Huippumalli Tess Holliday käyttää vaatekokoa 50 eikä pyytele mitään anteeksi: ”Teen tätä niille ihmisille, joiden tarvitsee nähdä joku itsensä kaltainen edustettuna”

Julkaistu:

Gloria
Tess Holliday jaksaa vastata ystävällisesti jopa pilkkaajilleen, mutta ei pyytele anteeksi kokoaan.
Mallin ura oli Tess Hollidayn pelastus. Se nosti köyhissä ja väkivaltaisissa oloissa kasvaneen yksinhuoltajaäidin maailmanmaineeseen, kehoaktivistiksi ja somevaikuttajaksi.

– Olen luonut itselleni elämän, jota aiemmin pidin mahdollisena vain unelmissa, hän sanoo Broadly-julkaisun videohaastattelussa.

Elämäntehtävänä suvaitsevaisuuden lisääminen

Moniin mallikilpailuihin nuoruudessaan osallistunut Tess buukattiin vuonna 2015 lontoolaisen Milk-mallitoimiston listoille.

Vaatekokoa 50 käyttävä Tess on suurikokoisin malli, joka on koskaan saanut sopimuksen ammattimallitoimiston kanssa. Hänet on nähty muun muassa Benefit-meikkisarjan kasvona ja Brittien Cosmopolitanin kannessa.

Huippusuositulla Instagram-tilillään Tess jakaa asu- ja perhekuviensa lisäksi myös näkemyksiään ja mielipiteitään.

Tess on ottanut elämäntehtäväkseen lisätä suvaitsevaisuutta niin mallimaailmassa kuin maailmassa yleensäkin.

Instagram-tilillään Tess jakaa 1,9 miljoonalle seuraajalleen perhe- ja asukuvien lisäksi myös rohkaisevia viestejä ja videoita kuntosalitreeneistään, joita vetää hänen personal trainerinsa Massy Arias. Hän myös vastailee lämpimästi seuraajilta saamiinsa kommentteihin – myös niihin, joissa törkeästi haukutaan hänen ulkomuotoaan.

– Käsken kyllä ihmisiä painumaan v***uun, jos he ansaitsevat sen, mutta mieluummin suhtaudun heihin myötätuntoisesti, hän kirjoittaa InStyle-lehdessä julkaistussa esseessään, jossa pohtii myös omaa suhdettaan painoonsa.

Jo kouluaikoinaan kokonsa vuoksi kiusattu Tess on myöntänyt, että vihapuhe on ajoittain koetellut hänen mielenterveyttään. Työn hyvät puolet kuitenkin vievät voiton.

– En tee työtäni niiden ihmisten vuoksi, jotka eivät tajua, mitä teen. Teen tätä niille ihmisille, joiden tarvitsee nähdä joku itsensä kaltainen edustettuna. Ehkä he sitten tuntevat itsensä vähemmän yksinäisiksi.Tämä on Glorian artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät täältä.

Juttu on ensimmäisenä ilmestynyt elokuun 2019 Gloriassa.

Lue myös:

Lääkärit huolissaan ylipainoisista huippumalleista – tutkija tyrmää: ”Ulkonäkö ei kerro ihmisen terveydentilasta”

Sonya ja Marika käyvät tanssitunnilla, jolla painoindeksin täytyy olla vähintään 30: ”Tänne on rennompaa tulla”

Kuin ilmetty prinsessa Diana – Esiintyminen kuninkaallisissa häissä teki Kitty Spenceristä Instagramin supertähden ja menestyneen huippumallin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt