Miten saada varpaista ja kantapäistä sandaalikelpoiset? Kosmetologi antaa 6 vinkkiä jalkojen kotihoitoon

Julkaistu:

Me Naiset
Jalkojen hoitamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Kokeile näitä kuutta vinkkiä, joihin myös ammattilainen luottaa.
Kuinka monen muun jalat näyttävät talven jäljiltä huonosti hoidetulta perunapellolta? On kovettumaa, kuivuutta ja haavaumia.

Isovarpaan kynnen mikroskooppisen pieni kaistale lakkaa on muisto edellisestä kesästä. Toinen toistaan ihanampia jalkahoitoja toki löytyy, mutta entä jos niihin ei ole varaa?

SKY-kosmetologi Minna Nevala-Hannula Minnanhoitolasta lohduttaa kertomalla, että jalkojen hoitoon ei tarvitse käyttää omaisuuksia. Keskiössä ovat rutiinit, jotka jokainen pystyy ottamaan haltuun. Niitä noudattamalla jalat muuttuvat parissa viikossa perunapellosta ylpeydenaiheeksi.

1. Tee ihana jalkakylpy

”Jos jalat ovat kuivat ja kovettuneet, suosittelen alkuun jalkakylpyä. Siihen luonnon oma apteekki tarjoaa monia mahdollisuuksia. Kerää vaikkapa koivunlehtiä ja nokkosia ja hauduta niitä 15 minuuttia kuumassa vedessä. Lisää sitten sekaan viileää vettä niin, että vesi on kehonlämpöistä. Pidä jalkoja vedessä noin viisi minuuttia. Pidempi liotus ei ole tarpeen.”

2. Mieti, raspaatko

”Jalkoja voi raspata, jos niissä on paljon kovettumaa. Raspaamista kannattaa kuitenkin tehdä korkeintaan kahden viikon välein. Silloinkin mieluiten jalkakylvyn jälkeen ja ehdottomasti kostealla raspilla. Jos iho on halkeillut, raspaaminen pitää jättää kokonaan väliin.”

3. Pese päivittäin

”Jalkojenhoidon a ja o on päivittäinen pesu. Pese jalat joka päivä, vaikka et kävisikään suihkussa. Käytä mietoa pesuainetta, huuhtele huolella ja puhdista myös varpaidenvälit. Älä koskaan käytä kuumaa vettä, sillä se kuivattaa ihoa entisestään. Muista kuivata jalat huolellisesti, varsinkin varpaanvälit. Varvasväleihin voi tulla hautumia, ja rikkoutunut iho on altis infektioille.”

4. Rasvaa pehmeäksi

”Tavallinen vartalorasva ei ole tarpeeksi rasvaista jalkojen iholle. Suosittelen jalkavoidetta, jonka koostumus on suunniteltu jaloille. Jalat pitää rasvata päivittäin, esimerkiksi juuri ennen nukkumaanmenoa. Erittäin kuiville jaloille voi tehdä tehohoidon oliiviöljyhauteella: hiero illalla jalkoihin öljyä, kiedo päälle tuorekelmua ja laita vielä jalkoihin sukat. Aamulla iho on huomattavasti pehmeämpi.”

5. Unohda varvassandaalit

”Läpyskäsandaalit ovat kidutusta jaloille, eikä niillä pitäisi koskaan kävellä pitkiä matkoja. Suosittelen, että kesällä kävelee paljain jaloin niin paljon kuin mahdollista. Se aktivoi koko kehoa akupisteiden kautta ja tekee jaloille erittäin hyvää.”

6. Suhtaudu varauksella kemikaaleihin

”Nykyisin on tarjolla muun muassa sukkia, jotka laitetaan yöksi jalkaan, ja jalkojen iho alkaa parin päivän kuluessa kuoriutua. En ole itse kokeillut niitä, mutta homma kuulostaa aika rajulta. Jos haluaa välttämättä ostaa kaupasta jonkinlaisen itse tehtävän jalkahoidon, suosittelen mieluummin jalkanaamioita. Muut hoidot kannattaa teettää jalkahoitolassa.”

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Tällaisia kenkiä jalkasi rakastavat! Unohda vanhat säännöt ja vältä virheostokset ammattilaisen ohjeilla

Miten estää sheivauksen jälkeen iholle nousevat näpyt? Testasimme helpon (ja toimivan) kahvinpurukikan

Pitäisikö töissä käyttää sisäkenkiä? Jalkaterapeutilla on selvä vastaus

Jalkasieni voi tarttua uimahallista tai kirpparikengistä – näin pääset ikävästä riesasta eroon

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt