6 muotivillitystä 80-luvulta, jotka vastoin uskomuksia ovat taas täällä – kuinka moneen olet jo hurahtanut?

Julkaistu:

Me Naiset
”No nämä eivät ainakaan ikinä tule takaisin”, saatoit sinäkin ajatella vielä jokunen vuosi sitten. Vaan kuinkas sitten kävikään?
Kasari, tuo muodin parjatuin vuosikymmen.

Hiusdonitsit, vyölaukut, mutsifarkut, ylisuuret yläosat, denim, neonvärit, muoviset käsilaukut ja aurinkolipat, olkatoppaukset ja pöyhkeät kiharakampaukset – ne ovat olleet pitkään mauttomuuden symboleita. Nyt kasarimuotia näkee kaikkialla.

Missä vaiheessa muotimaailman inhokeista on tullut trendikkäitä?

Syy on muotimaailmassa ja sen viekkaudessa. Ensin korkeavyötäröiset mutsifarkut aiheuttivat huvittuneisuutta ja epäuskoa. Kuka nyt tuollaiset jalkaansa vetää? Sitten housuja alkoi vilistä fashionistojen päällä, ja ne alkoivat näyttää siedettäviltä.

Kun mutsifarkkupari tuli lopulta vastaan vaateliikkeessä, ne oli jo valmis hankkimaan itselleen.

Me kaikki olemme joutuneet muotimaailman uhreiksi. Tunnustakaamme siis yhdessä, mitä näistä kasarihelmistä olemme ennen inhonneet ja sittemmin oppineet rakastamaan! Kommentoi jutun alle, mistä kuteista sinun mielesi on muuttunut.

1. Hiusdonitsi

Väitän, että donitsit eivät koskaan täysin kadonneet. Ne ovat piileskelleet kylppäreidemme laatikoissa ja olleet kotikäytössä.

Totuuden nimissä on myönnettävä, että itse oikeastaan odotin donitsin paluuta. Onhan se nyt vaan muita ponnareita hellävaraisempi hiuksille ja helppo käyttää ohuissakin hiuksissa.

Ja mikä parasta: nyt väri- ja kuviovaihtoehtoja riittää loputtomiin! Omistan tällä hetkellä viisi donitsia, mutta himoitsen lisää.2. Olkatoppaukset

Siitä on ehkä parisen kuukautta, kun ilmestyin kirpputorilta kotiin mukanani musta silkkinen paita, jonka juju olivat olkatoppaukset ja puhvihihat. Itse pidin paitaa hauskana ja trendikkäänä, mutta mieheni järkyttynyt ilme vihjasi toista.

Toppaukset ja puhvit tekevät taatusti tuloaan, mutta ne eivät ole aivan vielä valtavirtaa. Jonkun on aina oltava edelläkävijä, mutta tällä kertaa se en ollut minä. Myin paidan eteenpäin seuraavana päivänä.3. Mutsifarkut

Pillilahkeet pitivät pitkään pintansa, mutta tänä vuonna ne ovat joutuneet viimein väistymään. Housutrendien kärkipaikan on valloittanut niin kutsuttu mutsimalli.

Korkealle ulottuva vyötärö ja väljä istuvuus reisissä ja lahkeissa näyttivät vielä pari vuotta sitten karmealta, mutta nyt silmä on jo tottunut tähänkin näkyyn. Mutsifarkut ovat tervetulleet, sillä ne ovat reilusti pillejä mukavammat ja korostavat kivasti vyötärön piukinta kohtaa.4. Vyölaukku

Vyölaukku on yksi ihmiskunnan hienoimmista keksinnöistä. Tärkeitä kamoja ei tarvitse kannella käsilaukussa. Lompakko, puhelin ja avaimet ovat aina käden ulottuvilla. Tanssilattialla muut asettavat laukkunsa likaiselle lattialle, mutta sinun arvotavarasi pysyvät mukana menossa vyötäisillä.

Henkilökohtaisesti toivon, ettei vyölaukku mene ikinä pois muodista.5. Muoviset veskat

Kuinka moni muistaa nämä lapsuudestaan? Meillä ne kulkivat mukana ainakin kaupassa, uimarannalla ja mökillä. Itseäni ärsytti jo silloin kassin läpinäkyvyys. En halunnut, että kaikki näkivät, mitä kuljetan mukanani. Siksi en ole sortunut veskaostoksille... vielä.6. Denim

Asu, joka koostuu kokonaan farkusta... Uhka vai mahdollisuus? Itse olen käyttänyt tänä kesänä jo useampaan otteeseen vaaleansinisiä mutsifarkkuja ja lähes samansävyistä farkkurotsia.

Muistan ensimmäisen kerran, kun vedin asun päälleni. Katselin itseäni hetken peilistä ja mietin, että tähän on tultu. Tämäkin näyttää silmääni nyt hyvältä. Ja se on ihan ok.Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Ammattilaiset kertovat nyt, millaisia vaatteita kannattaa oikeasti ostaa ja kuinka välttää hutiostokset

Alatissi vilahtaa nyt lähes jokaisesta trendiuikkarista – tulevan kauden bikineitä ei todellakaan ole koolla pilattu

Voivatko farkut olla sekä hyvät että halvat? 6 testattua todistetta, että voivat

Maikki Lavikkala kehitti itselleen tyylin, jossa kaikki vaatteet sopivat yhteen – nyt hän kertoo, miten se onnistui

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt