Testasimme vaahtoavan kuivashampoon! Kenelle uusi koostumus sopii ja voiko sillä siirtää hiustenpesua?

Julkaistu:

Me Naiset
Kuivashampoot ovat perinteisesti olleet suihkutettavia, mutta nyt saatavilla on myös vaahtomaisia tuotteita. Me Naisten toimittaja Annakaisa Vääräniemi testasi uutuuden ja koki yllätyksen.
Olen käyttänyt suihkutettavia kuivashampoita jo pitkään. Välillä olen pitänyt sen käytössä taukoja, mutta etenkin kesällä suihkutan kuivashampoota otsatukkaani, jotta saan siihen volyymia koko päiväksi.

Kuivashampoot ovat hiusöljyjen lisäksi ainoita hiustuotteita, joita käytän lähes päivittäin hiustenpesun jälkeen. Vain kiireisimpinä viikkoina jätän jokapäiväisen pesun väliin ja korvaan sen pelkällä kuivashampoolla.

Hiukseni ovat muuttuneet viime vuosina hevosenharjasta muistuttavasta laadusta lainehtiviksi ja pehmeiksi. Moni hiustuote tekee niistä liian raskaat. Kuivashampoovalikoimiin tulee koko ajan uusia tuotteita, joita tykkään kokeilla. Viime aikoina markkinoille on tullut myös vaahtoavia kuivashampoita.

Uusi tuote testiin

Päätin testata, toimiiko vaahtoava kuivashampoo minun hiuksilleni. Kokeilin tuotetta yhteensä neljän viikon ajan.

Testasin myös, voiko vaahtomaisen kuivashampoon avulla pidentää hiusten pesuväliä. Nämä asiat havaitsin kokeilun aikana.

1. Mattaista keveyttä

Käytin vaahtoa ensimmäisen kerran toisena päivänä hiustenpesun jälkeen. Sen jälkeen hiukseni näyttivät kivoimmalta koskaan. Aluksi säikähdin pörröisyyttä ja runsasta mattapintaa, mutta harjaamalla sain hiukseni sileiksi. Ne olivat myös kevyet ja pehmeät.

Vaahtoavan kuivashampoon ohjeissa kerrotaan, että tuotetta ”hierotaan hiuksiin ja hiuspohjaan”. Hieroin ensimmäisellä käyttökerralla ainetta siis hiuspohjaa myöten. Vaahdotettava kuivashampoo tuntui kädessä hieman viileältä, mutta päänahassa ei. Päänahassani se tuntui tunkkaiselta jo muutaman tunnin käytön jälkeen. Siksi välttelin sen kosketusta hiuspohjaani muilla kerroilla.

2. Lisää volyymiä ja pikasuoristus pehkoon

Hiukseni tuntuivat tuotteen käytön jälkeen paksummilta. Menetin aikoinaan hiustensuoristuksessa puolet hiuksistani, ja lisävolyymi on ollut tarpeen. Kiharuuteen taipuvat hiukseni suoristuivat vaahdolla, jota levitin myös sivuhiuksiini.

Jo pikainen harjaus teki hiuksistani tasaisemmat, mutta jätti niihin ekstrakuohkeuden. Yllättäen hiukseni pysyivät suorina melkein koko vauhdikkaan päivän. Sitä ei tapahdu, jos aamulla käytän pelkkää hiusöljyä ja jätän suoristusrautakäsittelyn välistä.


3. Syväpuhdistava pesu tekisi hyvää

Kun hiustenpesusta oli kulunut kolme päivää, heräsin surffarina. Hiukseni tuntuivat raskailta ja niissä oli paljon laineita. Hyvästi eilinen hyvä hiuspäivä! Lisäsin tiivistä vaahtoa ison kirsikan verran. Nyt otsatukkani oli todella mattainen ja vaikeasti hallittavissa.

Muut hiukset menettelivät, mutta lainehtiva otsis ei innostanut yhtään, koska rakastan suoria linjoja. Huomasin, ettei vaahtoava kuivashampoo lähde pois kammatessa. Koska tuotetta oli kertynyt hiuksiini runsaasti, ne näyttivät tavallista vaaleammilta.

Hiukseni tuntuivat mattaiselta, kunnes kampasin ne. Kampaamisen jälkeen otsis näytti littanalta ja rasvaiselta. Hiuspohja oli ällöttävän tahmainen ja huusi syväpuhdistavaa pesua. Kolmen päivän kokeilun jälkeen pesin hiukseni.


Tein myös yhteenvedon kaikista neljän viikon kokeilujakson aikana tekemistäni havainnoista:

Mikä?

  • Quickie.me -kuivashampoovaahto, 26,90 euroa.

Mitä tuote lupaa?

  • Puhdistaa, raikastaa ja lisää volyymia.
  • Estää hiuksia sähköistymästä.
  • Riisitärkkelys imee hiuspohjan rasvaisuutta.

Kenelle se sopii?

  • Tuote sopii hiuksille, jotka eivät ole vielä täysin lässähtäneet. Äärilikaisiin hiuksiin tuotetta lienee turha kokeilla. Tuote on periaatteessa väritön, mutta voi saada toisena käyttöpäivänä hiukset näyttämään tavallista vaaleammilta.

Mitä se tekee?

  • Nostaa tyveä kunnolla ja tekee hiuksista helpommin muotoiltavat. Tuote on todella riittoisa. Noin golfpallon kokoinen vaahtopallo riittää, jos hiukset ovat ohuet eikä kaipaa megailmavaa kampausta.

Muita havaintoja

  • Suihkutettava kuivashampoo sopii mielestäni paremmin esimerkiksi mökkiolosuhteisiin kuin kuivashampoovaahto. Vaahdotettava kuivashampoo tahmaa kädet. Lähellä on hyvä olla vesipiste niiden pesemiseen.
  • Vaahtomaisia kuivashampoita on monenlaisia eri hintaluokissa. Halvimmat saa reilulla kymmenellä eurolla.


Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Totuus hiusten pesuvälistä – hiustutkija: ”Hiuspohja kärsii, jos hiukset pestään liian usein”

Rasvaisten hiusten pelastus on tässä: 6 kampausta, jotka piilottavat likaisuuden

Hiukset puhtaaksi ilman shampoota! 7 tapaa pestä tukka ekologisesti

Heti paremmat hiukset ilman curly girliin sitoutumista – 2 asiaa, jotka hiuksia pestessä kannattaa muistaa