Ysäriltä tuttu huulipunaväri tekee paluun – näin käytät sitä modernisti

Julkaistu:

Me Naiset
Ruskean sävyistä löytyy jokaiselle sopiva, mutta valinnassa kannattaa olla tarkkana.
Viime aikojen kauneustrendeissä on näkynyt selkeitä kaikuja 1990-luvulta. Esimerkiksi huulikiilto on tehnyt näyttävän paluun, ja syksyn tullen vuorossa on toinen ysäristä muistuttava huulitrendi. Vahvoja viitteitä ruskean huulipunan paluusta on nähty niin tulevan kauden tyyliä esittelevillä muotiviikoilla, tunnetuilla tyylitaitureilla kuin sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi Kim Kardashian julkisti vastikään uuden meikkimallistonsa, joka on saanut inspiraationsa 90-luvusta. Kim esiintyy lähes tyystin ruskeansävyistä koostuvan malliston kampanjassa luonnollisesti rusehtavassa huulimeikissä.Moni saattaa kammoksua ajatusta ruskeista huulista takavuosien epäonnistuneiden kokeilujen vuoksi. Glamour-lehden haastattelema meikkitaiteilija Lan Ngyuen allekirjoittaa, ettei kyseessä ole helpoin väri. Jos valitsee liian kylmän sävyn, huulet saattavat ikään kuin kadota ja iho näyttää likaiselta ja elottomalta.

Ngyuen näkee värissä kuitenkin myös paljon hyviä puolia. Ruskean eri sävyistä löytyy imarteleva vaihtoehto ihan kaikille, ja väri sopii hyvin myös arkikäyttöön. Hän kehottaa varmistamaan, että huulipunan sävy luo omalle ihonsävylle kontrastia.

– Lämpimiä sävyjä tulisi valita kalpealle iholle ja vaaleita sävyjä tummemmalle iholle.Ngyuen neuvoo, miten eri valinnoilla saa aikaan erilaisen lopputuloksen.

– Huultenrajauskynän tulisi olla melkein omaa luonnollista huulten väriä syvempi, jotta huulet varmasti luovat kontrastin ja erottuvat. Voimakkaamman lopputuloksen saa käyttämällä mattaisia huulipunia, sillä kontrasti sopii niihin paremmin. Luonnollisempiin sävyihin voi käyttää satiinisia ja kiiltäviä huulipunia.

Liian retrouden voi välttää yhdistämällä ruskeat huulet kuulaaseen ja kosteutetun näköiseen ihoon. Kokeile vaikkapa meikata huulten kaveriksi suosittu lasi-iho, supertäyteläinen ”voi-iho” tai japanilaisten suosima mochi-iho.Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Ikuisuuspulma ratkaistu: julkkismeikkaajan vinkillä värikäs huulimeikki pysyy, mutta ei kuivata

Huulikiilto on jälleen supertrendikäs – katso 8 kuvaa, jotka todistavat, että se näyttää nyt paremmalta kuin koskaan

Testasimme, mitkä huulipunasävyt saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta

Eikö meikkipussistasi löydy vieläkään sitä täydellistä huulipunaa? Toimituksen 7 luottopunaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt