Joko olet kuullut ”sienitukasta”? Trendikäs värjäystyyli hurmaa nyt sekä tumma- että vaaleahiuksisia

Julkaistu:

Me Naiset
Saisiko olla sienen sävyjä?
Sienisesonki on jo parhaimmillaan – ainakin hiuksissa! Syötävien mukaan nimettyjen hiusvärien (muistatko vielä esimerkiksi kaneli-sokerin tai vaniljaliilan?) sarjaa jatkaa nimittäin nyt mushroom blonde, siis sieniblondi.Muun muassa Glamour uutisoi, että termiä haetaan nyt tiuhaan tahtiin esimerkiksi Pinterestissä. Haut ovat olleet jopa yli 300 prosentin nousussa – kelpo osoitus siitä, että kyseessä on todellinen trendiväri. Nimestään huolimatta väri on ennemminkin niin sanottu bronde eli jotain tummanvaalean ja vaaleanruskean väliltä. Esimerkiksi Instagramista löytääkin inspiraatiokuvia myös hakutermeillä #mushroombronde ja #mushroomhair.Tummanvaalean luonteensa vuoksi sienitukka on täydellinen vaihtoehto hieman tummempaa tyyliä haikaileville vaaleaveriköille sekä bruneteille, jotka kaipaavat astetta vaaleampaa kokonaisuutta.

Vaikka sienet eivät ehkä ensikuulemalta kuulosta yhtä herkulliselta inspiraationlähteeltä kuin vaikkapa klassikkokakun mukaan nimetty red velvet tai pari vuotta sitten himoittu verigreipin sävy, mutta kuvat vakuuttavat. Myös Glamourin haastattelema julkkisten kampaaja Joel Warren kertoo rakastavansa hiusvärin luonnehtimista sienien mukaan.

– Niissä on niin monia beigen ja harmaan eri sävyjä, että niitä on vaikea kuvailla. Nämä sävyt vievät harmaa- ja hopeatrendin hieman luonnollisempaan suuntaan. Vaaleiden ja tummien raitojen yhdistelmät antavat kauniin modernin ilmeen, Warren sanoo.

Eläväistä värjäystyyliä olisi toden totta vaikea kuvailla kampaajalle yhtä napakasti ja osuvasti kuin sanomalla ”sellainen väri kuin sienissä, kiitos!” Myös kuvista on toki aina apua.Sienitukan hyviin puoliin kuuluu, ettei se vaadi tiuhaa ylläpitoa. Tyyliin kuuluu tummempi tyvi, joten oikeilla värivalinnoilla juurikasvu ei ihan heti erotu. Värjäysväliä voi siis huoletta venyttää tavallista pidemmäksi.Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Joko olet kuullut ”varjohiuksista”? Uuden värjäystavan ansiosta kampaajalla voi käydä harvemmin

Hiusväri, jota haluat pyytää seuraavalla kampaajakäynnillä – hillityn tyylikäs värjäys sopii jokaiselle

Juurikasvu piiloon! 5 helppoa tapaa päästä eroon värjäyskierteestä

Mikä hiusväri sopisi sinulle? Kattava lista kertoo, millaisiin ihon sävyihin eri hiusvärit sointuvat parhaiten

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt