Kuivattaako hammastahna finnin? Legendaarisesta kikasta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

Julkaistu:

Me Naiset
Hammastahnaniksi ei ole pelkkää urbaanilegendaa, mutta se kannattaa silti jättää väliin.
Kukapa meistä ei olisi joskus sivellyt hammastahnaa finnin päälle siinä toivossa, että se taianomaisesti kuivattaisi näpyn yön aikana. Hammastahnatuubi kannattaa kuitenkin suosiolla jättää rauhaan, vaikka kasvoissa punoittaisi mojova finni.

Glamour-lehden mukaan hammastahna voi jopa huonontaa ihon kuntoa. Sen sijaan, että tahna kuivattaisi näpyn olemattomiin, se ärsyttää ihoa, häiritsee sitä suojaavaa happovaippaa ja aiheuttaa punoitusta.

Teoriassa niksin takana on kelpo idea. Monet hammastahnat sisältävät antibakteerisia ainesosia, jotka saattavat vähentää finnejä aiheuttavia bakteereita. Tietyt ainesosat, kuten alkoholi ja natriumvetykarbonaatti, myös sinänsä kuivattavat ihoa. Ne eivät kuitenkaan ole sille hyväksi. Varsinkin pidemmällä aikavälillä hammastahna voi aiheuttaa enemmän iho-ongelmia kuin hoitaa.
Finnien hoidossa on hyvä muistaa, että yletön ihon kuivattaminen ei auta asiaa, vaan järkyttää ihon tasapainoa. Silloin iho pyrkii korjaamaan tilanteen tuottamalla entistä enemmän rasvaa. Kuivattamisen ja voimakkaiden tuotteiden sijaan kannattaa valita hellävaraisempia tuotteita.

Hammastahna on mainio aine moneen muuhun tarkoitukseen kuin hammaspesuun, mutta näpyistä se kannattaa pitää suosiolla erossa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Puristeletko finnejäsi? Siinä tapauksessa tarvitset kolmen puserruksen sääntöä

Jos sörkit finnejäsi, kiinnitä myös huomiota ulos pusertuvaan mähmään – 2 asiaa, jotka se voi kertoa

Miten kipeästä, ihon alle jumittuneesta finnistä pääsee eroon? Vaivaan vain yksi pikaratkaisu

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt