Hampaiden esteettinen oikominen aikuisena on yleistynyt – paljonko huomaamaton oikomishoito maksaa?

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Purentaan ja hampaiden esteettisyyteen liittyvät ongelmat ovat modernin ihmisen ongelmia, asiantuntija sanoo. Niitä halutaan korjata, jos siihen on varaa. Hoito maksaa useita tonneja.
Oiotaanko aikuisten hampaita nykyään enemmän kuin ennen, vai ovatko ihmiset vain innostuneet raportoimaan toimenpiteestä sosiaalisessa mediassa?

Oralin suuhygienistin Reetta Tuomolan mukaan aikuisten hampaiden oionnan kysyntä on todella kasvanut. Hänen mukaansa oikomishoidolle on ollut tarvetta aina, mutta viime vuosina kiinnostus on kasvanut ja menetelmät lisääntyneet.

– Purentaan ja hampaiden esteettisyyteen liittyvät ongelmat ovat modernin ihmisen ongelmia. Hampaita halutaan korjata, kun siihen on taloudellinen mahdollisuus, Tuomola kertoo.

Lähes näkymätöntä oikomista

Hampaita oiotaan purentahäiriöiden vuoksi tai esteettisistä syistä. Jos hampaita on paikattu paljon, ne saattavat provosoida kipuja, kuten migreenikohtauksia tai niskajumeja. Tilannetta voidaan yrittää parantaa oionnalla.

Monilla on ikäviä muistoja takavuosien ”telaketjuraudoista”. Nykyään oikomishoidossa voidaan käyttää kirkkaan värisiä tai läpinäkyviä oikomiskalvoja, jotka eivät juuri erotu hampaista. Kiinteiden hammasrautojen kiinnikkeet ovat puolestaan huomaamattoman keraamisia.

Oikominen läpinäkyvillä kalvoilla on myös lisääntynyt. Yhtä kalvoa pidetään paikoillaan viikko tai pari, ja seuraavaksi asetettavat kalvot tuovat hampaita taas vähän lähemmäksi toivottua lopputulosta.

– Oikomishoitoa voidaan tehdä nykyään todella huomaamattomasti. Se on monelle tärkeä tieto, sillä prosessin ei haluta juuri näkyvän.

Oikomishoito kalvoilla on kisko-oiontaa kalliimpaa: hinta lähtee 2500–3000 eurosta.

Kesto jopa kaksi vuotta

Aikaa oikomishoidolle on hyvä varata 1,5 vuodesta kahteen. Jos kyseessä on pieni ongelma, se voidaan saada kuntoon huomattavasti nopeammin.

– Oionnalla voidaan tehdä myös hyvin pieniä esteettisiä korjauksia ja missä iässä tahansa, sillä hampaita saadaan liikuteltua hautaan asti. Hampaiden oionta on projekti, jonka myötä ihminen rohkaistuu hymyilemään enemmän, Tuomola sanoo.

Lue lisää:

Haaveissa valkoinen hammasrivistö – kuinka paljon hampaiden valkaisu maksaa?

”Hampaista puolet jää helposti pesemättä”, suuhygienisti varoittaa – osaathan 4 suunhoidon perussääntöä?

Myös ksylitolipurkka voi vahingoittaa hampaita – ”Kuluttaa hampaita yllättävän paljon”, varoittaa lääkäri

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt