Tekisikö mieli vaihtaa pitkä tukka lyhyeen? Kysy itseltäsi ensin 6 kysymystä

Julkaistu:

Me Naiset
Ennen kuin leikkaa tukan reilusti lyhyemmäksi on hyvä tiedostaa, mihin on ryhtymässä.
Vaikka lyhyt tukka on ihana, arki se iskee pätkäistylläkin tukalla. Moni leikkaa hiuksensa hetken hurmoksessa ja potee jälkeenpäin leikkausmorkkista.

Yksi syy, miksi jotkut katuvat hiustensa leikkaamista on se, että he eivät ajatelleet aivan loppuun uuden hiustyylinsä ylläpitoa, hiusekspertti Nicole Leal sanoo Marie Clairelle.

– Monet asiakkaat haluavat isoja muutoksia sen vuoksi, että he eivät ole tehneet tukalleen mitään pitkään aikaan. Todellisuudessa monelle riittäisi hiusten trimmaus, hän toteaa.

Jos pitkät hiukset leikkaa lyhyiksi, täytyy muistaa, että silloin ei ole niin simppeliä heittää likaista tukkaa sotkunutturalle. Lyhyitä hiuksia pitää myös muotoilla eri tavoin kuin pitkiä.

Jotta leikkausmorkkikselta voi välttyä, on muutama asia, jotka on hyvä selvittää itsensä kanssa ennen kampaaja-ajan varaamista.

1. Millaista hoitoa uusi leikkaus tarvitsee?

Vanhat tukkarituaalit tulee heittää romukoppaan, kun hyvästelee pitkät hiukset. On siis tärkeää tietää, millaiseen hiusten ylläpitoon lupautuu, kun vaihtaa pitkät hiukset lyhyempään malliin.2. Vaatiiko uuden hiusmallin stailaaminen enemmän aikaa?

Tämä on tärkeä kysymys, jos nykyinen kuontalo ei kaipaa laittamista aamuisin. Jos leikkaa trendikkään polkkatukan, latvat saattavat kaivata lämpökäsittelyä pysyäkseen aisoissa. Varaudu uhraamaan aamuistasi kymmenen minuuttia hiusten muotoilulle.

3. Tarvitseeko hiuksia leikata muutoksen jälkeen aiempaa useammin?

Jos haluaa pysyä lyhyessä pituudessa, pitää arvioida realistisesti sitä, kuinka usein on valmis uhraamaan rahaa ja aikaa kampaajakäynteihin. Sopiva leikkausväli on kahden tai kolmen kuukauden välein – muuten tukka venähtää uudesta mallista.4. Ylettävätkö hiukset jatkossakin nutturalle tai poninhännälle?

Luultavasti eivät. Tai jos ylettävät, riesanasi ovat lyhyet karkailevat niskahiukset. Jos elämäntyylisi vaatii hiusten kiinnipitämistä tai hiukset eivät voi olla silmillä, kannattaa miettiä kahdesti tai valita suosiolla sellainen malli, jonka todella saa kiinni.

5. Miten kampaamotasoinen tyyli luodaan itse?

On kiva jättää salonki näyttäen supermallilta. Jos et kuitenkaan tiedä, miten sama temppu tehdään kotona itse, et tule näkemään leikkauksen parasta puolta lainkaan. Kysy kampaajaltasi, kuinka hiukset kuivataan ja muotoillaan samalla tavalla.

6. Onko mitään tehtävissä, jos vihaan lopputulosta?

Asusteita! Pannat, pinnit, hatut ja huivit ovat kaikki mainioita vaihtoehtoja, jos uusi tyyli ei yksinkertaisesti toimi ja se tekee mieli vain peittää. Vihoviimeinen oljenkorsi on hiustenpidennysten ottaminen. Kyllä se siitä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

4 yleistä tapaa pilata hiukset varmasti – kampaaja neuvoo välttämään, jos haluat hyväkuntoiset kutrit

Apua, kaduttaa! Jos hiukset leikkauttaa lyhyiksi, kasvavatko ne enää koskaan pitkiksi? Asiantuntija vastaa

”Ohuthiuksinen on usein kampaajan suosikkiasiakas” ja 6 muuta asiaa, jotka kampaaja haluaisi sinun tietävän ohuista hiuksistasi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt