Asiantuntijat paljastavat suomalaisnaisten yleisimmät alushousumokat: ”Jättää hirveät makkarat”

Julkaistu:

Alusvaatteet
Ethän sorru näihin mokiin pikkariostoksilla!
Moni haluaa hoitaa alusvaateostokset nopeasti. Matkaan tarttuu helposti tuttu koko ja tuote, mutta asiantuntijan mukaan alushousujen valinnassa kannattaisi pysähtyä hetkeksi.

Liivi Rusinin yrittäjä ja kokenut alusvaateasiantuntija Talvikki Karttunen paljastaa, että suomalaisnaisten yleisin virhe alushousuostoksilla liittyy juuri kiireeseen ja ainaisen saman koon valintaan – valmistajasta ja tuotteesta riippumatta.

– Tuijotetaan numeroa ja kokolappua. Ne ovat aina tuotekohtaisia, eivät asiakkaiden kokoja. Se on yleisin virhe. Numeroa katsotaan kuin pyhää lehmää.

Tästä syystä moni tiettyyn kokoon tottunut nainen ostaa liian pieniä tai suuria pikkuhousuja.

Myös alusvaateliike Siron kokenut alusvaateasiantuntija Anne Kallio-Lehtimäki on huomannut saman.

– Jostain syystä suomalainen nainen käyttää liian pieniä alushousuja. Se jättää hirveät makkarat.

Kokeile pikkareita ja pyydä apua

Karttunen vinkkaa kurkistamaan oman vaatekaapin värimaailmaan ennen pikkariostoksille suuntaamista. Vaaleiden alaosien kanssa kannattaa suosia vaaleita pikkareita, mustien kanssa tummasävyisiä.

Asiantuntija muistuttaa myös, että liikkeiden myyjät osaavat auttaa oikean koon löytämisessä. Moni ostaa alushousut usein kokeilematta, mikä voi johtaa hutiostoksiin.

– Alushousuja voi pääsääntöisesti kokeilla omien alushousujen päälle, Karttunen muistuttaa.

Kokeilematta jättäminen johtaa usein myös toiseen yleiseen virheeseen – väärän mallisten housujen valintaan.

– Joskus edestä matalammat alushousut tipahtavat liian alas, Karttunen kertoo esimerkkinä.


Valitse alushousut asun mukaan

Millaiset pikkuhousut sitten sopivat minkäkin vaatteen kanssa? Entä millaisia malleja vaatekaappiin kannattaa hankkia? Kallio-Lehtimäki jakaa vinkkinsä.

– Jos pukeutuu ihoa myötäilevästi, mitä nyt näkee paljon esimerkiksi trikoiden myötä, alla pitäisi olla stringit tai pikkuhousut, joissa ei ole takana saumaa. Niin ne eivät purista pakaraan rumaa sauman jälkeä ja tavallaan puolita pakaraa, vaan pakaran malli pysyy pyöreänä.

– Jos taas käyttää mekkoja, kaikkein kauneinta olisi se, että alushousut nousisivat vyötärölle asti.
Farkkuja tai pitkiä housuja käyttävän kannattaa puolestaan suosia polttoleikattuja hipsterimalleja.

Lisäksi Kallio-Lehtimäki suosii itse sekoitemateriaaleja.

– Osa käyttää vain puuvillaa, mutta se ei välttämättä ole paras materiaali. Puuvilla imee itseensä kaiken kosteuden ja kosteus jää muhimaan siihen.

– Esimerkiksi puuvillan, polyesterin, elastaanin ja polyamidin sekoitus, myös puuvilla-viskoosi on parempi kuin pelkkä puuvilla.

Alushousut kuluvat nopeammin kuin rintaliivit

Kallio-Lehtimäki kertoo, että suomalaisnaiset tekevät yleisen virheen suosiessaan samoja alushousuja vuodesta toiseen. Laadukkaat alushousut voivat kestää hyvin hoidettuna useita vuosia. Siitäkin huolimatta pikkuhousut kuluvat jatkuvasta pesemisestä johtuen nopeammin kuin rintaliivit.

– Huonolaatuiset puuvilla-alushousut eivät välttämättä puhdistu 40 asteen pesussa. Puuvilla tulee puhtaaksi vähintään 60 asteessa. Sekoitemateriaaleista valmistetut alushousut tulevat puhtaaksi 30 asteessa.

Asiantuntija suosittelee ostamaan uudet alushousut noin parin vuoden välein, ja aina silloin, kun ne eivät ole enää mukavat päällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt