Nolosteletko kynsiäsi? Näin saat ne helposti kauniiksi – 5 tapaa hoitaa liuskoittuneet ja lohkeilevat kynnet kuntoon

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Kauniit kynnet tulevat huomatuiksi ja piristävät mieltä kesämenoissakin. Kodin Kuvalehden kotikonsteilla saat kynsistäsi esittelykelpoiset.
Kynsien lohkeilu ja liuskoittuminen ovat ikäviä riesoja. Kun kynnet ovat rakenteeltaan rikkinäiset, ei kynsilakkakaan näytä niissä hyvältä.

Koulutuskeskus Lumovan prokosmetologilla Krista Rannalla on helpot vinkit kynsien hoitoon kotikonstein.

5 hyvää keinoa kynsien kunnostamiseen

  1. Rasvaa kynnet. Kynsiä ei saa kuntoon taikatempulla yhdessä yössä, vaan hoitoon vaaditaan aikaa. Kynsien helliminen kannattaa aloittaa niiden päivittäisellä rasvauksella. Lisäksi kynsinauhoille ja kynsille on hyvä levittää kynsinauhavoidetta tai -öljyä.
  2. Käytä kynsilakkaa. Lakan levitys ei ole vain esteettinen teko, vaan myös mainio tapa suojata kynttä. Ohut lakkakerros sekä suojaa kynnen pintaa että vahvistaa haurasta rakennetta.
  3. Älä revi. Liuskoittuvia kynsiä ei saisi repiä. Repiminen voi irrottaa niistä luontaista suojaa, jolloin tilanne pahenee entisestään. Poista lakka kynsilakanpoistoaineella äläkä raaputa kynsiä.
  4. Käytä lasiviilaa. Lasiviila on ehdoton väline liuskoittuvien kynsien hoidossa. Se on hellävarainen, sillä se ei rispaa kynnen kärkeä eikä altista liuskoittumiselle. Kun perinteisen kynsiviilan vaihtaa lasiviilaan, muutoksella voi olla isokin vaikutus kynsien hyvinvoinnille.
  5. Syö hyvin ja vähennä juomia. Kynsien liuskoittuminen voi johtua puutteista ruokavaliossa: ne kaipaavat esimerkiksi kalsiumpitoisia tuotteita. Myös lisäravinteet kuten sinkki, pii, seleeni, kalsium ja biotiini voivat auttaa kynsien kunnon kohentamisessa. Joskus apua voi löytyä jatkuvan lipittelyn vähentämisestä. Jos juot kahvia, teetä tai virvoitusjuomia paljon, ravintoaineet eivät välttämättä imeydy hyvin, mikä aiheuttaa kynsien liuskoittumista.
Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue lisää:

Ethän leikkaa väärin? Hoida varpaankynsiä oikein jalkaterapeutin ohjeilla

Miksi kynnen alla on läikkä? Katso, millaiset muutokset kynsissä voivat kertoa sairauksista

5 tapaa saada kynsilakka kestämään

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt