoina erilaisia happoja on tarjottu ratkaisuksi melkein mihin vain ihon tarpeisiin. AHA- ja BHA-happoja suositellaan kuorintaan ja esimerkiksi askorbiinihappoa eli C-vitamiinia tasoittamaan juonteita. Kaikille happoja sisältävät ihonhoitotuotteet eivät kuitenkaan sovi.

Tällä hetkellä ylistetäänkin uutta tehoaineiden joukkoa, entsyymejä.

Myös herkälle iholle

Kauneussivusto Byrdien haastattelemat ihoasiantuntijat sanovat, että vaikka entsyymit eivät sinällään ole happoja parempia, ne voivat sopia paremmin erityisesti herkälle iholle. Heidän mukaansa entsyymit ovat huomattavasti happoja hellävaraisempia – ne eivät ärsytä ihoa yhtä helposti. Asiantuntijat kertovat entsyymien sopivan myös raskaana oleville naisille.

Hapoillakin on edelleen paikkansa: esimerkiksi AHA- ja BHA-hapot ovat entsyymejä tehokkaampia. Entsyymit eivät välttämättä riitä haluttujen tulosten saavuttamiseen. Ainakin rasvoittuneen ja tukkeutuneen ihon hoitoon asiantuntijat suosittelevat mieluummin salisyylihappoa sisältäviä tuotteita.

Ihon luonnolliset uusiutumisen apulaiset

Entsyymit ovat kemiallisia reaktioita nopeuttavia proteiineja, joita kaikki elävät olennot tuottavat. Myös me ihmiset siis tuotamme entsyymejä. Kosmetiikassa käytetyt entsyymit ovat useimmiten peräisin hedelmistä ja vihanneksista, kuten ananaksesta, papaijasta ja kurpitsasta.

Asiantuntijoiden mukaan ihonhoidossa käytetyt entsyymit toimivat hajottamalla ihon uloimman kerroksen sarveisaineita, jotka sitovat kuolleita ihosoluja yhteen. Siten kuollut iho pääsee kuoriutumaan. Sen ansiosta iho pehmenee ja tasoittuu, ja arvet ja pigmenttilaikutkin saattavat hälvetä.

Entsyymien kehutaan myös kirkastavan ihoa ja auttavan joissain tapauksissa jopa vähentämään sisäänpäin kasvavia karvoja.

Aloita käyttö pikkuhiljaa

Vaikka entsyymit ovat hellävaraisia, niidenkin käyttö kannattaa aloittaa pikkuhiljaa.

Ihotyypistä riippumatta kannattaa lähteä liikkeelle yhdestä tai kahdesta käyttökerrasta viikossa ja tihentää käyttökertoja vähitellen. Asiantuntijoiden mukaan entsyymejä voi useimmiten käyttää kahden tai kolmen päivän välein.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Ihonhoidon edullinen tehoaine, jota kannattaa nyt etsiä purkin kyljestä – sopii sekä ryppyjen että näppyjen hoitoon

Ei enää kutisevia näppyjä höyläyksen jälkeen! 8 vinkkiä, joilla estät karvoja kasvamasta sisäänpäin

Onko ihollesi ilmestynyt mystisiä ruskeita läiskiä? Näistä asioista voi olla kyse

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt