Hiukset auki vai ponnarille öisin? Sillä on merkitystä

Julkaistu:

Hiukset
Onko parempi nukkua hiukset auki vai kiinni?
Pitkä päivä ohi, viimein pääsee pötkölleen ja nukkumaan. Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi sitä, pidätkö hiuksiasi öisin auki vai kiinni? Onko sillä mitään merkitystä?

Muun muassa Insider-lehden mukaan on. Sekä tiukalle sidotut letit, ponnarit sekä nutturat voivat öisin tehdä tuhoa hiuksiesi kunnolle.

Myös aiemmin olemme kertoneet, että jos hiukset ovat öisin aina tiukasti kiinni, ne voivat kulua.

– Jos on oikein pitkät hiukset, neuvoisin laittamaan ne yöksi löysälle letille. Auki olevat hiukset sotkeutuvat yöllä helposti, ja nutturalla pitäminen kuluttaa hiusta, Jonna Kivinen The Hair -kampaamosta Hiustalosta kertoi viime kesänä.

Nuttura rasittaa hiusta eniten

Jatkuva kiinni pitäminen rasittaa hiusta mekaanisesti, ja varsinkin puolipitkät hiukset kiinnitetään usein joka kerta samasta kohtaa. Eniten hiusta rasittaa tavallisella hiuslenkillä kiinnitetty nuttura.
On totta, että monia meistä rasittaa se, jos hiukset ovat koko yön auki ja menevät sekaisin. Joka tapauksessa on voi olla paljon parempi selvitellä takkuja.

– Jos joku on laittanut hiukset kiinni nukkuessaan vuosien ajan, se alkaa kyllä vaikuttaa hiusrajaan, Insiderissä kuvaillaan.

Hellävaraisia vaihtoehtoja

Jos hiukset kuitenkin auki ollessaan liimaantuvat häiritsevästi kasvoille, neuvoo lehti kokeilemaan huivia tai löysiä hiusdonitseja tiukkojen ponnarien sijaan. Myös kevyt panta voi olla hyvä vaihtoehto.

Kampauksen lisäksi ponnarilenkilläkin on siis väliä.

– Eniten hiuksia rasittaa tavallinen kumilenkki, joka on kiinnitetty metalliosalla. Se pureutuu hiuksen pintaan tiukemmin kuin donitsi tai puhelinjohtoponnari, joka jättää pieniä koloja hiuksen ja hiuslenkin väliin, olemme kertoneet aiemmin.

Kivinen suositteli tuolloin, että jatkuvasti hiuksiaan kiinni pitävät vaihtelisivat kohtaa, josta hiuksensa kiinnittävät, tai pitäisivät hiuksia välillä auki.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt