Pistoshoitaja käännyttää ovelta parikymppisiä naisia, jotka haluavat täyttää ryppyjään: ”Naapurintyttömäinen ulkonäkö ei enää riitä”

Julkaistu:

Myös täyteainehoitoja tekevät ammattilaiset ovat huolestuneita erityisesti nuorten yliampuvista muutostoiveista ja muuttuneista kauneusihanteista.
Kauneus­hoitola Little Secretissä Jyväskylässä täyte­aine­hoitoja tekevä sairaan­hoitaja Päivi Pennanen kertoo, että hoidoille riittää tällä hetkellä kysyntää.

– Minusta tuntuu, että hoitojen määrät ovat nousussa ja ne ovat arki­päiväistyneet selkeästi. Ihmiset ajattelevat, että on vain yksi elämä, miksi ”viasta” pitäisi kärsiä?

Suurin osa Pennasen asiakkaista on yli kolme­kymppisiä naisia, jotka hakeutuvat muutos­korjauksiin.

– Minulla käy mesolankahoidoissa asiakkaita, joiden piirteitä kohotetaan ja ryppyjä madalletaan. Moni myös haluaa täyttää huulia nelikymppisenä, kun huulet ovat iän myötä kavenneet.

Kuitenkin myös alle 30-vuotiaita asiakkaita riittää. Suurin osa nuoremmista asiakkaista haluaa täytettä kapeahkoihin huuliinsa.

– Sitten on oma asiakaskunta, joka haluaa täytettä enemmän. He haluavat, että huulet ovat isot ja näkyvät. Joskus joudun sanomaan heille, että nämä huulet ovat jo niin täytetyt, että niihin ei kannata laittaa enää lisää.

Ryppyjen täytöstä haaveilevia nuoria joudutaan käännyttämään kotiin

Pennasen mukaan ryppyjen, erityisesti otsan, täyttö nuorten keskuudessa on nouseva trendi.

– Yleensä pyynnöt ryppyjen täyttämisestä alkavat 25-vuotiaana, mutta myös sitä nuoremmat hakeutuvat konsultaatioon. Nuoret tulevat näyttämään, että minulla on tässä löysää ihoa ja ryppyjä.


Pennanen kertoo joutuvansa usein sanomaan nuorille suoraan, ettei kasvoissa näy rypyn ryppyä.

– Useimmiten joudun sanomaan heille, että tässä ei ole mitään korjattavaa. Odotapas toiset 20 vuotta. Usein he lähtevät täältä ihan tyytyväisinä, vaikka olen tarjonnut vain kieltävän vastauksen. Voi olla, että olen huono tältä osin bisneksessä, voisinhan laittaa piikkiä jokaiselle, mutta mielestäni se on ihan hölmöä.

Tyytymättömyys suurin syy

Pennanen kertoo, että pistoshoitoihin käytetään rahaa 250–600 euroa kertakäynnillä. Useampia kertoja vuodessa huulia tai ryppyjä täyttävät kuluttavat rahaa vuosittain useampia tuhansia euroja.

Pennasen mukaan suurin syy täyteainehoitoon on tyytymättömyys omaan ulkonäköön. Hän on kuullut monien asiakkaidensa poikaystävin vastustavan operaatioita, joten ulkonäköä ei siis tehdä miesten takia.

– Toki on myös heitä, jotka haluavat korjauttaa selkeän vaivan omassa ulkonäössään. Usein syyt ovat ihan totta siinä mielessä, että monilla on kapeat huulet.

Pennanen itse tekee kuitenkin kaikki hoidot aina pyrkien luonnolliseen lopputulokseen, joka korostaa asiakkaan omia piirteitä.

– Minua ohjaa eettinen arvopohja, en ala ketään turhan takia huomattavasti muuttamaan. Ne joilla on tyytymättömyys itsestään, eivät todennäköisesti osaa olla onnellisia operaatioiden jälkeenkään.

”Sometähdet ja bloggaajat aiheuttavat ulkonäköpaineita”

Pennanen kertoo olevansa huolissaan nuorten ulkonäköpaineista. Hän uskoo, että nuorille ulkonäköpaineita aiheuttavat eniten bloggaajien ja sometähtien ulkonäkö.

– He käyvät näissä toimenpiteissä – heidän kasvonsa ovat kiristetyt ja huulet täytetyt. Bloggaajien ja sometähtien kuvat eivät kuitenkaan välttämättä ole realistisia. Kuvia on voitu muokata kuvankäsittelyllä, kuva ei aina kerro totuutta ihmisen kasvoista.

– Tuntuu, että sellainen naapurintyttömäinen ulkonäkö ei enää riitä. Huulten pitäisi olla isot, nenän kapea ja poskipäiden täytetyt. Moni ajattee, että tällainen korjailtu nainen on uusi kauneusihanne. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla. Mielestäni normaali, naapurintyttömäinen olemus on kaunis. Sievällekin naiselle saattaa kuitenkin helposti tulla ulkonäköpaineita.


Sama pätee myös vartaloihanteisiin.

– Vartalonkuvalta naisten pitää näyttää ”fitnesstytöltä” vai vanhanajan barbilta. Pitää olla hirveän laiha, mutta samalla D-kupin rinnat ja brasilialainen, muhkea takapuoli. Se on kuitenkin aika luonnoton vartalomalli.

Pennanen haluaakin muistuttaa erityisesti nuoria asiakkaitaan siitä, että he näyttävät myös ilman hoitoja hyvältä.

– Monesti olen sanonut asiakkaalle, että sinulla on niin nätit kasvot, ettei näille tarvitse tehdä mitään. Muistutan heitä myös siitä, että miehet ja naiset pitävät erityyppisistä naisista ja miehistä. Jokaisessa on jotain viehättävää, ja kauneus on katsojan silmässä.

Myös isompia operaatioita tekevä klinikka on huomannut ilmiön

Myös espoolaisen klinikka Nordicshapen johtava sairaanhoitaja Taina Heikkinen on huomannut kirurgisten kevythoitojen kasvavan kysynnän.

Yli 20 vuotta alalla ollut Heikkinen kertoo, että injektiohoitojen lisäksi suosiossa ovat laser- ja happokuorinnat.

Nordicshapen yhteistyöklinikalla tehdään myös kirurgisia leikkauksia, mutta niiden suosio ei kuitenkaan ole noussut samalla tavalla kuin kevytkirurgisten hoitojen.

– Tietysti rintaleikkauksia, vartalonmuotoilua ja rasvaimuja tehdään edelleen koko ajan, Heikkinen kertoo.


”Barbimaisen ulkonäön ihannointi on huolestuttavaa”

Heikkisen suurin asiakasryhmä koostuu yli 40-vuotiaista naisista. He käyttävät kauneusoperaatioihin kuukausittain jopa 400–500 euroa.

– Yksi asiakasryhmä koostuu naisista, jotka ovat ”uhranneet” koko elämänsä perheelleen ja työlleen. Mies on vastustanut koko parisuhteen ajan naisen kauneusoperaatioita. Keski-iän villityksessä mies kuitenkin ottaa nuoremman naisen tilalle, ja viisikymppinen vaimo jää yksin. Hän tulee vastaanotolleni ja haluaa muutosta jätetyksi tulemisen vuoksi.

Keski-ikäisten naisten lisäksi myös parikymppisiä asiakkaita riittää. Myöskään Heikkinen ei kuitenkaan halua tehdä yliampuvia muutoksia nuorten asiakkaidensa ulkonäköön.

– Laitain nuorilla botoxia rypyistä ainoastaan sibeliusryppyyn, en ollenkaan muihin ”ryppyihin”, sillä niitä ei nuorilla vielä ole.

Heikkinen kertoo olevansa huolestunut ulkonäköpaineista.

– Barbimaisen ulkonäön ihannointi on huolestuttavaa. On hirveää, kun parikymppiset naiset ylitäyttävät huuliaan, millaiset ne ovat sitten viisikymppisinä? Kadulla kulkiessa nuorten ylisuuret huulet ja täytetyt, pallomaiset poskipäät kauhistuttavat minua.

Lue kaikki Oon hyvä näin -juttusarjan jutut täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt