9 pettämätöntä dödöä joka kainalolle – näiden kanssa ei tarvitse jännittää

Julkaistu:

Me Naiset
Kesäkeleillä mitataan deodorantin tehot. Uutuusdödöjen ja klassikoiden joukosta löytyy tuote joka tarpeeseen.
Mistä sopiva dödö? Tässä yhdeksän potentiaalista vaihtoehtoa!

Ekoihmiselle kookosta kainaloon

Jo ajatuskin normideodorantin vaihtamisesta ekodödöön voi saada hien pintaan. Huoli pois: luonnondödöjen valikoima on laajentunut viime aikoina huomattavasti, ja joukosta löytyy yllättävän monta tehokkaasti toimivaa vaihtoehtoa.

Ekodödöt torjuvat hienhajua muun muassa ruokasoodan, kookosöljyn, maissitärkkelyksen ja kukkaisvesien avulla. Ne eivät estä hikoilua, joten antiperspiranttiin tottuneelle muutos vie varmasti hetken.


Tujut puikot

Jos tiedossa on suuren yleisön edessä puhuminen, kova treenisuoritus tai muuten vain stressaava päivä, kannattaa arkidödö vaihtaa astetta tujumpaan puikkoon.

Jännittävissä tilanteissa pintaan puskevaa kylmänhikeä voi estää levittämällä antiperspiranttia kainaloiden lisäksi käsiin ja jalkoihin. Jos hikoilu on iso ongelma, siitä kannattaa käydä puhumassa lääkärille. Botuliini- ja sähköenergiahoidot auttavat todistetusti liikahikoiluun.


Perinteisen ystävälle

Monet perinteiset dödöt ovat antiperspirantin ja deodorantin yhdistelmiä. Deodoranttiominaisuus tappaa hajua aiheuttavia bakteereja, ja antiperspiranttiset alumiinisuolat supistavat hikirauhasia ja estävät hikoilua muodostamalla iholle geelipinnan.

Bakteerien ja hien muodostuminen on todella yksilöllistä: yhdelle deodorantti tuntuu lähes elinehdolta, kun taas toinen ei koe kaipaavansa dödöä lainkaan.


Juttu on alun perin julkaistu Me Naisissa.

Kuvat: Valmistajat

Lue lisää:

Onko treenejä ilman tujua alumiinidödöä? Testasimme liikkujan parhaat ekodeodorantit

Katariina testasi, toimiiko itse tehty dödö oikeasti – viidentenä päivänä kokeilulle tuli kivulias loppu

Rankkaa hikoilua poistetaan nyt tehokkailla hoitokeinoilla jopa pysyvästi – selvitimme hyödyt ja haitat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt