Tiedätkö, millaista järjestystä ihonhoidossa kannattaa noudattaa? Näin teet ihonhoidosta tehokkainta

Julkaistu:

Me Naiset
Ihonhoidossa kannattaa noudattaa tiettyä järjestystä, jotta tuotteista saa täyden tehon irti.
Onko kosmetiikka-arsenaalisi laajentunut huomattavan suureksi, mutta tuntuu, ettei haluttua vaikutusta näy? Voi olla, etteivät kaikki voiteet ja seerumit pääse tekemään taikojaan hipiällesi, vaikka levittäisit niitä säännöllisesti.

Ei nimittäin ole yhdentekevää, missä järjestyksessä eri tuotteet iholle sivelee. Jos hommassa ei noudata tiettyä systeemiä, voi olla, että ensin käytetty tuote estää jälkimmäisiä pääsemästä kunnolla iholle, jolloin ne eivät myöskään pääse vaikuttamaan.

Into The Gloss -sivuston artikkelissa annetaan perusohjeet järjestykseen, jota noudattamalla tuotteista saa parhaan mahdollisen tehon irti. Kas näin puuhassa kannattaa edetä:
 1. Puhdistus. Puhtaus on ihonhoidon a ja o.
 2. Kaikkein nestemäisin tuote. Vesipohjaiset tuotteet tulee levittää ensin, ja sen jälkeen voi edetä vähitellen tuhdimpiin koostumuksiin. Esimerkiksi happoja sisältävät kasvovedet tulisi levittää suoraan puhdistetulle iholle.
 3. Hoitoneste.
 4. Seerumi ja finnien hoitoon tarkoitetut tuotteet.
 5. Silmänympärysvoide.
 6. Kosteusvoide.
 7. Öljy. Jo kemian tunneilla on opetettu, että rasva ja vesi hylkivät toisiaan. Ihonhoidossa se tarkoittaa, että jos öljyn levittää ennen vesipohjaisia tuotteita, se estää niitä imeytymästä ihoon kunnolla. Kaikkein suurimman hyödyn öljystä saa, kun sen levittää ennestään hieman kostealle iholle. Tällöin se sitoo kosteuden ihoon ennen sen haihtumista taivaan tuuliin.
 8. Aurinkovoide. Aurinkorasvaa ei ikinä tulisi sekoittaa meikkiin, koska se heikentää suojakerrointa. Samasta syystä ennen aurinkovoiteen levittämistä kannattaa odottaa, että muut tuotteet ovat imeytyneet kunnolla ihoon.
Kaikkia listalla mainittuja tuotteita ei suinkaan tarvitse välttämättä käyttää. Jos käytössä ei ole kaikkia niistä, kyseisen kohdan yli voi hypätä ja edetä järjestyksessä seuraavaan.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Ihonhoidon edullinen tehoaine, jota kannattaa nyt etsiä purkin kyljestä – sopii sekä ryppyjen että näppyjen hoitoon

Toimitus listasi: 7 kasvovoidetta, jotka ovat niin hyviä, että ostamme niitä yhä uudelleen

Enemmän haittaa kuin hyötyä! Näitä ihonhoitotuotteita ei koskaan kannata käyttää yhdessä

Onko ihollesi ilmestynyt mystisiä ruskeita läiskiä? Näistä asioista voi olla kyse

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt