Yleisin virhe, jonka naiset tekevät ostaessaan rintaliivejä

Julkaistu:

Rintaliivit
Jos lähtee rintsikkakaupoille, paras vaihtoehto on kääntyä myyjän puoleen, ei lähteä etsimään ”sitä samaa vanhaa” kokoaan.
Kerroimme äskettäin Annele Isomäen pitämistä kursseista, joilla voi tehdä itse itselleen rintaliivit. Ihmiset saapuvat kursseille, koska sopivaa liivikokoa ei löydy kaupasta, tai ketjuliikkeiden rintsikat tuntuvat ikäviltä.

– Kun kurssilla on saatu tehdyksi omat, oikeankokoiset rintsikat, tuntuu useiden mielestä siltä kuin ei olisi mitään päällä. Pistämisen ja hankaamisen tunne lakkaa, Isomäki kuvaili Ilta-Sanomille.
Isomäellä on myös paljon kokemusta siitä, millaisia ongelmia ja kysymyksiä naiset pyörittelevät mielessään liittyen rintaliivien käyttöön.

Yleisin virhe

Isomäellä on mielessä selvä vastaus siihen, mikä on naisten yleisin virhe rintaliivien kokoasioiden suhteen – nimittäin se, että ostetaan liivejä vanhojen liivien koon perusteella.

Näin voi tehdä ainoastaan silloin, jos hankkii tismalleen samanlaiset rintsikat kohtuullisen pian edellisen hankinnan jälkeen. Tällöin oletuksena on tietysti, että ne ovat oikeankokoiset ja hyvin istuvat alun alkaen.

–Sanoisin, että jos aikoo ostaa rintsikoita, ei pitäisi tuijottaa mihinkään kokolappuihin, vaan mielellään aina sovittaa, Isomäki painottaa.

Myös pelkästään mittojen mukaan valittu koko saattaa mennä täysin pieleen.

Neuvoaan hän perustelee sillä, että numero ja kirjain lapussa eivät kerro paljon mitään. Rintaliivit ovat näet aina omanlaisensa. Samalla toki ihminen itsekin muuttuu ja tarvitsee useitakin eri kokoja elämänsä aikana. Myös valmistajien kokosysteemit muuttuvat.

– Kun vaikka ottaa kaverin kanssa mitat, teillä voi näyttää samaa, mutta olette silti ihan erikokoisia.

Jos lähtee rintsikkakaupoille, paras vaihtoehto on kääntyä myyjän puoleen, ei lähteä etsimään ”sitä samaa vanhaa” kokoaan.

Lue myös:

Tarkista nämä kolme asiaa

Isomäen mukaan naisilla on kontollaan monenlaisia rintaliiveihin liittyviä pulmia. Tärkeää olisi hänen mukaansa pitää huolta siitä, että kolme asiaa on kunnossa.

– Ensiksikin katsoo, että kuppi on oikeankokoinen, eli rinnan on mahduttava sinne kokonaan. Toisaalta ympäryksen on oltava sopivan tiukka, ja kolmanneksi olkaimet täytyy olla säädettyinä sopivalle tiukkuudelle. Näiden pitäisi olla tasapainossa keskenään.

Jos siis liivit tuntuvat epäsopivilta, tilanne ei ratkea vain kiristämällä olkaimia.

– Eikä siis niinkään, että kiristäisi ympärystä, jotta liiveistä tulisi istuvammat. Ei onnistu, Isomäki muistuttaa.

– Tässä tapauksessa on parempi vaihtaa kokoa tai peräti mallia.

”Valmisliivejä ei tahdo millään löytyä”

Riippumatta siitä, onko suuri- vai pienirintainen, koko-ongelmat painavat monia liivikaupoille lähtijöitä.

– Erityisen hankalaa on löytää valmisliivejä, jos on leveä rintakehä ja pienet rinnat, tai sitten kapea rintakehä ja suuret rinnat.

Yksi ongelma on sekin, ettei välttämättä tunnista ja tiedä, miltä oikeankokoisten rintaliivien pitäisi tuntua.

– Osalle on epäselvää, miten esimerkiksi liivin kupin tulee täyttyä ja miltä ne eivät saa näyttää. Kupin yläosa ei saisi kiristää niin, että tuloksena on ikään kuin neljä rintaa, vaan rinnan tulee ”levätä” kupissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt