Tympiikö ihonhoidon tuotekeskeisyys? Kasvojen hellimiseen on myös yksinkertainen ja parhaimmillaan ilmainen konsti

Julkaistu:

Me Naiset
Trendikkäimmät satsaavat ihonhoidossa nyt tuotteiden lisäksi tekniikoihin. Kasvohieronnan luvataan heleyttävän ja jopa kiinteyttävän ihoa.
Samaan aikaan kun kauneusmarkkinoille tulvii jatkuvasti uusia aineita, joiden luvataan saavan ihon näyttämään kauniimmalta ja nuorekkaammalta, käynnissä on myös hiljainen vastareaktio. Entä jos ihoa voisikin hoitaa ilman valtavaa määrää voiteita ja seerumeita?

Osa on tietenkin tehnyt niin aina. Mutta ne, jotka seuraavat kauneustrendejä herkeämättä, ovat saattaneet viime aikoina innostua monivaiheisista ihonhoitometodeista ja lukuisista eri aineista.

Liika on kuitenkin liikaa, ja jonkin ajan kuluttua seurauksena on saattanut olla kyllästyminen tai jopa ihon herkistyminen tehoaineille tai niiden yhdistelmille.

Niinpä viime aikoina kauneusaiheisilla sivustoilla on kirjoitettu yhä useammin siitä, että ihonhoidon seuraava trendi on minimalismi. Tarjolla on ihonhoitopaastoa ja yksinkertaisempia rutiineja.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole lopettaa ihonhoitoa tyystin, vaan siirtyä yksinkertaisempiin, vähemmän tuotekeskeisiin rutiineihin.

Rullaten ja kammaten

Siksi viime aikoina on jälleen alettu puhua kasvohieronnasta. Se on alkanut nostaa suosiotaan, sillä hieronnan uskotaan vilkastavan kasvojen aineenvaihduntaa ja esimerkiksi poistavan turvotusta jopa tehokkaammin kuin yksikään voide. Hieronnan avulla ihon pitäisi heleytyä, ehkä jopa kiinteytyä.

Kasvoja voi hieroa sormilla, joten yksinkertaisimmillaan se on helppoa ja ilmaista, mutta koska markkinavoimat nyt vain toimivat niin, apuvälineitäkin on tarjolla koko joukko. Siitä hyvä esimerkki on jaderullaus, joka nousi viime vuonna laajan yleisön tietoisuuteen.


Jos jaderullaus oli viime vuoden hitti, tämän vuoden kasvohierontailmiöksi nousee todennäköisesti gua sha. Hoitomuoto on jaderullauksen tavoin alun perin peräisin kiinalaisesta lääketieteestä, mutta nyt se on otettu käyttöön myös länsimaisessa kauneudenhoidossa.

Gua sha -hieronnassa kasvoja käsitellään lastamaisella gua sha -kammalla, jota myös faskiakammaksi kutsutaan. Sen saa liukumaan iholla esimerkiksi kasvoöljyn avulla.

Vetävät liikkeet rentouttavat lihaksia ja saavat sekä neste- että verenkierron liikkeelle. Gua sha -käsittely sopii kasvojen lisäksi myös muille kehonosille.


Tarjolla hämmentäviäkin hierontahärveleitä

Aasialaisvaikutteisten gua shan ja jaderullauksen lisäksi kasvohierontaan on kehitelty ihan länsimaisiakin innovaatioita. Osa niistä toimii myös sähköllä. Esimerkiksi ruotsalainen Foreo-merkki on tunnettu värähtelyllä toimivista kasvojenpesulaitteistaan, mutta uusimpiin malleihin on yhdistetty myös kasvohierontaominaisuuksia.

Kansainvälisissä nettikaupoissa kasvohierontavälineistön valikoima vasta laajeneekin. Esimerkiksi tämä Sarah Chapmanin kasvohierontahärveli (39 €, mm. net-a-porter.com) näyttää vähintään kiehtovalta.Ja tämä Madonnan viime vuonna lanseeraama MDNA Skin -merkin kapistus puolestaan saattaa tuoda mieleen jotain muutakin kuin kasvohieronnan.NuFACE-merkin laitteet lupaavat kiinteyttää kasvoja ihoon johdetun heikon sähkövirran avulla. Laitteiden ja niiden kanssa käytettävien voiteiden hinnat nousevat satoihin euroihin, joten halpaa lysti ei ole. Aikaakin se vie.Eivätkö kasvohoidotkaan ole enää entisellään. Face Gym on suomennettuna kasvojen kuntosali, ja kyseisessä kasvokäsittelyssä kasvojen lihaksia aktivoidaan hieromalla sekä erilaisten välineiden avulla.

Face Gym -hoitoloita on Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Refinery29-sivuston toimittaja testasi varsin hintavaa kasvokuntosalia ja raportoi kokemuksestaan videolla:

[video]
[/video]

Ainakin hetkellisesti parempi verenkierto – ja rennompi olo

Onko kasvohieronnasta sitten oikeasti hyötyä?

Face Gym -hoidossa esimerkiksi pitäisi videon mukaan käydä useita kertoja, jotta näkyviä tuloksia olisi lupa odottaa.

Luotettava tieteellinen näyttö kasvohieronnan hyödyistä on muutenkin vähäistä. Viime vuonna Japanissa julkaistiin tutkimus, jonka mukaan kasvojen hierominen rullaamalla parantaa verenkiertoa ainakin hetkellisesti.

Toisaalta vaikka hieronta ei suoraan vaikuttaisikaan ihon toimintaan, sillä usein se tuntuu ihanan rentouttavalta. Kun stressihormonien määrä elimistössä vähenee, aineenvaihdunta saattaa toimia hieman tehokkaammin tai olo tuntuu muuten vain piirun verran paremmalta. Silloin saattaa myös näyttää vähemmän väsyneeltä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Haluatko ihosi parempaan kuntoon? Kosmetologi ei anna armoa: ”Ruokavaliolla on merkittävä vaikutus”

Enemmän haittaa kuin hyötyä! Näitä ihonhoitotuotteita ei koskaan kannata käyttää yhdessä

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt