Madonnan ihotautilääkäri listaa 6 tapaa, jotka saavat ihon ikääntymään ennen aikojaan – kuulostavatko tutuilta?

Julkaistu:

Me Naiset
Julkkisten suosima dermatologi neuvoo, miten pidät ihon mahdollisimman hyvässä kunnossa.
Kaikki me rypistymme aikanaan, jos saamme nähdä elämää vanhoiksi asti. Harvan toiveissa on kuitenkaan näyttää runsaasti ikäistään vanhemmalta. Ihon ikääntymiseen voi vaikuttaa niin elämäntavoilla kuin hoitorutiineilla. Molemmat voivat olla joko iholle hyväksi tai saada sen vanhenemaan ennen aikojaan.

Sen, ikääntyykö ihosi vauhdilla ennen sinua, voi päätellä kuudesta näkyvästä merkistä.

Mutta kuinka voisi estää ihon ennenaikaisen vanhenemisen ennen kuin se ehtii alkaakaan? Kauneussivusto Byrdie kysyi vastausta julkkisten ihotautilääkäri Paul Jarrod Frankilta, joka on myös Madonnan henkilökohtainen ihotautilääkäri.

Frank nimesi kuusi yleisintä asiaa, joilla alle 40-vuotiaat rapeuttavat ihonsa.

1. Ihoa ei suojaa auringolta

Frankin mukaan kaikkein pahin ihonhoitomoka, jonka alle nelikymppiset naiset tekevät, on aurinkosuojan skippaaminen. Auringolta suojautumisella on suurin vaikutus ihon vanhenemiseen.

Frank suosittelee käyttämään päivittäin aurinkovoidetta, jossa on fysikaalinen suoja. Aurinkoisina päivinä voidetta tulisi lisätä riittävän usein.

2. Iho saa hoitoa milloin mitenkin – jos saa

Kiireisen elämän keskellä ihonhoito ei välttämättä ole tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Se saattaa helposti unohtua tai hoitua miten milloinkin.

Frankin mukaan pysyvä hoitorutiini maksaa itsensä monin verroin takaisin. Yksinkertaisimmillaan riittää kolme asiaa: puhdistus, kosteutus ja aurinkovoide.

– Tee suunnitelma siitä, miten aiot ihoasi hoitaa, ja pidä siitä kiinni, Frank sanoo.

3. Liiallinen kuoriminen

Alle 40-vuotiaana iho kuoriutuu luonnostaan. Frankin mukaan on tarpeetonta kuoria ihoa useammin kuin pari kertaa viikossa. Pahimmillaan se voi olla jopa haitallista.

– Liika kuorinta saa aikaan tulehduksia, arkuutta, näppyjä ja ihon ärtymistä.

Frank neuvoo kiinnittämään huomiota muidenkin kuin varsinaisten kuorintatuotteiden sisältöön. Jos kosmetiikkaa mainostetaan esimerkiksi ”uudistavana”, ”detoxina” tai ”kirkastavana” se saattaa sisältää kuorivia ainesosia.

Liikaa kuorittu iho alkaa näyttää läpikuultavalta. Marmorimainen hohto on Frankin mukaan merkki siitä, että iho on ohentunut ja tarvitsee huolenpitoa. Vaihtoehtoisesti iho saattaa tummentua. Liika kuorinta voi saada ihon myös kutisemaan ja tuntumaan kireältä ja kuumottavalta.

– Hohdon tavoittelu voi vahingoittaa ihoa, joten on tärkeää tarkkailla, miltä se näyttää. Ihon pitäisi olla ennemmin olemukseltaan pehmeän satiininen kuin kiiltävä.

Kummasti suositun lasi-ihon haikailu ei enää tunnukaan niin hyvältä idealta.

4. Tupakka

Tämä tuskin yllättää ketään, mutta tupakointi ei tee hyvää iholle. Frank korostaa, että se edistää ihon ikääntymistä olennaisesti.

Tupakointi hajottaa kollageenia ja luo ryppyjä suun ympärille. Sähkötupakat ovat pienempi paha, mutta nekin voivat kuivattaa ihon.

5. Liian suuri tuotemäärä

Jos nykypäivän loputtoman tuotevalikoiman seassa navigointi tuntuu vaikealta, Frankilla on hyviä uutisia. Hänen mukaansa seerumien, kosteusvoiteiden, öljyjen ja muiden kosmetiikkatuotteiden kanssa läträäminen ei tee iholle hyvää.

Jos tuotteita on paljon, niiden vaikuttavat aineet eivät pääse vaikuttamaan. Samoin käy, jos tuotteita vaihtelee jatkuvasti.

Tiettyjen tuotteiden yhtäaikainen käyttäminen ei välttämättä sovi kaikille ihotyypeille. Niiden ainesosat voivat kumota toistensa vaikutuksen tai pahimmillaan ärsyttää ihoa. Esimerkiksi A- ja C-vitamiinien yhdistelmä voi altistaa ihon vaurioitumaan auringossa.

– Etsi tuotteet, joita haluat kokeilla, kokeile niitä yksi kerrallaan ja sisällytä ne osaksi rutiiniasi yksi kerrallaan, Frank ohjeistaa.

6. Runsas alkoholin, sokerin ja prosessoidun ruuan käyttö

Myös se, mitä syömme ja juomme, vaikuttaa ihon kuntoon. Frankin mukaan sokeri, alkoholi, maitotuotteet ja prosessoitu ruoka eivät tee iholle hyvää. Hän laittaisi pannaan myös terveydellisyydellä ratsastavat välipalapatukat, joiden kerrotaan olevan proteiinipitoisia ”aterioita patukan muodossa”.

Piilosokeri ja lisäaineet voivat saada ihon kukkimaan tai näyttämään samealta ja väsyneeltä.

– Syö oikeaa, luonnollista ruokaa. Se näkyy ihossasi, Frank sanoo.

Erityisen hyväksi ovat ruuat, joissa on runsaasti terveellisiä omega-3-rasvahappoja. Sellaisia ovat esimerkiksi kala ja chiansiemenet.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Vanhentaako meikki ihoa? Kosmetologi kertoo, miten meikkaaminen vaikuttaa ihon kuntoon

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Toimitus listasi: 7 kasvovoidetta, jotka ovat niin hyviä, että ostamme niitä yhä uudelleen

Enemmän haittaa kuin hyötyä! Näitä ihonhoitotuotteita ei koskaan kannata käyttää yhdessä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt