Reagoiko Victoria’s Secret vihdoin kehopositiivisemmaksi muuttuvaan maailmaan? Seksikkäiden enkelien sanotaan olevan ainakin tältä vuodelta historiaa

Julkaistu:

Muotiuutiset
Victoria’s Secretin ikonista alusvaatenäytöstä ei ilmeisesti nähdä tänä vuonna.
Muun muassa muotijulkaisu Harper’s Bazaar uutisoi, että legendaarinen alusasushow, maailman suurimman alusvaatebrändi Victoria’s Secretin uusimpia luomuksia esittelevä muotinäytös, olisi tältä vuodelta peruttu.

Lehden mukaan yritys ei ole vielä itse varmistanut tietoa, mutta pitkään brändin enkelinä toiminut malli Shanina Shaik kommentoi heinäkuussa Australian Daily Telegraphille, ettei show’ta ”valitettavasti nähdä tänä vuonna”.

Shaikin mukaan muotispektaakkelia ei ole lopetettu lopullisesti, vaan yritys tekee töitä ”brändäämisen ja show’n uudenlaisten toteuttamistapojen kanssa”.

Kritiikkiä kapealle kauneuskäsitykselle

Perinteisesti loppuvuodesta näytöslavalle on astellut joukko pitkäsäärisiä, pyöreäpeppuisia ja -rintaisia, huippuunsa treenattuja malleja litteine vatsoineen ja pitkine hiuksineen seksikkäissä alusasuhepenissä ja mitä mielikuvituksellisimmissa ”siivissä”.


Lue lisää:
Näytöksen televisiolähetys ja taltioinnit ovat saavuttaneet vuodesta toiseen miljoonayleisön, ja Victoria’s Secretin enkelit tunnetaan ympäri maailmaa.

Viime vuosina näytös on kerännyt osakseen kuitenkin myös kritiikkiä.

Kehopositiivisuuden nousu on saanut yleisön kyseenalaistamaan brändin ylläpitämän, hyvin kapean ja usein saavuttamattomissa olevan kauneuskäsityksen. VS:n malleina on nähty vuosien mittaan myös vain vähän eri etnisyyksiä edustavia malleja, ja viime vuonna yritys aiheutti kohun kommentoimalla, ettei sen yleisö halua nähdä lavalla pluskokoisia tai transsukupuolisia malleja.


Myös näytöksen katsojaluvut laskivat viime vuonna radikaalisti. Kun vielä vuonna 2017 näytöstä katsoi viisi miljoona ihmistä, vuonna 2018 sen näki enää 3,3 miljoonaa ihmistä. Harper’s Bazaarin mukaan se on show’n kaikkien aikojen alhaisin katsojamäärä.

Vastareaktio ”täydellisyydelle”

”Täydelliset” alusvaatemallien vartalot ovat saaneet aikaan jo vastareaktioitakin. Jo vuonna 2016 Me Naiset uutisoi esimerkiksi muotinäytöksestä, jonka pluskokoiset naiset toteuttivat Victoria’s Secret -hengessä:
Harper’s Bazaar muistuttaa, että Victoria’s Secretin emoyhtiön L Brandsin toimitusjohtaja Leslie Wexner ilmoitti alkuvuodesta tiedotteessa, että yhtiö on päättänyt pohtia perinteistä muotinäytöstä uudelleen.

– Show’n on kehityttävä ja muututtava kasvaakseen. Tämä mielessä pitäen toivomme luovamme uudenlaisen tapahtuman, Wexner sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt