Ihonhoitorutiini, jota suomalaiset pelkäävät turhaan – kosmetologi listaa 5 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon alkusyksystä

Julkaistu:

Ihonhoito
Kosmetologi Elisa Helynen kertoo, mitä iholleen kannattaa tehdä syksyn saapuessa.
Syksy saapuu, ja sen mukana myös iho kokee toisenlaista kuormitusta kuin kesähelteillä.

Jo aiemmin kysyimme suomalaisilta kosmetologeilta, millaisia vaaranpaikkoja suomalaisten kauneudenhoidossa on.
Esille nousi esimerkiksi se, ettei pestä kasvoja päivän päätteeksi, tai pestään ne saippualla. Kosmetologit painottivat myös sitä, etteivät kaikki tuotteet sovi kaikille ja että kotitekijöiden suosimista kannattaa harkita.

Nyt kosmetologi Elisa Helynen antaa viisi vinkkiä siihen, mitä ihonhoidossa kannattaa ottaa huomioon alkusyksystä.

1. Tuhdimpi kosteusvoide, kevyempi puhdistus

Kun ilmat viilentyvät, suosittelee Helynen vaihtamaan kosteusvoiteen hoitavampaan ja tuhdimpaan. Sen sijaan puhdistustuote voi syksyn tullessa olla vähän kevyempi.

– Suojakerrointa voi hieman laskea, koska UV-säteily ei ole enää yhtä voimakasta, kosmetologi sanoo.

2. Meikit vaihtoon

Meikkivoiteeksi sopii syksyllä paremmin aiempaa hoitavampi sekä astetta vaaleampi sävy, kun rusketus hiljalleen haalistuu.

Etenkin liian mattaista meikkivoidetta on syytä vältellä, jottei ruskettunut iho näytä tunkkaiselta.

– Meikeissä astuvat kuvaan puolestaan hieman tummemmat ja murretut sävyt!

3. Kuori – myös huulet

Yksi suuri virhe, jonka kosmetologi suomalaisten ihonhoidossa tunnistaa, on ehdottomasti se, että kuorintaa pelätään turhaan.

Helynen muistuttaakin, että ihoa tulisi muistaa kuoria kesän jäljiltä paljon. Myös huulet on hyvä kuoria.

– Jos rusketus ei ole tullut purkista, se ei häviä mihinkään kuorittaessa, vaikka näin moni saattaakin ajatella. Toisaalta toki liiallinenkin kuorinta on huono juttu.

Kuorinta tuleekin miettiä aina ihotyypin mukaisesti.

– Mekaaninen raekuorinta on aina varmin ja hellävaraisin, kemialliset happokuorinnat puolestaan vahvempia. Mielestäni kultainen keskitie on hellävarainen mekaaninen kuorinta kerran viikossa kasvoille ja koko keholle.

4. Ennaltaehkäise

– Lisäksi suosisin kasvonaamioita syksy- sekä talviaikaan. Iho kaipaa erittäin paljon kosteutusta pakkasilla, ja ennaltaehkäisy kannattaa aloittaa jo nyt.

5. Kultainen keskitie

Helynen kiteyttää ihonhoidon niin, että on hyvä löytää kultainen keskitie. Iholle kannattaa siis suoda paljon ajatusta ja aikaa, mutta liiallista puhdistusta, kosteutusta ja kuivausta on vältettävä.

– Myöskään täysin toiselle ihotyypille tarkoitettuja tuotteita ei ole syytä käyttää, sillä tämä aiheuttaa vain ongelmia. Jos omasta ihotyypistä on epävarma, on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen, Helynen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt