Raskaus muutti kampaajan hiukset erikoisella tavalla: ”Onneksi curly girl -metodi pelastaa hiukan tilannetta”

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Parturi-kampaaja Anna Olenius on nähnyt, miten hurjasti raskaus voi muuttaa hiuksia: kiharat voivat kadota, väri muuttua ihan toiseksi ja hiusraja vetäytyä. Jotain erikoista tapahtui myös hänen omalle tukalleen.
Hormonit aiheuttavat muutoksia kehossa raskauden ja imetyksen aikana. Hiuksia lähtee tai niitä tulee lisää ja niiden laatu muuttuu. Parturi-kampaaja Anna Olenius on kuullut tuolissaan lukemattomia tarinoita siitä, mitä hiuksille tapahtuu odottaessa.

– Useimmiten kuulen, kuinka hiukset ovat upeassa kunnossa raskauden aikana. Imetyksen alkaessa niitä alkaakin sitten lähteä tupoittain, Olenius kertoo.

Muutokset eivät kuitenkaan tapahdu aina samalla kaavalla. Suorahiuksisten naisten hiukset saattavat kihartua, ja kiharat voivat puolestaan jopa suoristua. Toisilla, kuten Oleniuksella itsellään, hiukset asettuivat raskauden jälkeen kiharaksi takaa ja sileäksi edestä.

– Onneksi Curly Girl -metodi hiukan pelastaa tilannetta, ja olen saanut kiharaa syntymään myös etuosaan, hän iloitsee.

Tummanvaaleat muuttuivat tummanruskeiksi

Raskauden aikana on tietenkin tärkeintä, että ravinteet menevät hiusten ja hiuspohjan sijaan kehittyvälle vauvalle. Hormonien tarkoitus on säädellä kehon aineenvaihdunnan tasapainoa. Mielialanvaihteluiden lisäksi hiuksia voi lähteä, tulla ja ne voivat muuttaa väriään.

– Suurimpia näkemiäni muutoksia ovat olleet asiakkaan tummanvaaleat hiukset, jotka muuttuivat tummanruskeiksi – paitsi noin 20 prosentista tuli harmaita! Lisäksi hiuksia lähti hiusrajasta kolmisen senttiä taaksepäin, Olenius muistelee.

Tilapäistä vaihetta ei oikein voi hoitaa, joten ei auta kuin odottaa. Hiusten hoitaminen voi myös olla hankalaa isossa elämänmuutoksessa, mutta apua voi aina kysyä kampaajalta tai apteekista.

– Pelkästään hiustuotteita vaihtamalla uuteen tilanteeseen sopeutuminen voi olla helpompaa. Tärkeintä on muistaa, että hiusten muuttuminen tasaantuu, mutta muutoksia tulee iän myötä hieman jatkuvasti. Naisille voi olla kova paikka, kun hiukset muuttuvat radikaalisti juuri lapsen saamisen aikaan. Mielestäni tästä pitäisi puhua lisää, ettei se tulisi sokkina, Olenius toivoo.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät täältä.

Lue lisää:

Kenen kuvan kanssa kampaajalle mennään nyt? ”Muutos on ollut merkittävä” – yksi suomalaismissi vetoaa

Kampaajan 4 nyrkkisääntöä kotivärjäykseen – näin saat kauniin värin hiuksiin kotona

Pitäisikö saunaan mennä kuivilla vai märillä hiuksilla? Asiantuntija vastaa ja kertoo syyn

Harmaantuminen voi alkaa jo kolmekymppisenä – 5 kiinnostavaa faktaa hiusten vanhenemisesta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt