Sovitathan rintaliivit oikein? 4 asiaa, joista tunnistaa, istuvatko liivit oikeasti hyvin

Julkaistu:

Me Naiset
Ammattilaisen neljä tärppiä paljastavat, ovatko rintsikat sinulle sopivat.
Mitä tulee täydellisesti istuvien vaatteiden ostamiseen, rintaliivit ovat epäilemättä sieltä hankalimmasta päästä. Vähän lököttäviä farkkuja voi vielä käyttää, mutta jos liivit eivät ole juuri sopivat, sen tuntee nahoissaan joka hetki. Joko rintsikat pureutuvat ihoon tukalasti hangaten tai valuvia olkaimia saa olla korjailemassa tämän tästä.

Hyvin istuvat rintaliivit ovat paljon muutakin kuin vain mukavat. Parhaimmillaan rintsikat auttavat kannattelemaan rintoja, mikä voi helpottaa esimerkiksi selkäkipuja. Erilaisilla liiveillä voi vaikuttaa olennaisesti myös rintojen ulkonäköön.

Liiviostoksia ei siis kannata tehdä hutiloiden.

Täydellisten liivien löytäminen eri mallien ja kokojen viidakosta on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Alusvaateliikkeen omistava Agnieszka Stepnikowska-Berns neuvoo ostossivusto ShopAliken vaate- ja tekstiilioppaassa, mistä sopivat liivit tunnistaa.
  1. Hyvät liivit erottelevat rinnat toisistaan. Kuppien tulee olla riittävän syvät, jotta rinnat solahtavat kuppeihinsa kokonaan. Jos kupit ovat liian pienet, rinnat pursuavat niistä ja liivien tuki jää mitättömäksi.
  2. Niiden kaarituki asettuu välittömästi rintojen alle. Kaarituki ei saa painaa rintoja, mutta ei myöskään jäädä liian etäälle niistä. Koko on oikea, kun kaarituki asettuu maksimissaan puoli senttiä rintojen alapuolelle. Kaarituen rintojen väliin jäävän osan puolestaan tulee olla tiiviisti rintalastassa kiinni.
  3. Ne istuvat napakasti samalla tasolla. Jos liivivyö hilautuu selässä etuosaa ylemmäs, rintsikat ovat liian löysät.
  4. Niiden olkaimet eivät uppoa hartioihin. Liian tiukoiksi säädetyt olkaimet eivät vastoin kannattele rintoja yhtään paremmin, vaan tuntuvat yksinkertaisesti epämukavilta.
Ennen kassalle suuntaamista kannattaa lisäksi testata, miltä liivit näyttävät paidan alla. Tiukan valkoisen t-paidan pukeminen rintsikoiden päälle paljastaa huonosti istuvat yksilöt yhdellä silmäyksellä. T-paitakikasta voit lukea lisää tästä jutusta.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Tässä se on: ylivoimaisesti nopein ja kätevin tapa pestä rintaliivit! Nerokas suihkukikka pitää rintsikat hyvänä vuosia

Punaiset, valkoiset vai nudet? Testasimme, minkä väriset rintsikat eivät näy valkoisen paidan alta

Testasimme markettien peruspikkarit – yksi voittaja ylitse muiden: päihitti ulkonäössä, mukavuudessa ja hinnassa

Millaiset rintaliivit avonaisen juhlamekon alle? Testasimme 8 vaihtoehtoa – kuvat havainnollistavat!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt