Yhdeksän naista paljastaa epäonnistuneet tatuointinsa: ”Näyttää enemmän katkenneelta tamponilta”

Julkaistu:

Tatuoinnit
Kotitekoinen tai nuoruudessa otettu tatuointi saattaa kaduttaa myöhemmin.
Kerroimme hiljattain, kuinka vanhojen tatuointien peittäminen on nykyisin iso osa tatuointistudioiden työtä. Aikansa eläneiden tribaalikuvioiden lisäksi eroon halutaan muun muassa liskoista, auringoista ja pienistä tihrukuvioista.
Epätrendikkyyden lisäksi tatuoinnin peittämisen taustalla voi olla yksinkertaisesti epäonnistunut tatuointi, joka on alkanut vuosien varrella kaduttaa.

Moni tatuointiaan katuva haluaa pitää kuvan visusti piilossa, mutta osa taas haluaa toimia varoittavana esimerkkinä. Yhdeksän naista paljasti MyStylelle omat epäonnistuneet tatuointinsa.

Tribaali peukalossa kaduttaa

Emilian katumusta aiheuttava tatuointi löytyy näkyvältä paikalta, peukalosta.

– Alun perin tässä oli itse tekemä tähti, joka kului puoliksi pois.

Tilalle tehtiin peitekuva, joka on sittemmin kärsinyt.

– Aluksi pidin tätä hyvänä ideana, mutta jälkeenpäin kadun ”tribaalia” peukalossani. En ajatellut ihan tällaista, kun lähdin ottamaan, Emilia harmittelee.


”Vuosien aikana olen tajunnut, ettei kuvaa ole tehty hyvällä ammattitaidolla”

Karoliina (nimi muutettu) otti ensimmäisen tatuointinsa 18-vuotiaana. Tatuoinniksi valikoitui uskon, toivon ja rakkauden symbolien yhdistelmä.

Karoliina kertoo valinneensa tatuointistudion halvan hinnan perusteella.

– En tajunnut tutkia asiaa paremmin. Siskoni oli mukana ja hän otti myös ensimmäisensä samassa paikassa. Koko homma sujui mutkattomasti, ja olin tyytyväinen työhön.

Tatuoija lupasi Karoliinalle ilmaisen korjauksen seuraavan kolmen kuukauden aikana, mikäli siihen olisi tarvetta.

– Niinhän siinä kävi, että tarvitsin sen, sillä ruven mukana oli lähtenyt mustetta. Tekijä alkoi kuitenkin inttämään, että olisin itse raapinut kuvaa, ja jouduin maksamaan lisähintaa pitkin hampain.

– Vuosien aikana olen tajunnut, ettei kuvaa ole tehty hyvällä ammattitaidolla, koska se on levinnyt niin nopeasti, eikä siitä meinaa saada selvää.

Karoliina toivoo löytävänsä tulevaisuudessa luotettavan tatuoijan, joka osaisi peittää epäonnistuneen tatuoinnin toisella kuvalla.

– Kuvan merkitys on minulle tärkeä, mutta se on pilalla ja ruma.


Tatuointi muuttui raskauden myötä

Gia sai ensimmäisen tatuointinsa syntymäpäivälahjana jo 17-vuotiaana.

– Tatuoinnin teki isäpuoleni ystävä. Tatuointia mietin sen parisen viikkoa ja päädyin ruusuun, joka on mielestäni aika yleinen tatuointina.

Gia kertoo olleensa aluksi todella tyytyväinen.

– Hehkutinkin sitä kaikille, mutta nykyään se muistuttaa enemmänkin pienen lapsen piirustusta kuin kokeneen tatuoitsijan tekelettä.

Osasyy tatuoinnin muuttuneelle ilmeelle on vartalon muuttuminen raskauden myötä.

– Ruusu on vatsan alueella, ja kahden raskauden myötä on se levinnyt ja saanut muutaman arvenkin joukkoonsa.

Gia aikoo ottaa tilalle peitetatuoinnin sitten, kun uusi mieluisa kuva löytyy.

– Vinkki vitosena muille, jotka haluavat joskus lapsia, ainakin omakohtaisesti voisin sanoa, että vatsanseutu ei ole paras ratkaisu tatuoinnille.


15-vuotiaana väsätty tatuointi aiheuttaa vitsailua

Vera kertoo tehneensä itselleen tatuoinnin nilkkaan ollessaan 15-vuotias.

– Tuossahan tuo komeus nyt olisi! Vera esittelee tatuointiaan sarkastisesti.

Jälkikäteen Vera on iloinen siitä, että tatuoinnin koko jäi onneksi pieneksi. Nykyään tatuointi herättää vitsailua kaveriporukassa.

– Ollaan heitetty läppää, että tuohon kun yhden viivan vetäisi vielä keskelle, niin olisi semmoinen eksoottinen kirkkovene sitten nilkassa.


”Näyttää enemmän katkenneelta tamponilta”

Kristinalla on kädessään epäonnistunut kuva ruususta.

– Minulta tosiaan löytyy useampi ei niin onnistunut tatuointi, mutta tämä ”ruusu” on ainoa, mikä oikeasti kaduttaa.

Kristina kertoo tehneensä tatuoinnin aikoinaan itse neulalla ja kynän musteella. Ruusun päälle on jo suunnitteilla peitetatuointi.

– Ja tietenkin piti tehdä se noin näkyvälle paikalle! Olen nyt useampaan kertaan saanut kommentin, että näyttää enemmän katkenneelta tamponilta kuin ruusulta, mikä on kyllä ihan totta, Kristiina naurahtaa.


”Enemmän harakka kuin pingviini”

Monen muun tapaan Essi haaveili tatuoinnista jo nuorena.

– 15-vuotiaana päätin, että nyt on pakko saada tatuointi! Kaverin kaveri teki siihen aikaan tatuointeja, joten eiköhän soitettu aikaa sieltä, koska siinähän ”säästi”.

Oikeaan käteen tatuoidusta pingviinistä ei kuitenkaan lopulta tullut aivan toivotun kaltaista.

– Itse ajattelen tätä kyllä enemmän harakkana kuin pingviininä.

Tatuointi naurattaa Essin lisäksi hänen ystäviään.

– Monet naurut tästä on saatu, ja ihme kyllä ei kaduta ollenkaan. On kulkenut mukana, enkä ole vielä miettinytkään korjaavani. Tämä on kuitenkin hyvä esimerkki muillekin siitä, miksi kannattaa maksaa hyvästä!


”Olisin ehkä jättänyt ottamatta”

Veeran sormea koristaa puolestaan tällä hetkellä varsin kulunut sydän.

– Sain kyseisen tatuoinnin 18-vuotissyntymäpäivälahjaksi yhdeltä kotitatuoijalta, joka halusi tehdä minulle ilmaiseksi tatuoinnin.

Tatuointi ei kuitenkaan onnistunut ja sitä jouduttiin korjaamaan kolme kertaa tatuointiliikkeessä.

– En kadu, koska opin, että tatuoinnit kannattaa ottaa aina liikkeessä. Kyseisestä leimasta on jäänyt tarina ja muisto kerrottavaksi, mutta jos voisin päättää, niin olisin ehkä jättänyt ottamatta.Hetken huuma, päihteet ja tatuoinnit eivät sovi yhteen

Suvin tatuointi on esimerkki siitä, että päihtyneenä otettu tatuointi voi alkaa kaduttaa, vaikkei se olisikaan suurin ja rumin.

– Yksi lause kuvastaa tätä hyvin: älä ikinä ota tatuointia hetken huumassa, äläkä varsinkaan, kun olen päihteiden vaikutuksen alaisena.


”Perhoset lisättiin hälventämään jo pilalle mennyttä tuotosta”

Myös Emilian tatuoinnin taustalla ovat nuoruudessa hetken mielijohde ja humala.

– Eksä oli juuri hommannut ensimmäiset tatuointivehkeet, ja armottomana Superman-fanina halusin olla koenahkana ja ikuistaa logon itseeni. Perhoset lisättiin hälventämään jo pilalle mennyttä tuotosta, ja lopputulema on tuollainen kaaos.

Emilia kertoo miettivänsä ajoittain tatuoinnin peittämistä.

– Mutta toisaalta onhan se muisto tietyltä ajalta menneestä.


Onko sinulla tatuointi, joka kaduttaa, tai oletko peittänyt sellaisen? Lähetä kuva ja tarinasi osoitteeseen taiga.hakkila@sanoma.com, saatamme käyttää niitä osana juttua.