Kampaaja paljastaa, mikä piirre miesasiakkaissa on yllättänyt hänet – selkeä ero naisasiakkaisiin verrattuna - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kampaaja paljastaa, mikä piirre miesasiakkaissa on yllättänyt hänet – selkeä ero naisasiakkaisiin verrattuna

Kampaajat nimeävät nyt asiakkaiden yleisimpiä virheitä tyylimuutostoiveisiin liittyen.

Julkaistu: 9.8.2019 15:20

Suomalaiset kampaajat kertovat, millaisia mokia ihmisillä tapahtuu hiusten värjäykseen ja hiustyyleihin liittyen. Yhdessä asiassa miehet onnistuvat parturi-kampaajan penkissä naisia paremmin.

Kampaajat ovat oikeita hiusasiantuntijoita ja heitä kannattaakin kuunnella!

Kampaajat ovat aiemmin tällä viikolla paljastaneet asiakkaiden ärsyttävimmät pyynnöt ja suomalaisten yleisimmät mokat hiustenhoidossa.

Nyt vuorossa ovat yleisimmät mokat hiusten värjäyksiin ja tyylimuutostoiveisiin liittyen. Neljä kampaajaa paljasti, millaisiin mokiin he törmäävät työssään.

”Kotivaalennus on ison virhe”

Turkulaisen kampaajan mukaan kotivaalennukset ovat ehdottomasti isoin moka.

– Niitä ei pitäisi tehdä missään nimessä.

Kampaajan asiakkaiksi tulee usein naisia, jotka ovat yrittäneet vaalentaa hiuksiaan kotikonstein. He kääntyvät kampaajan puoleen vasta, kun omat konstit eivät riitä hiuskatastrofin korjaamiseen.

– Olisi parempi mennä heti ammattilaiselle.

Kampaaja huomauttaa, että kotivaalennus voi lopulta tulla jopa kalliimmaksi, sillä vahinkojen korjaaminen voi viedä kampaajalla lisäaikaa.

Miehet kuuntelevat ammattilaisten vinkkejä naisia paremmin

Vantaalainen kampaaja muistuttaa, että hiusväri tulee valita omien sävyjen mukaan, ei vain mallikuvien perusteella. Ammattilainen on oikea henkilö auttamaan sopivan värin löytämisessä.

– Sanon asiakkaalle avoimesti, että tämä väri on sinulle hirveä kasvojasi vasten, ja että emme yksinkertaisesti voi laittaa tämmöistä.

Kampaajat toivovat, että asiakkaat kuuntelevat myös heidän näkemyksiään.

Keski-Suomessa työskentelevä kampaaja on kollegansa kanssa samaa mieltä. Hän toivoo, että hiuksista paljon tietävien naisasiakkaiden kannattaa muistaa kuunnella ammattilaisten neuvoja. Hän on huomannut, että miehet osaavat ottaa vinkit naisia paremmin vastaan.

– Miehet ottavat yllättävän hyvin hiustenlaittovinkkejä vastaan, sillä he ovat aika avoimia ja simppeleitä.

Kampaaja uskoo tietävänsä syyn ilmiölle.

– He eivät ehkä itse ota asioista selvää niin paljon kuin naiset, joten he kuuntelevat ammattilaisten vinkit. Naiset taas ovat monesti tehneet taustatyötä ja kuunnelleet ystäviensä vinkkejä, joten heillä on selkeämpi kuva siitä, mitä he mukamas haluaisivat. Heidän näkemyksensä ei kuitenkaan aina ole ammattilaisen silmin paras ratkaisu.

Omat toiveet voivat olla kohtuuttomia

Myös hiusasiantuntija Niko Tiuraniemi muistuttaa, että ihmisten olisi hyvä tiedostaa kampaajalle mennessään, että omat toiveet eivät välttämättä ole aina toteutettavissa.

– Se ei kerro kampaajan ammattitaidosta.

Tiuraniemen mukaan pyynnöt vuosia mustaksi värjätyn tukan vaalentamisesta tuhkan vaaleaksi nopeasti, jopa yhdellä kertaa, ovat todella yleisiä.

Kampaaja on ammattilainen, jos hän toteaa, että ei lähde toteuttamaan pyyntöä asiakkaan hiusten kunnon kustannuksella, koska lopputulos voi olla katastrofi.

Miesten hiuksissa ilahduttava muutos

Tiuraniemi kannustaa myös miehiä kääntymään parturoinnissa ammattilaisten puoleen. Hän kertoo huomanneensa miesten hiuksissa ilahduttavan muutoksen.

– Parturoinnin puolella olen tyytyväinen siitä, ettei katukuvassa näy enää niin paljon puolisoiden leikkaamia hiuksia. Miehillä on huolitellut hiukset. Se lämmittää sydäntä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?