Tuntemattoman naisen minishortsit saivat 9-vuotiaan tytön esittämään hämmästyneen kysymyksen - MyStyle - Ilta-Sanomat

Tuntemattoman naisen minishortsit saivat 9-vuotiaan tytön esittämään hämmästyneen kysymyksen

Millaiset shortsit ovat mielestäsi liian lyhyet?

Millaiset shortsit ovat mielestäsi liian lyhyet?

Julkaistu: 3.7.2019 16:02

Sukat ja sandaalit? Minihame ja leggingsit? Suomalaiset avautuvat kesäpukeutumisessa ihmetyttävistä tyyliasioista.

Olemme hiljattain kirjoittaneet kesäpukeutumisen ykkösaiheesta – leggingseistä. Moni suomalainen suosii lämpimällä kesäsäällä mukavaa ja kevyttä vaatetusta, kuten leggareita.

Mukavuudenhaluinen tyyli herättää kuitenkin myös paheksuntaa. Osa on sitä mieltä, että läpikuultavat ja tiukat vaatteet eivät sovi katukuvaan kesäisestä säästä huolimatta.

Toinen kesäpukeutumisessa puhuttava asia on alusvaatteiden näkyminen tai niiden puuttuminen. Kenenkään pukeutuminen ei kuitenkaan pitäisi kuulua muille, mutta niin kaikki eivät ajattele.

Alkuviikosta Miss Helsinki -kilpailua järjestävä Rosanna Kulju avautui kuulemistaan miesten huudoista hänen pukeutumiseensa liittyen. Kulju kertoo kävelleensä miesten ohi päällään pitkähihainen paita ilman rintaliivejä. Hän kertoo kuvatekstissään viihtyvänsä paremmin ilman rintaliivejä ja kertoo, ettei hänen asuvalintansa oikeuta epäkunnioittavaan käytökseen.

Kesäpukeutuminen puhuttaakin jälleen. Aiheesta käydään keskustelua myös Vauva.fi:ssä. Kokosimme Vauva.fi:n keskustelupalstoilta suomalaisten mielipiteitä ja ongelmia kesäpukeutumiseen liittyen. Kommentit on kerätty useammasta eri keskustelusta.

Lyhyt shortsit saivat lapsetkin ihmettelemään

Eräs keskustelija kertoo nähneensä viime kesänä Helsingin keskustassa naisen päällä lyhyet shortsit, joiden lahje oli puolessa välissä pakaraa.

– Kävelin lasteni kanssa keskustassa ja lapseni näkivät tuon näyn. 7-vuotias poika huudahti ja sanoi, että katso, tuolla naisella ei ole housuja. 9-vuotias tytär kysyi, miksei kukaan pysäytä ja sano, että siltä on unohtunut housut kotiin. Kumpikaan ei ymmärtänyt, että ne puolen pakaran peittäneet ”housut” olivat housut.

”Lopputulos on joko kuuma tai tyylitön”

– Tuskailin aamulla peilin edessä, että mitä puen päälleni näin kuumalla ilmalla. Ei löytynyt mitään siistiä päällepantavaa, joten lähdin farkuilla ja ohuella kauluspaidalla töihin. Kaupunkikuvassa katselin muiden pukeutumista ja totesin, että lopputulos ei ole sen parempi. Ihmiset olivat yrittäneet pukeutua kesäisesti ihmeellisiin viritelmiin, jotka näyttivät epäsiisteiltä. Lisäksi useamman vaatteet näyttivät tuskallisen kuumilta, sillä jalkaan oli tungettu leggingssejä, farkkuja ja ties mitä. Päällä vielä paksu kesämekko tai jokin muu kuuma viritelmä. Ihmiset eivät osaa pukeutua näköjään kesäisesti täällä Suomessa. Lopputulos on joko kuuma tai tyylitön.

Muiden mielipiteistä välittämättä

– Mulla on sama asu joka kesä, farkut ja t-paita, jos sattuu kylmä päivä, lisään paidan päälle takin. Ihan sama, onko se jonkun muun mielestä tyylitön tai kuuma kesäasu.

”Suomalaisten juhlapukeutuminen hävettää”

– Välillä hävettää, kun ihmiset eivät yhtään panosta juhlapukeutumiseen. Esimerkiksi häissä olen nähnyt caprit-tunika-yhdistelmää. Jalassa on lättänät sandaalit. Tällaisella asulla menisin vaikka rannalle, mutta en häihin.

Kesä ja karvat

– Laitoin aamulla farkut jalkaan, koska en ehtinyt eilen sheivata. Mutta heti töistä tullessa kävin suihkussa, sheivasin ja vaihdoin kesämekkoon. Ehkä moni muu koki tämän saman ongelman tänään aamulla? Kesävaatteet on kuitenkin haastavampia, kun ne paljastaa enemmän. Ei ole kiva näky, jos karvat tursuaa kainaloista toppi päällä, tai jalat on ihan hoitamatta, kun käyttää sandaaleita.

Aina kuuma

– Minä olen niitä tyyppejä, jotka valittavat yli +20 asteen lämpötilassa kuumuutta. Minulla on aina kuuma. Hikoilen ympäri vuoden, pakkasellakin. Pukeudun esim. yli +20 asteen lämpötilassa viileään silkki- tai pellavamekkoon. Silti minulla on kuuma. En ymmärrä, millä perusteella juuri nämä kerrospukeutujat valittaisivat kuumuutta.

Isot rinnat hankaloittavat kesäpukeutumista

Kesäpukeutuminen aiheuttaa monella keskustelijalle myös stressiä.

– En tiedä, miten pukeutua niin, että olisi vilpoisaa. Ei vilauttelisi kuitenkaan liikaa, mutta vaate ei näyttäisi teltalta. Isot rinnat vielä hankaloittavat, olkaimettomat jutut tms. eivät ainakaan onnistu, kun on pakko pitää tukevia liivejä alla. Muina vuodenaikoina on helppoa, kun ihmisten ilmoilla liikutaan lähinnä takki päällä, niin ei näy ne sisävaatevalinnat... Kohtalotovereita, vinkkejä? Mekoista pidän, mutta tuulisina päivinä ja pyöräillessä vähän hankalia.

Suoraa tylytystä

Eräs keskustelija lyttää suomalaisten kesäpukeutumisen täysin.

– Voi ei, taas se on alkanut ainakin täällä maakunnissa: miehet ilman paitaa, naisilla mustapunavalkoiset hiukset, leggarit minihameiden kanssa (vieläpä valkoiset), liian pienet vaatteet ym. Mikä siinä on niin vaikeaa? Itsekään en ole ihan hoikka, mutta käytän sopivan kokoisia vaatteita, en pue jotain kalsongeja jalkaan ja edes yritän näyttää ihmismäiseltä.

Suomalainen asenne herättää ihailua

– En oikein tiedä mitä mieltä olisin suomalaisten pukeutumisesta. Joo, toisaalta liian pienissä ja kaikin tavoin kamalissa vermeissä kulkee suurin osa, ja estetiikan puute on suorastaan häkellyttävää. Toisaalta tavallaan ihailen sitä asennetta ja arvostan sitä vapautta, että täällä saa näyttää pystymetsästä poimituilla, eikä edes kaupungissa ole tapana koreilla ja pukeutua varta vasten ulos lähtiessä.

Sukat + sandaalit

– En ymmärrä miehillä tätä sukat, sandaalit, shortsit -yhdistelmää. Se on suomalaisten kesävaatetuksessa kaikkein pahinta. Parhaimmillaan sukat ovat vielä jotkut valkoiset tennissukat ja vielä vyölaukku siihen päälle. Sandaalien kanssa ei kuulu käyttää sukkia vaan ne ovat nimenomaan sitä varten, että saa kesällä laittaa ne paljaisiin jalkoihin, kun sukkia ei tarvitse käyttää!

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Millaisia ongelmia kesäpukeutuminen sinulle aiheuttaa? Keskustele kommenttikentässä!