Pastellisävyt säästetään nyt vain latvoihin – ja se on fiksu ratkaisu kesätukkaan

Julkaistu:

Me Naiset
Pastellihiusväreistä nähdään nyt aiempaa hillitympi versio.
Lady Gagan hempeänsininen nutturakampaus Golden Globe -gaalassa, Kim Kardashianin mintunvihreät merenneitokutrit ja Maisie Williamsin Game of Thronesin jälkeinen vaaleanpunainen tukka. Siinä vain muutama esimerkki pastellihiustyyleistä, joita tänä vuonna on jo nähty.

Nyt herkulliset sävyt valloittavat kuitenkin pykälää – tai oikeastaan useampaakin – hillitympänä versiona.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että koko tukan sijaan pastellisävy koristaa pelkkiä latvoja. Lopputuloksena hiukset näyttävät siltä kuin niitä olisi hieman kastettu väriin. Värjäystapaa kutsutaan nimellä dip dye, siis dippivärjäys.Uutta trendiä ovat soveltaneet sellaisetkin maailmantähdet, jotka ovat tähän asti tulleet tunnetuiksi lähinnä klassisesta tyylistään. Esimerkiksi laulaja Taylor Swift ja näyttelijä Gemma Chan ovat säväyttäneet dippaamalla hiustenlatvat pastelliväriin.Pastellisävyn keskittäminen pelkkiin latvoihin on fiksu idea kesää ajatellen. Ensinnäkin hattaraisten sävyjen aikaansaamiseksi hiukset on yleensä pakko ensin vaalentaa.

Rankka vaalennus kuivattaa hiuksia ja aurinko vain lisää kierroksia entisestään. Pelkkien latvojen värjääminen säästää suurimman osan hiuksista kovalta rasitukselta.


Toisekseen aurinkoinen sää edistää pastellisävyjen muutoinkin nopeaa haalistumista. Kaivattu fiksaus on helpompaa ja edullisempaa toteuttaa vain latvoihin kuin koko kuontaloon.

Hiukset myös säästyvät kuormitukselta, kun koko tukka ei altistu toistuville käsittelyille. Toisaalta haalistunut väri voi latvoissa näyttää ihan hauskalta, vaikka se koko päässä tuntuisikin haljulta.Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Karkkisävyt ovat näyttäviä, mutta haastavia hiusvärejä – 8 asiaa, jotka niistä haaveilevan tulisi tietää ennen värjäystä

Mikä hiusväri sopisi sinulle? Kattava lista kertoo, millaisiin ihon sävyihin eri hiusvärit sointuvat parhaiten

3 kuvaa sen todistaa! Olen saanut hiusmallina yhdet elämäni parhaista – ja pahimmista – hiuksista

Kaipaatko uutta hiustyyliä? Nämä vinkit auttavat valitsemaan juuri sinulle sopivan tukan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt