Kiiltävät hiukset kotikonstein! Kampaaja vinkkaa 4 helppoa tehokeinoa

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Kasvaako päässäsi kesän jälkeen kiilloton hapsukasa? On olemassa useita keinoja, joilla hiukset saa kiiltämään, kampaaja lohduttaa.
Kiilto on hyvinvoivien hiusten merkki. Jos kutrit ovat elottomat ja latteat, kannattaa parturi-kampaaja Anna Oleniuksen mukaan kiinnittää ihan ensimmäiseksi huomiota ruokavalioon.

– Suosittelen lisäämään ruokavalioon omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia, joilla saadaan hiuspohjan öljyt sopivalle tasolle. Silloin hiuskin kiiltää upeasti, hän sanoo.

Syväpuhdistava sampoo ja yönaamio elvyttävät

Rasvahappojen ja vitamiinien lisäämisen lisäksi hiusten kuntoa voi kohentaa oikeaoppisella pesulla. Perusteellinen puhdistaminen esimerkiksi syväpuhdistavalla sampoolla lisää kiiltoa.

Tehopesun avulla hiuksista lähtevät epäpuhtaudet, kuten muotoilutuotteiden jämät ja ilmansaasteet, jolloin hiukset tuntuvat oitis paremmilta.

Hiuksiin voi myös kokeilla kotitekoisia naamioita, joihin löytyy reseptejä netistä. Elvyttävien naamioiden raaka-aineita ovat esimerkiksi avokado, kananmunan valkuainen ja banaani. Yöksi hiuksiin voi laittaa myös oliivi- tai kookosöljyä, joka pestään aamulla pois.

Jos hiuksesi kaipaavat tehokosteutusta, pidä naamiota tai öljyä päässä koko (vapaa)päivä.

– Öljyt ovat tehokas ja luonnollinen keino saada lisää kiiltoa. Itse olen pitänyt kookosöljynaamion hiuksissa joskus jopa koko päivän ja heittänyt hiusten peitoksi vain huivin, Olenius vinkkaa.

Värjäys ja harjaus oikoteitä onneen – valitse väri ja harja oikein

Mikäli auringonpaahde vie kesän aikana hiuksista kaiken kiillon, voi sen saada takaisin sävyttämällä hiukset. Happamat kevytvärit sulkevat hiuksen pintaa sävytyksen lisäksi, jolloin hiukset saavat kiiltoa. Alkaalinen tai emäksinen kevytväri ei Oleniuksen mukaan tuo yhtä upeaa kiiltoa.

Yksi helppo vinkki kiiltoa kaipaaville on ahkera harjaus.

– Harjatessa hiuspohjan ravinteet leviävät hiusten tyvestä pituuksiin. Se on ehdottomasti helpoin ja nopein keino lisätä kiiltoa, ja se ravitsee samalla kuivia hiuksia, Olenius vinkkaa.

Hiusharjan laadulla on tällöin väliä.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät täältä.

Lue myös:

Tahdotko kiiltävät kutrit? 3 syytä huuhdella hiukset kylmällä vedellä – alan ammattilainen neuvoo

4 yleistä tapaa pilata hiukset varmasti – kampaaja neuvoo välttämään, jos haluat hyväkuntoiset kutrit

Älä pilaa hiuksiasi nukkuessa! Yönuttura on pahin vaihtoehto

Pitäisikö saunaan mennä kuivilla vai märillä hiuksilla? Asiantuntija vastaa ja kertoo syyn

Hiukset puhtaaksi ilman sampoota! 7 tapaa pestä tukka ekologisesti

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt