Tavoitteena luonnollisen huomaamaton pohjameikki? Muutamalla simppelillä neuvolla vältät erottuvat meikkivoidejuovat

Julkaistu:

Me Naiset
Jos tavoitteena on mahdollisimman luonnollinen lopputulos, kannattaa vanha tuttu meikkivoiteen maalaustekniikka unohtaa.
Kauneusmaailmassa luonnollisuus on ollut valttia jo hyvän tovin. Sellainen lienee myös tämän hetken tavoitelluin iho. Contouring-tekniikalla muotoiltu naama on aikaa sitten vaipunut unholaan, ja nyt ihon halutaan näyttävän iholta eli mahdollisimman meikittömältä.

Peitä vain ne kohdat, jotka vaativat peittämistä

Meikkivoidetta ei silti ole hylätty. Sitä vain käytetään huomattavasti taktisemmin. Tasapaksun pohjan luomisen sijaan voiteella peitetään vain ne kohdat, joissa sille koetaan olevan tarvetta, esimerkiksi punoitus tai muut ihon pikkuvirheet.

Kun käytössä on ainoastaan oman ihon sävyyn sointuva meikkivoide, ei räikeitä ”mokia” pääse syntymään – toisin kuin voimakkailla tummilla ja vaaleilla korostusväreillä pelatessa on vaarana.

Töpötä ja häivytä

Meikkivoiteen valikoiva sijoittelu tarkoittaa kuitenkin sitä, että joskus kasvoilla voi huomata rajan oman ihon ja voiteen välillä. Jos voidetta ei häivytä huolellisesti, saattaa siihen myös jäädä viiruja, jotka erottuvat lähinnä valon osuessa kasvoille tietystä suunnasta.

Jos tavoitteena on, ettei kasvoilta huomaa ehostusta, kannattaa miettiä uusiksi, millä tekniikalla meikkivoiteen levittää. Meikkitaiteilijat paljastavat Voguessa pari yllättävän yksinkertaista jippoa, joilla saa aikaan mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen.

Kuten arvata saattaa, vanha tuttu tapa sivellä meikkivoidetta kuin maalia ei ole se paras mahdollinen.

Maalaustyylin sijaan voide kannattaa töpötellä kasvoille. Sama pätee riippumatta siitä, käyttääkö meikkisutia tai -sientä vai sormiaan. Töpöttelemällä saa aikaan riittävän peittävyyden ilman, että kasvoihin jää meikkivoidejuovia.

Meikkivoidetta oikeisiin kohtiin

Ammattilaisten mukaan meikkivoiteen kanssa kannattaa edetä kasvojen keskiosasta, suunnilleen poskipäiden kohdalta, ulospäin.

Voidetta ei kannata suotta laittaa mihinkään, missä sille ei selkeästi ole tarvetta. Esimerkiksi nenänvarsi ja sierainten kulmat on parempi jättää paljaiksi. Sen sijaan suun ympäristössä pohjameikistä voi olla hyötyä, sillä siinä on monesti kellerrystä ja varjoja.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

9 syytä siihen, että meikkipohja epäonnistuu – ja näin korjaat tilanteen

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Vertasimme 8 kevyttä mutta peittävää meikkivoidetta

Nämä 6 yleistä tapaa saavat ihon vanhenemaan ennen aikojaan – ihotautilääkäri kertoo, miten hipiä pysyy ikinuorena

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt