”Myös ei-mallinmitoissa oleva nainen voi pukeutua festareille näin”, sanoo Anni-Roosa – 5 suomalaisnaista näyttää, miten festareilla säväytetään tyylillä

Julkaistu:

Festarityylit
Niittejä, glitteriä ja hapsuja – tältä näyttää kuumin festarityyli tänä kesänä.
Kuten tiedetään, ovat festarit paljon muutakin kuin pelkkää musiikkia. Monelle viikonloppu Ruisrockissa, Weekendissä tai Flow’ssa merkitsee viikkoja, jopa kuukausia kestävää täydellisen asukokonaisuuden metsästystä.

Festareille ominaista on sekin, että tyylinäytteiden suhteen uskaltaa olla räväkämpi ja rohkeampi kuin arjessa.

Pyysimme viittä tavallista suomalaisnaista esittelemään festarilookinsa. Nämä asut osoittavat, että meillä ollaan ihan yhtä cooleja kuin kaukomailla!

Shortsit Kontista paras valinta

Vilma jorasi viikonloppuna Weekend-festivaaleilla asussa, jota hän oli miettinyt etukäteen hakemalla inspiraatiota muun muassa Pinterestistä.

– Rakensin ensimmäisen päivän asun shortsien pohjalta ja yhdistelin niihin sopivia elementtejä. Toisen päivän look tuli kehitettyä muutaman minuutin varoitusajalla, kun alkuperäinen suunnitelma ei ollut helteiden takia kannattava, Vilma kuvailee.

Suurin osa kummankin päivän asukokonaisuuden vaatteista löytyi jo ennestään kaapista, mutta jotain tuli hankittua myös Weekendiä varten.

– Shortsit Kontista olivat ehdottomasti paras valinta!


Nainen kertoo hakevansa vaikutteita netistä, kuten Instagramin kautta.

– Joskus ideat vain yhtäkkiä ilmestyvät päähän, ja ne on pakko päästä toteuttamaan!

Tyyli on arkena melko samanlainen, mutta festareilla pääsee Vilman mukaan toteuttamaan itseään vielä enemmän ja uskaltaa pukeutua paljon vapaammin.

– Festareilla kaikki on tavallaan sallittua, mitä tulee pukeutumiseen.

Festarityylit kiinnostavat myös festarien ulkopuolella

Hannan kaapissa on paljon vaatekappaleita, joita kokeilemalla syntyy mieleisiä asukokonaisuuksia. Usein käy niinkin, että hän vain keksii päässään täydellisen vaateyhdistelmän.

– Haen inspiraatiota enimmäkseen kavereilta sekä Pinterestistä. Myös normipukeutumisessani saattaa välillä olla festarihenkisyyttä. Kesäisin saatan käyttää muuten vain revittyjä tai koristeltuja farkkushortseja ja neonvärisiä vaatteita sekä asusteita, hän mainitsee.


– Tämän asun suhteen selvisin tosi edullisesti, Hanna iloitsee.

Hän piti asua yllään Ultra-festareilla Kroatissa.

Osa vaatteista itsetehtyjä

Anu inspiroituu isommista, ulkomaisten festarien tyyleistä.

– Siellä uskalletaan pukeutua tosi rohkeasti, mikä on mun mielestä myös koko festaripukeutumisen idea. Tyylini on arkisin aika erilainen verrattuna tähän asuun, ja viihdyn paljon muun muassa mukavissa treenivaatteissa, Anu toteaa.

Festariasunsa nainen tekee mielellään osittain itse, koska Suomesta ei aina löydy omaa silmää miellyttävää festivaalivaatetusta.

– Tässä asussa oleva pitkä hapsuhame on itsetehty.


Ei-mallinmitoissa olevakin saa säväyttää

– Mulla on aina ollut niin sanottu oma tyyli, jota on tullut kehiteltyä jo monen vuoden ajan, kertoo Anni-Roosa.

Weekendeille hän halusi vähän överimmän ja kimaltavamman version arkityylistään, mutta niin, että asu olisi joka tapauksessa mukava ja hyvä päällä.

– Asua pukiessani mietin kyllä, että on harmi, kun näin ei pysty pukeutumaan kuin pari kertaa vuodessa. Samalla halusin asullani tuoda esille sen, että niin sanotusti ei-mallinmitoissa oleva nainen voi pukeutua festareille näin!

Vaikutteita kyseiseen tyylinäytteeseen hän etsi sosiaalisesta mediasta.

– Yleensä suunnittelen asut festareille ja keikoille monta viikkoa etukäteen, koska pukeutuminen näihin tapahtumiin on yksi lemppariasioistani maailmassa!

Koko asun hinnaksi Anni-Roosa arvelee noin 150–200 euroa.


Pentagrammeja ja niittejä

Hannan sytyttää eritoten goottityyli ja drag. Hän kertoo seuraavansa sosiaalisessa mediassa drag-artisteja ja hakevansa vaikutteita heidän puvuistaan ja meikeistään.

– Dragin puoli näkyy myös siinä, että meikkaan aina paljon ja räikeillä väreillä, mikä tuo kivasti vastapainoa muuten tummaan vaatetukseen.

– Goottityyliä olen alkanut käyttämään enemmän noin vuoden sisällä, kun tutustuin ystävääni, jonka kanssa jaamme samanlaisen tyyli- ja musiikkimaun, Hanna jatkaa.

Tyylissään hän suosii ketjuja, hernesseja, PVC-materiaalia, nahkaa ja niittejä.

– Kyseinen asuvalinta oli minulla Rockfesteillä ja Tuskassa. Se tuli valittua juuri ketjujen, niittien ja PVC:n, jota näkyy kengissä, vuoksi.

Pentagrammeja hän käyttää, koska niiden uskottiin keskiajalla suojelevan pahoilta hengiltä, eikä Hanna kaipaa pahaa energiaa elämäänsä.


Oletko käynyt festareilla tänä kesänä? Lähetä kuva ja lyhyt kuvaus asustasi osoitteeseen oona.laine@iltasanomat.fi! Saatamme käyttää niitä jutussa.