Tummat silmänaluset eivät aina johdu väsymyksestä – ”40-vuotiaan silmänympärysiho vaatii muutakin kuin kosteutusta” - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tummat silmänaluset eivät aina johdu väsymyksestä – ”40-vuotiaan silmänympärysiho vaatii muutakin kuin kosteutusta”

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.8.2019 7:12

Tummat silmänympärykset ovat riesa, jota ei aina peitota edes hyvillä peiteaineilla. Onneksi on muutamia keinoja, jotka auttavat ehkäisemään ongelmia herkällä silmänympärysiholla.

Silmänympärysihon sävy on monen tekijän summa: sävyyn vaikuttavat niin geeniperimä, ikääntyminen, ihon kuivuus kuin kasvojen rakennekin. Ainoastaan valvomista ei siis kannata syyttää.

– Jos silmät ovat kuopassa, ympäröivä iho näyttää helposti tummemmalta. Tummuutta saattaa lisätä myös verisuonten kuultaminen ohuen ihon läpi, Koulutuskeskus Lumovan prokosmetologi Krista Ranta kertoo.

Vaikka ei kärsisi tummista silmänympäryksistä, kannattaa tätä herkkää ihoaluetta silti suojata. Helpoin tapa on silmien suojaaminen auringolta aurinkolaseilla. Laseja kannattaa käyttää kirkkaalla säällä ympäri vuoden.

Muista kosteutus – jo parikymppisenä pitäisi aloittaa

Silmänympärysihon hoidossa tärkeintä on kosteuttaa herkkää ihoaluetta. Kosteuttavan silmänympärystuotteen käyttö kannattaisi aloittaa silloin, kun silmämeikin käyttö alkaa olla säännöllistä. Meikkaamattomankin olisi hyvä aloittaa kosteuttavan tuotteen käyttö kosmetologin mielestä viimeistään 20-vuotiaana. Tuotetta olisi hyvä myös vaihtaa vuosien varrella niin, että se vastaisi aina omaa ihotyyppiä ja ikävuosia.

– 40-vuotiaan silmänympärysiho vaatii muutakin kuin vain kosteutusta, eli rutkasti enemmän hoitoa, Ranta sanoo.

Silmänympärysihoa voi myös hoitaa erityisillä naamioilla, joilla vaativalle silmänympärysiholle saa täsmähoitoa eli kosteutusta ja virkistystä. Naamiot hoitavat ihoa ja auttavat ehkäisemään tummumista.

Tehokonstejakin tarjolla

Kosmetologeilta silmänympärysiholle saa erilaisia täsmähoitoja, joka vahvistavat ja syväkosteuttavat ikääntymisen myötä entisestään ohenevaa ihoa.

– Ihoa voidaan hoitaa myös hyaluronihapolla pistoshoidoin. Hoito kosteuttaa ja vähentää tummuutta. Lisäksi esteettisen kirurgian puolelta löytyy vaihtoehtoja, joilla silmänympärysihon tummuutta saa vähennettyä, Ranta kertoo järeämmistä keinoista.

Lue lisää:

Silmänympärystuotteiden testi: Voittajasta uusi luottotuote – silotti jopa syvät juonteet!

Hieromalla silmäpussit sileiksi? Ammattilainen vinkkaa helpon konstin, jolla turvonneet silmäpussit voi saada laskemaan

Vaivaavatko tummat silmänaluset? 4 parasta meikkausvinkkiä

Tuoreimmat osastosta