Nouseeko rintaliiviesi selkäpuoli ylös? Se kertoo yleisestä virheestä, jonka moni tekee liivien kanssa

Julkaistu:

Rintaliivit
Jos rintaliivien takaosa on jossain muualla kuin omalla paikallaan, liivien koossa on korjattavaa.
Eivätkö liivit tunnu napakoilta ja rintoja tukevilta? Kiristätkö olkaimia siinä toivossa, että liivit tukisivat paremmin? Nouseeko liivien selkäpuoli ylös?

Liiveissä ei välttämättä ole muuta vikaa kuin väärä koko.

Verkkokauppa ShopAliken tuoreessa vaateoppaassa berliiniläisen Brafinette-alusvaateliikkeen omistaja Agnieszka Stepnikowska-Berns muistuttaa yhdestä yleisimmistä virheistä rintaliivien kanssa: liian suuren ympärysmitan valinta.

Liian ylhäällä istuvat rintaliivit tarkoittavat, että ne ovat liian löysät.

Ylös selkään hilautuvat tai selästä kaarelle taipuvat liivit ovat käyttäjälleen liian isot. Liivien selkäpuolen tulisi pysyä täysin suorana ja vaakatasossa, eikä se saisi nousta etuosaa ylemmäs.

Suomalaistenkin yleisin virhe

Samasta asiasta on puhunut aiemmin MyStylelle alusvaateliike Sini’s:n omistaja Sini Räty. Hänen mukaansa suomalaisnaisten yleisin virhe liiviostoksilla on valita liian iso ympärysmitta.
Räty muistuttaa, että oikea ympärysmitta on istuvien liivien avain.

Näin tiukka ympäryksen tulisi olla

Nyrkkisäännön mukaan liivien ympärysmitan pitää olla niin napakka, että selän ja liivien väliin mahtuu juuri ja juuri kolme sormea. Testaa itse vaikka heti: veikkaamme, että moni saa liiviensä alle koko käden.

Patricia Joensuun myymäläpäällikkö Rauni Suihko on neuvonut kolmen sormen vinkin ja muut liivinsovituskikat aiemmin Kodin Kuvalehden jutussa.
Tee ostoksilla pukuhuoneessa ainakin tämä pikatesti: Uudet liivit kannattaa kiinnittää ostaessa ensimmäiseen hakaseen, jotta niitä voi myöhemmin kiristää. Kun nostat kädet ilmaan, nousevatko liivit paikoiltaan?

Tukevat liivit pysyvät paikoillaan silloinkin, kun liikut. Olkaimet eivät lipsu pois paikoiltaan eikä selkäpuoli hilaudu ylös. Oikean kokoinen ympärys kulkee suorana edestä taakse eikä nouse ylös selästä.

Ota kantaa

Ovatko liivisi tarpeeksi napakat?

Kyllä, saan niiden alle vain ja ainoastaan kolme sormea 46% Eivät, seuraavalla ostosreissulla tiedän paremmin 54%
Ääniä yhteensä 6556

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt