Kuvat näyttävät, kuinka paljon kulmakarvojen meikkaaminen vaikuttaa ulkonäköön

Julkaistu:

Me Naiset
Kolme naista kertoo, miksi laittavat kulmakarvojaan.
Se, minkälaiset ja -malliset kulmakarvat ihmisellä on, vaikuttaa olennaisesti kasvojen ilmeeseen. Kulmakarvoja meikkaamalla ja muotoilemalla luontaista ilmettä voi halutessaan muuttaa vaikka minkälaiseksi – katso vaikka tämä video.

Mutta miksi emme anna kulmakarvojemme olla yksinkertaisesti luonnontilassa? Muotivillityksillä sitä ei voi selittää, sillä luonnollisuus jos mikä on tällä hetkellä valttia.

Annetaan kolmen naisen kertoa, miksi he laittavat kulmiaan.

Katariina, 24


”Olen meikannut kulmani nyt kolmen vuoden ajan Anastasia Beverly Hillsin Dip Brow Pomadella. Levitän voidemaisen värin siveltimellä ja häivytän kulmaharjalla. Viimeistelyyn käytän Lumenen ruskeaa kulmageeliä, jolla harjaan harvat karvani ylöspäin, jotta ne näyttäisivät tuuheammilta.

Kulmakarvojen meikkaaminen vie minulta arkena vain minuutin tai kaksi, mutta iltameikissä jaksan nähdä enemmän vaivaa ja luon kulmakarvat pystyvedoilla ”karva kerrallaan”. Silloin kulmameikin tekoon kuluu aikaa reilut viisi minuuttia.

Meikkaan kulmat aina, kun poistun kotoa, vaikken meikkaisi kasvojani muuten. Hiukseni ja silmäni ovat niin tummat, että koen näyttäväni hölmöltä suhteellisen vaaleissa kulmakarvoissani.

Ero on ainakin omaan silmääni merkittävä, sillä kulmakarvat luovat pyöreille kasvoilleni kehykset ja tuovat kaivattua ryhtiä.”

Anna, 28


”Kulmameikkini on äärimmäisen simppeli: lisään vain kulmakynää lyhyillä, omien kulmien suuntaisilla vedoilla. Käytännössä siis väritän omat kulmakarvani, mutta toki samalla tulee tuuheuttakin. Lopuksi harjaan kulmat kulmakynän omalla harjalla lähinnä pehmentääkseni lopputulosta. Olen aika ajoin kokeillut muitakin kulmakyniä, mutta todennut, että Rimmelin kynä hazel-sävyssä sopii omiin sävyihini parhaiten.

Käytän kulmakynää aina, kun muutoinkin meikkaan, eli käytännössä lähes päivittäin. Kotioloissa tai ruokakaupassa käydessä en kaipaa ehostusta. Kulmameikkini on sama, oli kyseessä sitten työpäivä tai juhlatilaisuus.

Omat kulmakarvani ovat erittäin vaaleat ja hennot, joten ne eivät juuri erotu ilman meikkiä. Koen, että ilman kulmameikkiä kasvoni jäävät aika valjuiksi. Toisaalta tykkään silmistäni ja korostan niitä mielelläni. Näyttää jotenkin epätasapainoiselta, jos kulmat eivät silloin näy. Mielestäni väritetyt kulmat myös sopivat paremmin helakan hiusvärini kanssa ja tekevät kaiken kaikkiaan viimeistellymmän ilmeen.

En sen kummemmin muotoile kulmiani satunnaisten hajakarvojen nyppimistä lukuun ottamatta. Sekin on lähinnä tottumus ja perfektionistin luonteestani kiinni, sillä haaleat haituvani eivät muutenkaan juuri erottuisi.”

Milla, 26


”Meikkaan kulmani harjaamalla ne ensin Laveran ruskealla kulmageelillä. Sen jälkeen täytän tyhjäksi jääneet kolot terävällä kulmakynällä.

Joskus kiireessä laitan kulmani Nude-blogin Erikan kätevällä metodilla, josta olen kertonut aiemmin tässä jutussa. Joskus menen pelkällä geelillä. Vaikka kulmameikkini ei ole mitenkään erityisen näyttävä tai tumma, laitan kulmiani edes vähän aina, kun meikkaan. Mieluummin skippaan ripsien meikkaamisen kuin kulmien. Meikkaan ylipäätään nykyään aika kitsaasti, joten melkoisen usein kuljen turuilla ja toreilla kulmat ihan nakupelleinä.

Laitan kulmani varmaan lähinnä sen takia, että minusta ne näyttävät kivoilta astetta tummempina ja tuuheamman näköisinä. En koe näyttäväni ratkaisevasti paremmalta kulmameikillä tai -meikittä, mutta mielestäni meikatut kulmat tuovat kasvoihini kivaa särmää. Kulmani ovat ylipäätään varsin liikkuvaiset ja ilmeikkäät. Siksi niitä on hauskaa korostaa. Sanoisin, että kulmani ovat meikattuinakin melko luonnollisen näköiset. Jonkin verran tummemmat ja paksummat ne toki ovat.

Toisinaan kestovärjään kulmia kotona, mutta viime kerrasta on jo yli kuukausi. En nypi kulmiani koskaan. En edes hajakarvoja, koska en jaksa, en osaa, ei ole tarvetta ja se sattuu.”

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Kulmakarvojen muoto muuttaa ulkonäköä – katso vaikka julkkisten ennen ja nyt -kuvat

”Pää näyttää oudosti munan muotoiselta” – kolme naista testasi, miten jakauksen paikan vaihto vaikuttaa ulkonäköön

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

Näin paljon erilaiset silmänrajaukset muuttavat ulkonäköä – testasimme 6 eri vaihtoehtoa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt